Krf Benitses

Benitses je idealna destinacija za porodice, parove i sve one koji žele da se opuste i uživaju u suncu, gostoprimstvu i druženju sa domaćinima.

Benitses je 12 kilometara udaljen od grada Krfa. U ovoj užurbanoj turističkoj destinaciji, smeštena je lepa, živopisna luka. Ceo grad je pun turističkih kutaka. Kafići, klubovi i restorani se nalaze na svakom koraku, a tokom dana, mladi mogu uživati u vodenim sportovima. Benitses je pravo turističko mesto, ali je zadržalo svoj identitet i tradiciju.

Krf BenitsesBenitses se proširio poslednjih godina, najviše zahvaljujući turizmu koji je svoju ekspanziju doživeo 70-ih i 80-ih, i sada je postao veliko odmaralište na Krfu. Ono što trenutno cveta u Benistesu je prelepa luka za jahte (marina), u okviru koje se nalazi veliki parking, suvenirnice i naravno, velik dok na koji može da pristane na stotine privatnih brodova.

Benitses KrfKada ste tamo, prošetajte uskim ulicama i posetite stara rimska kupatila. Šljunkovita Benitses plaža je bila jedna od najpopularnijih u vreme rimskog vladara Vilijama Drugog. On je lično tražio da se na ovoj lepoj plaži sagradi most koji će biti blizu vode, te i dan danas možete videti ostatke tog mosta.

Što se tiče smeštaja u Benistesu, u ponudi su hoteli, apartmani, vile i privatne sobe, a cene su povoljne, te je ovo mesto idealno za turiste plićeg džepa, koji vole spoj planine i mora.

Restorani i taverne postoje za svačiji ukus, pa možete jesti sve od grčke hrane, preko  pice i paste, do kineske kuhinje.

Na glavnoj ulici nalazi se mnoštvo radnji – supermarketi, turističke agencije, suvenirnice, lokali za iznajmljivanje kola, restorani, kafići, taverne, i slično.

benitses letovanjeŠto se tiče noćnog života u Benistesu, on je uglavnom sveden na kafiće i klubove, kao i prostor u okviru nove luke za jahte.

Plaže su čiste, najčistije na celom ostrvu, a more je prozirno i prelepo, tako da ne čudi što su nagrađene plavom zastavom. Plaže su lepo uređene i mešovite – smenjuju se šljunak i pesak, i može se ležati na peškiru ili ležaljci. Takođe, posetioci mogu uživati u nekom od brojnih sportova na vodi.

krf benitses plazaPlaže u Benitsesu nisu uske šljunkovite plaže, kakve su nekada bile. Značajno su se poboljšale, proširile i produžile, sada su pune ležaljki i suncobrana, a posetioci mogu da biraju između više vodenih sportova. Naravno, tu su i dežurni spasioci, a voda je kristalno čista (najčistija na celom ostrvu Krf), zbog čega su plaže dobile plavu zastavicu Evropske Unije.

Ukoliko niste tip za plažu, i za vas postoji rešenje- obzirom da je Benitses smešten na padinama planine, okružen je malim crkvama i manastirima skrivenim u prelepoj prirodi, kao i brojnim stazama koje vode

Malo van grada, nalazi se staza za karting, a kada se uputite prema severu, naići ćete na muzej školjki. U kolekciji muzeja nalaze se hiljade školjki, koje je vlasnik skupljao tokom 20 godina. U njemu ćete moći da vidite i ajkuline zube, kosti od kita, zmije, škorpione i korale.

plaza benitses KrfOno što je takođe dobro je lokacija. Benitses se nalazi u centru ostrva, što je odlično za sve one koji žele da istraže ostatak Krfa. Najlepše peščane plaže, koje se nalaze na zapadu i jugu Krfa, udaljene su samo par minuta kolima od Benistesa.

Iz luke za jahte, svakog dana se organizuju obilasci ostrva, ekskurzije do susednog Paksosa, kao i do Sivote (mesta na ostrvskom delu Grčke).

Benitses je lepo mesto za odmor, u kom ima mnogo hotela i apartmana različitih kapaciteta i kvaliteta, od luksuznog do običnog smeštaja.

Benitses je turistička destinacija za opuštanje i nezaboravno letovanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here