Najbolje plaže na Tasosu

0
10124

Na Tasosu se naleaze neke od najlepših plaža na grčkim ostrvima.Golden Bič, Makriamos i Rajska plaža ističu se kao najživopisnije i najuredjenije plaže na Tasosu.Iako su mnogi plaže na ovom ostrvu u blizini hotela i drugih turističkih objekta, one nisu izgubile čistu okolinu.Vožnja oko ostrva će vas takođe dovesti do usamljenih malih plaža, koje su potpuno čiste, mirne, bez gužve pa možete imati i potpunu privatnost.Ispod je lista sa najboljim plažama na ostrvu Tasos.

plaze na tasosu

 

Golden Beach ili Zlatna Plaža

plaza_Golden_Beach_tasos
Ova vrhunska plaža nalazi se 12 km jugozapadno od Limenasa i južno od Makriamos plaže.Ona se proteže duž obale između odmarališta Skala Panagias i Skala Potamias.Chrissi Ammoudia (ili Zlatni Pesak kako je još zovu ) je među najlepšim i najpopularnijim plažama na Tasosu.Duga je, sa zlatnim peskom i kristalno čistom vodom, a okružena gustom vegetacijom koja se spušta ka moru.To je dobro organizovana plaža a njene plitke vode su idealne za decu.Planina Ipsarion se uzdiže iznad zaliva, dodajući još jednu dodatnu draž lepom pejzažu.

Plaža Makriamos

plaža makriamos
Makriamos je jedan od najbližih plaža do Limenasa, glavnog grada Tasosa, a okružena je gustom šumom sa puno vegetacije.Ime Makriamos znači ( Dugi Pesak ) a predstavlja najatraktivniju plažu ovog područja.Makriamos nudi plitke kristalne vode i sitni pesak koji se prostire na nekoliko kilometara.Postoji mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki kao i opreme za sportove na vodi.

Plaža Paradise Beach ili Paradiso

paradise_plaza
U prevodu rajska plaža smatra se jednim od najboljih mesta za plivanje u Limenasu jer podseća na tropski raj.Ona je blagoslovena sa finim belim peskom i azurno plavim, plitkim i čistim vodama.Zadivljujuće zelene planine okružuju ovu rajsku plažu.Kada je vreme vetrovito, Paradise Bič je idealna za jedrenje na dasci.Nalazi se 20 km južno od Limenasa.Do plaže se može doći uskom stazom kroz drveće u neposrednoj blizini, sela Kinira.Nudizam se toleriše na stenama blizu plaže.

Plaža Limenarija

plaza_limenaria
Ako su mir i opuštanje ono što Vam je potrebno onda će Limenaria beach bitiodličan izbor. Ima savršen ambijent za miran odmor. Nalazi se 37 km jugozapadno od Limenasa, glavnog grada Tasosa.Pravo utočište za svakog ko želi da nađe mirno utočište na peščanoj uvali tokom dugog sunčanog dana i da gleda zalazak sunca i ribarske brodove koji plove po azurno plavim vodama mora.Plaža ima nekoliko objekata.

Plaža Aliki

plaza_aliki_tasos
Ova plaža se nalazi 31 km južno od Limenasa ( na jugoistočnoj obali ) , ispred popularnog letovališta Aliki.To je mala i slikovita plaža, smeštena u zelenom zalivu.Njen beli pesak, bistre vode i njeni objekti privlače mnogo posetilaca.Borovi, masline i mermer drevnog kamenoloma okružuju plažu a sve se stapa u jedinstveni predeo.

Plaža Potos

plaza_potos_tasos
Potos je lep priobalni centar sa izuzetnom turističkom infrastrukturom.Ovo je jedna od najpopularnijih plaža Tasosa. Duga peščana plaža nalazi se 42 km jugozapadno od Limenasa, glavnog grada ostrva.Plaža polazi od centra sela okružena visokim borovima, stenama i zelenilom koje daje upečatljivu nijansu.Potos je dobro organizovana plaža sa suncobranima i ležaljkama i sa gužvom u letnjem periodu.Posetioci imaju priliku da probaju svoje omiljene sportove na vodi, kao i jedrenje na dasci.Potos se proteže na 2 km i idealno je mesto za romantične šetnje s jednog kraja na drugi. Voda je kristalno čista i plitka. Postoji nekoliko restorana i kafića tom području.Kada idete na Potos, možete posetiti i Pefkakia, sledeću predivnu plažu na putu.

Povezano>>>  Ostrvo Tasos – iskustva – plaže

Skala Potamias plaža Tasos

skala_potamias_tasos
Skala Potamias je divno i mirno turističko mesto koje je postalo popularno tokom poslednjih godina.Nalazi se 10 km jugozapadno od Limenasa, glavnog grada Tasosa.Duga peščana plaža je dobro organizovana sa suncobranima i ležaljkama i nekoliko barova na plaži koji služe grickalice i hladno piće je okružena visokim borovima i zelenom šumom, nudećzuzetno prijatnu pozadinu za svoje goste.Svtlucavo, prozirno more nudi magične pejzaže.Dužina plaže omogućava zabavu i različite igre, kao što su tenis ili odbojka na pesku.Skala Potamias je vrlo šarmantno mesto koje je zadržalo tradicionalni karakter i pored savremenih turističkih objekata.

Saznajte više>>> Najlepše i najčistije plaže na Tasosu po oceni turista

Na Tasosu postoje i mnoge druge mala plaže na kojima možete uživati u potpunom miru sa porodicom i prijateljima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here