Limenarija Tasos za letovanje, plaža utisci i iskustva, vile

Mnogi turisti koji su imali priliku da letuju u gradu Limenarija na ostvru Tasos su skloni da kažu da je ovaj mirni gradić nepravedno zapostavljen.

Limenarija Tasos za letovanje

Limenarija Tasos za letovanje je odlična destinacija i za porodice sa malom decom, ali i za one turiste koji žele da uživaju u noćnom provodu, jer ovaj grad definitivno ne zaostaje u tom pogledu, mada je činjenica da nije u pitanju neki naročito razvijen noćni život. Ali za ljubitelje grčke muzike, tu su brojne taverne i barovi na plaži u kojima mogu da uživaju.

Svi smeštajni objekti su lepo uređeni, a u mestu postoji i nekoliko taverni, brojni kafići, pekara, poslastičarnica, ali i broje prodavnice, tako da ne morate da brinete za snabdevanje ni u kom slučaju. Uz to, u Limenariji postoji i lekarska ordinacija i apoteka, što je naročito bitno onim turistima koji na letovanje polaze sa mališanima.

U okolini mesta je jedna od najčuvenijih plaža na tasosu, “Metalion”, ali i napušteni rudnik, koji predstavlja atrakciju za turiste.

Takođe, grad Potos je udaljen tek nešto manje od 5 kilometara, a Limenas, glavni grad ostrva tek oko 50 kilometara, pa ako ste pošli na letovanje sopstvenim automobilom možete da ga posetite, a do Potosa možete da idete i peške.

Takođe imate i mogućnost da odete na neki od organizovanih izleta brodićem, a turisti se najčešće odlučuju za onu turu koja vozi do čuvene plaže “Aliki”.

Limenarija plaža

Glavna plaža u ovom mestu je duga oko 2 kilometra i proteže se duž celog mesta. Prekrivena je peskom i sitnim šljunkom, a ulaz u vodu i nije naročito prijatan, jer je mestimično prisutno i veće kamenje.

Na njoj se nalaze i kafići u okviru kojih je dovoljno da naručite piće kako biste mogli da koristite ležaljke i suncobrane.

limenatija tasos plaza

Ipak, ono što mnogi turisti koji su letovali u Limenariji iznose kao lošu stranu ove plaže je svakako čistoća vode, jer se neretko događa da vetar nanese travu, ali i prljavštinu, pa da i nije tako prijatno kupati se tu. Ali, srećom u okolini grada su brojne manje divlje plaže koje krasi čista voda, pa se možete odlučiti za kupanje na njima.

Limarija Tasos plaze

Noćni život u Limenariji se svodi na odlazak u lokalne barove i taverne, koji mahom puštaju grčku muziku, mada ima i onih objekata u kojima ćete moći da uživate slušajući srpsku muziku.

Limenarija vila Ana

Na oko 250 metara udaljenosti od plaže u gradu Limenarija na ostrvu Tasos je smeštena vila Ana. U ovoj trospratnici se nalaze apartmani namenjeni smeštaju 2, 3 ili 4 osobe.

vila ana limenarija

Svaka smeštajna jedinica je opremljena televizijskim prijemnikom, klima uređajem, a u sklopu svakog apartmana i studija se nalazi i čajna kuhinja, te WC sa kupatilom. Apartmani imaju i terasu, odnosno balkon, a klima uređaj se dodatno plaća.

Limenarija vila Tina

Vila Tina je udaljena od Limenarije svega oko 200 metara, a smeštena je u neposrednoj blizini plaže, od koje je udaljena svega oko 100 metara od plaže. U sklopu ovog trospratnog objekta se nalazi i otvoren bazen.

vila tina limenarija

Studiji koji se mogu iznajmiti su namenjeni smeštaju za 2 ili 3 osobe, a u određenim smeštajnim jedinicama ima i mobilnih ležajeva. U svakoj smeštajnoj jedinici se nalaze WC sa kupatilom, TV, sef, ali i terasa, kao i fen za kosu i klima uređaj. Kao i u većini objekata, tako se i u ovom klima uređaj dodatno naplaćuje.

Utisci i iskustva

Kada su u pitanju utisci i iskustva turista koji su se odlučili da im Limenarija Tasos bude mesto za odmor postoje vrlo šarolika mišljenja.

Ipak, mora se priznati da su retki turisti koji su fascinirani ovim mestom. Čak i ako im se dopalo, to je mahom zato što su na letovanje krenuli sopstvenim automobilom, pa su bili u prilici da posete i mnoga druga mesta na ostrvu.

Jedna od najčešćih zamerki jeste nehigijena na plažama, odnosno neadekvatno čišćenje. Naravno, bilo je i onih turista koji su komentarisali da im se Limenarija Tasos uopšte nije dopala, jer je previše mirna.

Zato se u potpunosti valja ograditi od svih komentara, bez obzira da li su u pitanju pozitivni ili negativni utisci i iskustva, jer smo svi različiti, pa su samim tim i naša očekivanja u potpunosti drugačija. I ne zaboravite da se ne treba oslanjati mnogo na njih, već jednostavno pribaviti sve potrebne informacije o određenom letovalištu, pa tek nakon toga doneti odluku. Upravo to i jeste jedini način da ne budete razočarani letovanjem u Limenariji na Tasosu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Ostavite komentar, podelite iskustva sa svima

Your email address will not be published.

Objavi klikom na Submit comment