najlepse plaze na tasosu

Na „Smaragdnom ostrvu“ se nalaze neke od najlepših plaža u Grčkoj. „Posejdonov sin“ kako još nazivaju ostrvo Tasos je još uvek jedno od najpopularnijih grčkih letovališta.

Danas su sinonimi za Tasos koje je dragulj grčkih ostrva minerali, šume, fantastične plaže, sjajni hoteli, turistički objekti, a povrh svega – netaknuta priroda. Vožnja po ostrvu će vam pomoći da otkrijete skrovita mesta i moći ćete da uživate u tišini i potpunoj privatnosti. Zbog svega ovoga je ostrvo Tasos odlično mesto za porodični odmor, ali i za zaljubljene i za miran i opuštajuć odmor.Otkrijte koje su najlepše i najbolje plaže na Tasosu, pogledajte slike i izaberite koje ćete posetiti.

najlepse plaze na tasosuZov sirena će vas dovesti na Zlatnu plažu, Makrijamos i na Rajsku plažu, ali i na druge, manje poznate plaže na Tasosu. Ovo su po mnogima najlepše plaže na Tasosu.

Rajska plaža – 30 kilometara od Potosa, 24 kilometra od Limenasa

Da li se često pitate kako izgleda rajska plaža? Evo prilike da zaista to i vidite. Mek, beli, svilenkasti pesak, so u kosi i koktel u ruci. Tako izgleda Rajska plaža. Rajska plaža je jedna od najpopularnijih plaža na Tasosu, jer dosta podseća na tropski raj. Nalazi se u divljoj, netaknutoj prirodi i veoma je živopisna. Za ljubitelje sporta, tu je još jedan bonus. Kada je vetrovito, Rajska plaža je odlično mesto za surfovanje na vetru – ovde su najbolji talasi na celom ostrvu.

Aliki plaža – 20 kilometara istočno od Potosa, 31 kilometar južno od Limenasa

„Gde da stavim peškir“ je najčešće pitanje koje postavljaju ljudi koji dođu na ovu plažu, pogotovo u avgustu, kada jedva možete da nađete slobodno mesto jer je ova plaža prepuna. Aliki bi verovatno bila prva na spisku najboljih plaža na Tasosu da na njoj nije tolika gužva. Sve što vam je potrebno i sve što želite ovde se nalazi na jednom mestu. Dve manje peščane plaže sa belim peskom, borovi, masline i drevni kamenolom. Sa te tačke gledišta, složićete se da je ovo zaista jedinstvena plaža na Tasosu. Reči nisu potrebne – samo pogledajte slike.Ako idete u predsezoni gužva je manja i možda će vaša iskustva biti takva da ćete reći da je ovo najlepša plaža na Tasosu.

Saznajte više>>> Najbolje plaže na Tasosu – mapa-lokacije

Zlatna plaža – oko 40 kilometara od Potosa, 14 kilometara od Limenasa

tasos najbolja plazaDrveće! Da, tako je! Zlatna plaža na Tasosu je idealna za porodice i decu, jer je okružena fantastičnom vegetacijom. Šuma se proteže duž cele plaže. Svež vazduh, zlatni pesak i kristalno čista voda su zaštitni znak ove plaže.

tasos zlatna plazaOdlično organizovana dugačka plaža i plitka voda su odlično mesto za porodice sa malom decom, jer se ovde zaista mogu opustiti. Sa leve strane plaže se nalazi nekoliko finih restorana.

Povezano>>>  Ostrvo Tasos – iskustva – plaže

Mermerna plaža (Saliara) – 4 kilometra od Makrijamosa

mermerna plaza tasos lokacijaSaliara je jedna od najpoznatijih plaža na svetu. Pesak na obali se decenijama meša sa mermernim kamenčićima, tako da je ova plaža potpuno bela i sjajna, što je čini izuzetnom.

Plaža Makrijamos – 2 kilometra od Limenasa

makriamos plaza tasosŽivopisna plaža Makrijamos je plaža najbliža Limenasu. Odlično je uređena i ovde možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. Na ovoj plaži možete uživati i u vodenim sportovima.

Psili Amos – 7 kilometara istočno od Potosa, 40 kilometara južno od Limenasa

Psili Amos je dugačka plaža sa mekim peskom i fantastičnom vodom. Nalazi se između Potosa i Astrisa, na južnoj strani Tasosa, u blizini ljupkog seoceta Astrisa. Ova plaža je okružena fantastičnom, bujnom vegetacijom. Njena prirodna lepota privlači ljubitelje sunca koji dolaze ovde da uživaju u vodenim sportovima.

Divan, beo pesak, ogroman parking, prilično plitka voda, ronjenje i borovi. Što je najbolje, ovde ne morate da platite ležaljke.

Slično>>> Tasos Potos za letovanje, iskustva, plaže

Pakis: 10 kilometara od Limenasa, 42 kilometra od Potosa

Reč je o velikoj, peščanoj plaži kristalno čiste vode. Ovo je veoma popularna plaža zahvaljujući vodenim sportovima.

Plaža Tripiti Tasos – 2,5 kilometra od Limenarije, 35 kilometara od Limenasa

tripiti plaza tasosTripiti je predivna, velika plaža na Tasosu čiste vode i bogatog podvodnog života. Lepo je uređena i puna je ležaljki i suncobrana. Nalazi se u blizini velikog turističkog kompleksa, zbog čega je i postala popularna. Prirodnim lepotama ove plaže dosta doprinose strme litice pokrivene gustom vegetacijom i visokim drvećem.

Više>>> Limenarija Tasos vile, plaže, utisci i iskustva

Plaža La skala – 4 kilometra od Limenasa

Bar na ovoj peščanoj plaži mnogi smatraju najboljim na ostrvu. Međutim, iznajmljivanje suncobrana je čak 20 eura, što je preskupo za Tasos. Ovde možete uživati u kafi, piću i sjajnoj hrani.

Plaža Giola – 4 kilometra od Astride

ostrvo tasos najlepse plazeSvetski poznata, predivna prirodna laguna podseća na bazen uklesan u stenama. Nažalost, obično je pretrpana i voda je pomalo prljava.

Pristup ovoj plaži je relativno težak. Morate da vozite oko 3 kilometra prilično prljavim putem, a zatim da pešačite još jedan kilometar prateći putokaze.

Zato, pakujte torbe – Tasos vas čeka!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here