Dasia Krf Grčka

Da li je Dasia Krf vaš odmor iz snova? Bilo da je u pitanju porodično letovanje ili izlet mladih parova – Dasia Krf je nešto što svim uzrastima privlači pažnju.

Dаsiа je postаvljena nа istočnoj obаli Krfа, preko puta Albanije, urаmljenа dubokim borovim šumama i sа sjаjnim pogledom nа kopno. To je prilično mаlo mesto i prodаvnice, kаfići i restorаni su nаnizаni duž obаlnog putа.

krf dasiaDasia je smeštena na istočnoj obali Krfa i udaljena je 12-15 km od Kerkire (Krfa) – glavnog grada ostrva Krf. ‘’Dasos’’ na grčkom znači ‘’šuma’’, što ukazuje na to da ovo turističko mesto krasi bogato zelenilo u zaleđu, koje se prostire od brda pa sve do same plaže. Samo 10 km od Dasie se nalazi međunarodni aerodrom.

dasia krf grcka

Dasia se prostire sa obe strane vrlo prometnog magistralnog puta, pa treba imati u vidu da je ipak bolje uzeti smeštaj istočno od puta, bliže moru.

Dasia je savršena za decu, pošto je plaža na bezbednoj udaljenosti od glavnog puta, i voda je dovoljno plitka da roditelji mogu da se opuste dok se deca igraju u dugačkom plićaku.

Ako je vaš izbor za letovanje Dasia, možete da odsednete u nekom od dva veoma luksuzna hotela sa 4 zvezdice. Za nešto skromnije, u ponudi su i manji hoteli, pansioni i apartmani/sobe – koji se svakako razlikuju po ceni i uslovima stanovanja.

Dasia, je jedno od prvih sela na Krfu koje je ptrtvoreno u odmaralište. Dasia je mirnija i ekskluzivnija opcija od Ipsosa, koji se rasprostire 2 kilometra duž obale i poznato je po burnom noćnom životu, kafićima i diskotekama.

Dasia plaže

dasia plazeGlavna Dasia plaža je pešcano – šljunkovita, kao i skoro sve plaže na istočnoj obali Krfa, sa šetalištem dugim 3 km. Dasia plaža je poznata kao ‘’Blue Flag’’ – što znači da zadovoljava najviše evropske standarde kvaliteta i čistoće.

Duž šetališta, naići ćete na veliki broj barova, taverna, kafea i prodavnica. Dasia je kosmopolitsko mesto, koje ljudi uvek iznova posećuju zahvaljujući predivnom moru, plaži i suncu.

Na plaži je obično umerena gužva, a možete naći i neko izolovano mesto. Dasia plaže su opremljene ležaljkama i suncobranima, ali ne i toaletima – toaleti su isključivo u tavernama i barovima.

Ako ste ljubitelji raznih oblika zabave na vodi, poput skutera, wind surfing-a, sandoline, paraglajdinga, skijanja na vodi – ovde ćete uživati u svojim omiljenim ‘’akrobacijama’’ na vodi.

Na plažama Dasie uvek ima mesta za sve, pa čak i u hladu – što svakako ne znači da su Dasia plaže prazne, već dovoljno velike i raznolike da obuhvate svakakve želje turista.

plaza dasia

Na južnom kraju Dasia plaže su dva jedina velika hotela, Dassia Chandris i Corfu Chandris, dok je na severnom kraju veća koncentracija barova na plaži.

More je plitko, pa je pogodno za decu i za uživanje u plićaku, svakako, ako se plašite dubine.

Glavnom magistralom pođite severno u mesto Agios Joanis, jer se tu nalazi akva park Aqualand – vaša deca će vam biti beskrajno zahvalna! Ovaj park na vodi je zaista vrhunski užitak, ali ne samo za decu, već i za čitavu porodicu.

akva park krf

Ako više volite aktivniji odmor, na raspolaganju vam je puno vodenih sportova. Tu su ronjenje, skijanje na vodi, surf i drugi, a ako više volite da neko drugi radi a vi uživate, možete ići na banana-čamac kog vuče moćni gliser.

Do okolnih plaža možete stići malim turističkim brodićima, a duga šetnja obalom otkriće vam male zalive, koji su idealni za one koji cene malo privatnosti. Sa plaže se pruža pogled na manastir Pantokrator.

Dasia noćni život

Dasia noćni život maltene i ne postoji, osim ako izuzmemo šetalište sa brojnim pabovima i barovima. Ako ste za vrhunski noćni provod na svom letovanju, a ne želite da idete 15 km do grada Krfa (Kerkire), možete se odlično zabaviti u obližnjem Ipsosu koji je 2 km severno. Ipsos je poznat po jeftinijem smeštaju, ali zato ima veću gužvu i više barova i klubova.

Povezano 14 najlepših plaža na Krfu >>

Dasia sama po sebo vam neće ponuditi uzbudljiv noćni zivot, ali treba spomenuti klub Tartaya, najpopularniji klub koji se nalazi na glavnom putu u Dasiji, blizu pomenutog hotela Chandris. U ovom klubu se pušta popularna muzika i odlikuje ga izuzetno lep enterijer, kao i pristupačne cene pića.

dasia smestaj

Na keju koji se pruža između plaže i sela, nalazi se puno taverni i restorana. Morski plodovi su na svakom meniju, a primetićete i da postoji puno venecijanske hrane, pa probajte pastitsadu – teleću musaku sa paradajzom, paprikom i cimetom, ili fasoladu – ukusni grčki pasulj.

Dasia utisci i iskustva

dasia utisciDasia – utisci i iskustva: kao što smo rekli, kada je smeštaj u Dasiji u pitanju – sobe, apartmani i hoteli su razbacani bukvalno na sve strane po Dasiji. Zavisno od vaših želja, ukusa i finansijskih mogućnosti, možete odabrati smeštaj koji vam najviše odgovara. Pritom, morate znati da svaki smeštaj ima svoje prednosti ili mane, što je svakako povezano sa cenom.

Cene za dvokrevetne sobe se kreću od 40 € i više za noć, ali ako se odlučite da letujete van sezone – cene mogu biti znatno niže.

U principu, posetioci ovog letovališta uglavnom komentarišu smeštaj, jer lepotama Dasie svakako niko ne može da odoli ili da pronađe nešto negativno.

Noćni život ovde nije naročito uzbudljiv, tako da mladi uglavnom uveče putuju do obližnjeg Ipsosa ili grada Krfa u potrazi za zabavom, mada svakako ne treba zanemariti i mirniju atmosferu u barovima na šetalištu Dasia plaže.

Zahvaljujući prelepom prirodnom pejzažu, toplom moru i udobnom smeštaju – Dasia je već godinama unazad jedno od najpopularnijih letovališta na Krfu.

ostrvo krf dasiaKrf, ili na grčkom „Kerkyra“ je drugačije od drugih grčkih ostrva i to se oseća čim kročite na njega. Za to postoji barem tri razloga.

Prvo, istorija Krfa je toliko drugačija i na njemu je vrlo primetan anglo-venecijanski uticaj, što se primećuje u arhitekturi koja ima italijanski šmek.

Drugo, Krf su potpuno zaobišle turske Osmanije koje su oko 400 godina vladale ostatkom Grčke. Zbog toga je Krf više „zapadno“ ostrvo nego istočno.

Treće, klima na Krfu je drugačija nego na drugim Egejskim ostrvima i zimi pada malo više kiše. To u kombinaciji sa plodnom zemljom, čini Krf mnogo zelenijim ostrvom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here