Kavos Grcka

Smešteno na samom jugu ostrva Krf, letovalište Kavos je od glavnog grad ostrva udeljeno tek nešto više od 40 kilometara.

Kavos Grčka

Vrlo često ćete naići na reklamu koja Kavos, Grčka reklamira kao mesto koje je poznato po ludom noćnom provodu i to zaista treba shvatiti bukvalno.

Kavos Grcka
Iako se nekome ne dopada ta vrsta provoda, činjenica je da je ovo letovalište naročito poznato po poseti mlađih turista, koji žele da danonoćno uživaju na različitim žurkama, a kojih u ovom letovalištu ima na pretek.

Kavos Krf za letovanje

Ukoliko želite da saznate za koga je najbolje da odabere Kavos Krf za letovanje, imajte na umu da je u pitanju letovalište koje to, zapravo nije. Tačnije, sve je u njemu podređeno provodu i samo provodu, tako da porodice sa mlađom decom ili turisti srednjih godina, te stariji definitivno nemaju šta da traže u njemu.

kavos letovanjeMada u njemu postoji, praktično rečeno sve što je potrebno prosečnom turisti za letovanje, činjenica je da je akcenat stavljen upravo na noćni provod. A ono što se možda neće baš dopasti turistima iz naše zemlje jeste veliko prisustvo engleskih turista, koji se mahom ponašaju vrlo neprimereno. Kada to kažemo, zapravo mislimo na onu sliku koja se često može videti na ulicama ovog letovališta, a koja nije ni malo prijatna za oko.

kavos nocni zivot

Zapamtite da Kavos nije pravo mesto za ljude koji traže mir i opuštanje. Turisti u ovom mestu su uglavnom iz Engleske.

Kavos plaža

Često se može pročitati da je Kavos plaža izuzetno lepa, duga i prostrana, ali je istina ustvari potpuno drugačija.

Turisti koji su bili u prilici da posete ovo letovalište su saglasni da se radi o vrlo loše organizovanoj plaži, iako se njena dužina ne može dovesti u pitanje.

kavos plazaNajčešće se na njoj mogu videti velike količine đubreta, koje su ostale od neke žurke koja je održana prethodne noći, tako da turistima uglavnom nije baš prijatno da na njoj borave.

Kavos plaže u okolini

Kada je u pitanju Kavos, plaže u okolini su, ipak nešto što bi moglo da bude pohvaljeno. Iako glavna plaža u mestu ne zavređuje pažnju, nedaleko od nje se nalazi nekoliko njih koje bi svakako valjalo posetiti.

Povezano 14 najlepših plaža na Krfu >>

Ipak, moramo da naglasimo da se do njih jedino može stići ukoliko na letovanje idete sopstvenim automobilom ili ako iznajmite auto.

kavos plazeSvakako treba pomenuti plažu Maratias, koja je duga oko 2 kilometra i poznata je kao jedna od najlepših na ovom delu ostrva. Jedan njen deo, koji je donekle izdvojen, je namenjen nudistima, a cela plaža je prekrivena finim, sitnim peskom.

Ne treba zaboraviti ni plažu Glifada, na kojoj se osim izuzetno čistog mora, izdavajaju i oni delovi na kojima se nalaze posebno zanimljive pećine, ali i podvodne stene.
Tu su još i plaže Santa Barbara, Issos i Agios Petros, kao i plaža Agia Varvara.

Kavos je poznat kao jedan od najvećih centara za gej žurke u Grčkoj!

Kavos se razvio kao turističko mesto sa bučnim i burnim noćnim životom zahvaljujući tome što lokalno stanovništvo i radnici ne žive u ovom mestu, već uglavnom u gradu Lefkimi, tako da divljanje mladih britanskih turista može da se odvija bez ometanja vlasnika vila i apartmana.

Kavos je povezan sa gradom Krfom javnim autobuskim linijama koje vas mogu odvesti u grad Krf više puta u toku dana. Osim toga, postoji nekoliko rent a kar agencija gdje možete iznajmiti džip, auto, motocikl ili bicikl za kretanje po ostrvu. U Kavosu takođe možete birati između različitih organizovanih izleta za posetu ostrvima Paki i Antipaksos i albanskoj obali.

Prodavnice

U Kavosu zaista možete pronaći bilo koju vrstu prodavnice koja vam je potrebna: supermarketi, polastičare, turističke prodavnice, zlatare, apoteke i još mnogo toga. Uz glavne ulice naći ćete i veliki broj koktel barova i lokalnih restorana.

Kavos smeštaj

Većina smeštajnih jedinica se nalazi upravo u glavnoj ulici letovališta ili u njenoj neposrednoj blizini, a nadomak njih je i more, te ostali sadržaji koji su u ovom mestu dostupni.

kavos smestajKada se uzme u obzir da je u pitanju mesto koje je prvenstveno usmereno na noćni provod, treba imati na umu da u Kavosu definitivno nema odmora u pravom smislu reči, gde god bili smešteni.

Cene

Cene su nešto što se može smatrati dodatnom negatovnošću letovanja u Kavosu, jer je prva negativna opaska vezana za kvalitet ponude jela i pića.

Naime, većina posetilaca ovog letovališta je saglasna da se za toliko novca zaista može dobiti kvalitetnije piće, ali i hrana.

Kavos iskustva i utisci

Mora se priznati da je mnogo više negativnih komentara vezano za letovanje u Kavosu, nego pozitivnih.

Baš iz tog razloga je potrebno biti realan u ovoj situaciji, ali i naglasiti da ne dolaze svi negatvni komentari od porodica sa malom decom ili turista starijih od 30 godina, koji, generalno i ne bi trebalo da razmišljaju o tome da daberu Kavos za letovanje.

Zapravo su i mnogi mladi turisti iz naše zemlje bili prilično nezadovoljni boravkom u ovom letovalištu. Osnovni razlog za to je velika nečistoća koja je tamo prisutna, ali i brojni engleski turisti koji se ponašaju apsolutno neprimereno, mada se ni mnogi naši turisti ne ponašaju baš kako bi trebalo, u određenim situacijama.Treba pomenuti i da se Kavos reklamira kao centar za gej žurke na ostrvu.

U Kavosu niko ne ide na spavanje pre zore!

Upravo zato što su iskustva i utisci takvi, napominjemo da bi trebalo dobro razmisliti pre odluke o tome da letujete u Kavosu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here