Jedno od omiljenih ostrva za letovanje turista iz Srbije je sasvim sigurno Tasos, koje je ujedno i jedno od nama, fizički najbližih ostrva.

Ostrvo Tasos Potos

Ostrvo Tasos je dobro poznato po boravku turista iz Srbije. Osim Limenarije, sledeće omiljeno letovalište je sasvim sigurno i Potos, koje je smešteno na južnom delu ostrva, a od grada Tasosa je udaljeno tek nešto manje od 50 kilometara.

Iako je ranije prvenstveno korišćeno kao luka, Potos je bio tek malo ribarsko mesto. U gradu postoji lepo uređeno šetalište uz plažu, a poznato je i po brojnim znamenitostima. Takođe, u mestu postoji i lekarska ambulanta, ali i brojne prodavnice mešovite robe, suvenirnice, butici i mnoge drugi objekti. U blizini grada je i mesto Pefkari, koje je svega 15 minuta hoda udaljeno od Potosa.

potos

Ali da ne biste i vi bili razočarani boravkom u ovom prelepom grčkom letovalištu, dobro je da znate da u Potosu nećete naići na ludi noćni provod, na žurke na plaži i slično, ali i da nećete moći da kupujete sve po vrlo niskim cenama, kao što to obično možete čuti. Ukoliko želite da idete u neki veći šoping, svakako je preporuke da odete u Kavalu ili Solun.

Na nešto manje od 20 kilometara od grada se nalazi manastir Svetog Arhangela Mihaila, a možete poći i na izlet brodićem, kako biste obišli tri plaže koje se nalaze u neposrednoj okolini grada.

Potos za letovanje

Iako se često može čuti da je Potos za letovanje idealan ukoliko ste mladi i želite da uživate u noćnom životu, činjenica je da to baš i nije naročita istina. Kao i celo ostrvo Tasos, tako je Potos gotovo idealan za boravak porodica sa decom, što opet navode kao lošu stvar oni kojima smeta vriska dece i gužva.

Potos plaže

Sem glavne gradske plaže, u okolini ovog živopisnog mesta se nalaze i mnoge druge vrlo zanimljive plaže. I dok su neke od njih lepo uređene, sa brojnim kafićima, ležaljkama i suncobranima, tu su i one na kojima možete uživati u miru i tišini.

potos plaza

Na samo 4 kilometara od mesta je čuvena plaža “ Psili Amos ”, koja je poznata po kristalno čistoj vodi i sitnom pesku, a na njoj se nalaze i ugostiteljski objekti. Tu su još i plaže: “ Aliki “, “ Paradise beach “, “ Tripiti”, “ Golden beach “ i mnoge druge.

Jedno je sigurno: u okolini Potosa će svako pronaći upravo onakvu plažu kakvu želi.

Noćni život

Potos je poznat po velikom broju ugostiteljskih objekata, a posebno noćnih klubova. Međutim, akcenat letovanja u ovom mestu nije stavljen na noćni život, mada je on na prilično visokom nivou. To naravno ni u kom slučaju ne znači da nećete uživati ukoliko u Potos odlučite da idete baš zbog noćnog provoda.

potos iskustva

Potos iskustva i komentari

Kada je u pitanju Potos, iskustva i komentari turista koji su u njemu letovali su, mora se priznati vrlo oprečna. I dok jedni hvale ovo mestašce, drugi naglašavaju da voda na glavnoj gradskoj plaži nije naročito čista, da je velika buka koju prave mališani, te da noćni klubovi puštaju vrlo glasnu muziku. Ali tu dolazimo do onoga, da svako ko želi da da nađe neku manu, naći će je i na najlepšem mestu na svetu. Tako i u Potosu, svako ko želi može da uživa, jer mesto odiše lepotom, a u njemu se turisti iz Srbije osećaju kao kod svoje kuće, zahvaljujući ljubaznim grčkim domaćinima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here