plaza barbati

Zbog činjenice da je smešteno na gotovo idealnoj lokaciji, letovalište Barbati na grčkom ostrvu Krf spada u jedno od omiljenih među lokalnim stanovništvom.

Ostrvo Krf Barbati za letovanje

Mnogobrojni turisti iz Srbije često biraju upravo ostrvo Krf Barbati za letovanje, mada se i mnoga druga zanimljiva letovališta na pomenutom ostrvu nalaze.

barbati

Trebalo bi reći da je ovo letovalište okarakterisano kao svojevrsna vazdušna banja, a upravo zbog činjenice da je vazduh u njemu idealna mešavina morskog i planinskog.

U samom podnožju najvišeg planinskog vrha na ostrvu Krf, čuvenog Pantokratora se nalazi Barbati.

Mesto je bogato zelenilom, tako da na plaži ima dosta prirodne hladovine. Kako se nalazi u podnožju planine, samo mesto se prostire na brdu.

Sve ono što je potrebno za kvalitetno letovanje, Barbati sasvim sigurno ima, s tim što se za neku obimniju kupovinu svakako preporučuje odlazak do obližnjeg Ipsosa.

Izuzev nekoliko manjih supermarketa, u ovom letovalištu postoje i brojne taverna, kao i pekare i uopšteno govoreći, sve što je potrebno za kvalitetan odmor.

Uz to, ovo letovalište se nalazi pored same magistrale tako da je saobraćajno prilično dobro povezano sa ostalim delovima ostrva, a od čuvene Dasije ga deli tek oko 6 kilometara, dok je glavni grad ostrva udaljen nešto više 15 kilometara.

Kako je Barbati na samoj magistrali busevi često prolaze, tako da možete bez pomuke otići do Ipsosa, Dasije ili glavnog grada Krfa.

Gde se nalazi Barbati na ostrvu

Kada se iz pravca glavnog grada istoimenog ostrva krene u pravcu severa, a nakon oko 18 pređenih kilometara, nailazi se na letovalište Barbati.

Zvanično, odnosno geografski, ovo letovalište je smešteno u istočnom delu ostrva i to u neposrednoj blizini Dasije i Ipsosa.

Jedini problemčić, ako volite noćni provod, je što kasno uveče nemate nijedan bus iz grada Krf za Barbati.

Barbati je zaista odlično mesto kao baza za obilaženje ostrva i ljudima kojima odgovara mirniji odmor.

Barbati plaža

barbati plaza

Jedno od obeležja ovog letovališta je sasvim sigurno oko kilometar duga Barbati plaža, koja se proteže praktično duž celog mesta.

Ovenčana je takozvanom plavom zastavicom, a koja se na nivou Evropske Unije dodeljuje za izuzetnu čistoću, što se odnosi i na more i na samu plažu.

Barbati plaža je posuta belim šljunkom, široka i čista. Voda u mestu Barbati na Krfu je tirkizno plava i kristalno čista. Plaža u Barbati na Krfu je jedna od najlepših, možda čak i najlepša na celom ostrvu.

Levo od velike plaže, kada se krene ka Nisakiju, na par stotina metara, nalazi se mala plaža, ima strm prilaz visokim stepenicama.

Ima ležaljki za iznajmljivanje, prirodnog hlada gde ima mesta za svoje suncobrane i peškire. Iz mora se pruža pogled na litice Pantrokatora koje su zaista impresivne.

U kafićima je moguće uz konzumaciju propisanog broja pića koristiti, a bez ikakve nadoknade, dve ležaljke i suncobran.

Ono što je važno naglasiti, jeste da je Barbati plaža na grčkom ostrvu Krf pogodna za mališane, a isključivo zato što je voda u ovom delu ostrva toplija.

Plaža je prekrivena belim šljunkom, široka i čista, pravi izbor za one koji vole šljunkovite plaže. More je tirkizno plavo, voda je kristalno čista, a na pojedinim delovima se odmah po ulasku u vodu nailazi na pesak.

plaza barbati

U toku letnje sezone je moguće ovde iznajmiti pedaline i uživati u brojnim sportskim aktivnostima.

Svakako je jedini razlog zašto se Barbati plaža preporučuje mališanima vezan za toplotu mora, ali se savetuje dodatni oprez zbog nagle dubine.

Barbati smeštaj

barbati smestajZbog takvog položaja letovališta, apartmani u Barbati su uglavnom smešteni u brdu, ali u principu nije naročit problem spustiti se do lokalne plaže.

Mahom se iznad magistrale nalaze smeštajne jedinice, a moramo napomenuti i da šetalište u ovom letovalištu, praktično ne postoji.

Cene smeštaja variraju kako od položaja objekta, tako isto i od perioda godine u kome se letuje.

Barbati Krf utisci i iskustva

barbati letovanje

U većini slučajeva, kada se pomene Barbati Krf, utisci i iskustva koje navode turisti su pozitivni.

Međutim, vrlo je važno naglasiti da je njegova arhitektura specifična u tom smislu, što se većina apartmana nalazi na prilično velikoj uzbrdici.

Zato se i preporučuje da svako ko izabere letovanje u Barbatiju na grčkom ostrvu Krf, da potraži fotografije ili video snimke smeštaja, kako bi stekao utisak o tome o kolikoj uzbrdici se radi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here