kasiopi krf letovanje

Dobro je poznato se Srbi koji letuju na grčkom ostrvu Krf osećaju kao kod kuće i to kako zbog dugogodišnjeg prijateljstva dva naroda, tako i zbog činjenice da su meštani na ovom ostvru posebno naklonjeni ljudima iz naše zemlje.

Jedno od omiljenih letovališta jeste i Kasiopi Krf, a za koje se često može čuti da je idealna destinacija za porodice sa decom i to naročito onom mlađom. Dok boravite u ovom letovalištu, svakako ćete imati priliku da uživate i u pogledu na obližnju, vrlo živopisnu planinu, Pantokrator.

kassiopi krfKasiopi Krf

Letovalište Kasiopi Krf je od glavnog grada ostrva udaljeno tek koji kilometar više od 30, a kada se krene prema severu.

U samom centru ovog omanjeg mesta je smeštena luka, a nadomak nje se nalazi glavni trg, koji se ujedno i tretira kao centar zbivanja.

Iako u mestu postoji glavna plaža, tu su i brojne manje, vrlo lepe plaže, a u neposrednoj blizini mesta se nalaze i neke od najlepših plaža na ovom delu Krfa.

Mesto važi za odlično snabdeveno, a dobro je pomenuti i to da u toku sezone saobraća redovna autobuska linija do glavnog grada ostrva, Krfa.

kasiopi krf letovanjeKasiopi za letovanje

Ako budete pitali nekoga ko je imao prilike da svoj letnji odmor provede upravo ovde, možete biti sasvim sigurni da će vam reći da je Kasiopi za letovanje idealan ukoliko ste željni mirnog, gotovo ni malo živahnog letovanja.

Zapravo je reč o tome da se radi o prilično malom letovalištu u kome nije prisutan veliki broj sadržaja, tako da se Kasiopi ni u kom slučaju ne može pohvaliti bogatim noćnim životom. Baš zato posebno ističemo da se Kasiopi za letovanje preporučuje svakako porodicama sa mlađom decom, ali i starijim turistima, to jest svima onima koji na letovanje odlaze da bi se zaista odmorili i uživali u miru.

Povezano 14 najlepših plaža na Krfu >>

U mestu postoje taverne, prodavnice mešovite robe i kafići, ali i brojne suvenirnice, a prisutne su i apoteke, te lekarske ordinacije. Uopšteno govoreći, mesto je dobro opremljeno, to jest poseduje sve one objekte koji su neophodni turistima.

kasiopi iskustvaŠto se smeštajnih jedinica tiče, mahom su u pitanju one apartmanskog tipa.

Tu je i crkva Panagija Kasopitra, koju bi svakako trebalo da posetite, a ona je posvećena Devici Mariji i potiče iz 16. veka. A nadomak mesta, to jest na omanjem rtu su smešteni ostaci tvrđave, za koju se veruje da je podignuta tokom 13. veka.

Kasiopi plaža

Glavna Kasiopi plaža je najpre šljunkovita, ali je lepo uređena, te opremljena toaletima, tuševima i kabinama namenjenim za presvlačenje.

Naravno, na njoj je moguće i iznajmiti suncobrane i ležaljke, ali je tu i prostor na kome možete boraviti bez potrebe da platite ležaljke.

Ulaz u vodu je postepen, pa se Kasiopi plaža posebno preporučuje najmlađima i neplivačima.Budući da se u njenoj blizini nalaze i stene, valjalo bi da povedete računa o morskim ježevima, koji se ponekad mogu naći u vodi.

Plaže u okolini

ostrvo krf sta videtiKada su u pitanju plaže u okolini, Kasiopi zaista može njima da se pohvali, a najpre zato što se u njegovoj neposrednoj blizini nalazi zaliv Avlaki. Udaljen je oko pola sata hoda od centra letovališta, a tu su upravo smeštene neke od najlepših plaža i uvala u ovom delu ostrva.

Na svega par minuta hoda od glavnog gradskog trga je i plaža Kalamionas, koja je peskovita i na kojoj je moguće uživati i u nekim sportskim aktivnostima. Na njoj ima i nekoliko kafića, kao i taverna, a moguće je iznajmiti ležaljke i suncobrane.

Svakako treba pomenuti i plaže Bataria i Pipitos, ali i Imerolia, te Kanoni, koje se isto tako nalaze u neposrednoj blizini ovog letovališta.

Vila Andreass Kassiopi

vila andreas krf kasiopiNa svega 100 metara udaljenosti od centra je smeštena vila Andreass Kassiopi, a nalazi se na svega oko 250 metara od glavne gradske plaže. U njenoj blizini je i supermarket, ali i nekoliko prodavnica, kao i taverne.

Smeštaj je apartmanskog tipa, a izuzev dvokrevetnih, postoje i četvorokrevetni. U svakom se nalazi kuhinjski deo, koji je kompletno opremljen, kao i kupatilo sa toaletom, a svaka smeštajna jedinica poseduje i terasu.

Vila Sotiris Kassiopi

vila sotiris krf kasiopiNa oko 300 metara udaljenosti od plaže Bataria se nalazi vila Sotiris Kassiopi, koja nudi smeštajne jedinice u okviru kojih se nalaze jedna ili dve spavaće sobe, kao i dnevni boravak, a u kome se nalazi još jedna ležaj.
Podrazumeva se da svaki studio poseduje i kuhinjski deo, koji je kompletno opremljen, kao i kupatilo sa toaletom, te balkon.

Kasiopi utisci i iskustva

Jedina zamerka koju navode turisti koji su boravili baš u ovom letovalištu je vezana za cene, budući da je primećeno da su one za nijansu više od onih koje su prisutne u ostalim letovalištima na ovom ostrvu.

kasiopi utisciA kada je u pitanju Kasiopi, utisci i iskustva turista su svakako pozitivni, a ako i postoje negativni komentari, razlog za njih isključivo treba tražiti u lošem izboru pojedinaca. Ovo smo naveli, kako bismo još jednom napomenuli da Kasiopi definitivno spada u red onih letovališta u kojima bi trebalo da borave osobe koje imaju potrebu za mirnim odmorom i kojima nije neophodno da svako veće uživaju u noćnom provodu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here