nei pori letovanje

Iako malo, letovalište Nei Pori može da ispuni očekivanja i vrlo zahtevnih turista. Naravno samo pod uslovom da na odmor odlaze da bi se zaista i odmorili, jer ako je njihova želja da osim mora i plaže imaju prilike da posećuju i noćne klubove ili da idu u veliki broj prodavnica, vrlo je verovatno da će biti prilično razočarani boravkom u ovom letovalištu.

nei pori grckaNei Pori Grčka

Na teritoriji grčke Makedonije, podno planine Olimp je smešteno ovo ne tako veliko letovalište koje turistima nudi brojne sadržaje. Na uzvišenju iznad mesta se nalazi stari deo gradića, odakle se i pruža pogled na ovo letovalište i čitavu okolinu.

nei pori letovanjeKlima koja karakteriše Nei Pori bi se mogla okarakterisati kao idealna, a na prvom mestu zato što se u neposrednoj blizini nalazi planina Olimp. U mestu postoje brojne vile koje nude apartmanski smeštaj, mada su prisutni i hoteli, tako da slobodno možemo da kažemo da smeštajnih jedinica ne manjka.

nei pori grcka

Brojne su i prodavnice mešovite robe, a postoji i veliki broj ugostiteljskih objekata, zatim pekare i suvenirnice, kao i prodavnice krzna i zlatare, ali i mnoge druge. Bitno je da istaknemo i da u mestu postoji apoteka, kao i ambulanta, a supermarket iz lanca „Lidl“ koji je najbliži ovom mestu se nalazi u Leptokariji.

U centru grada je crkva Svete Marine, a u blizini su i one koje su posvećene Svetom Nikoli, te Svetom Dimitriju. Svakako je važno da pomenemo i da se u toku sezone u Nei Poriju sve podređuje turistima, a prvenstveno najmlađima, tako da su prisutne i brojne atrakcije za njih.

nei pori letovanje

Nei Pori za letovanje

Da biste izbegli razočaranje ovim letovalištem, jer za to zaista nema potrebe, imajte na umu da se Nei Pori za letovanje preporučuje osobama koje na odmor odlaze sa mališanima, odnosno svakome ko ima želju da se lepo odmori, te nije zainteresovan za kasne noćne izlaske.

>>> Nei Pori: Top 5 vila za svačiji ukus i džep

Nei Pori plaža

nei pori plaza

Plaža je jedna od njegovih osobenosti i to na prvom mestu zbog dužine i prostranosti. Takođe je vrlo lepo uređena, a na njoj postoje ne samo brojni ugostiteljski objekti, već isto tako i kabine za presvlačenje i tuševi.

Princip korišćenja ležaljki i suncobrana je vrlo jednostavan i ne razlikuje se bitno od ostalih letovališta u Grčkoj, te podrazumeva da ste obavezni da naručite jedno ili dva pića da biste dobili mogućnost da ih koristite bez ikakve nadoknade.

Povezano>>> Vila Simposio Nei Pori

Sportovi na vodi

Otkrijte Alekandris Sports u mestu Nei Pori

Banana riding ili tube Riding. Jahanje banana je jednostavno i zabavno, a sigurno ćete uživati. Vožnja na banani je pogodna za svakog.

nei pori zabavaParasailing u mestu Nei Pori. Parasailing  je vodeni sport što jednostavno zvuči. Sve što treba da uradite je da se prepustite velikim profesionalcima koji će vam pomoći u osnovama. Gliser i vetar će učiniti sve ostalo.

ParasailingPlaža Nei Pori ima mesta za vodene sportove sa puno zabavnih igara a tu je i dovoljno prostora za odbojku na pesku i mali fudbal.

>>> Nei Pori Vila Andreu (Cena, rezervacije, iskustva)

Petak – pijačni dan za Nei Pori

pijaca nei poriPetak je dan kada ćete svakako poželeti da posetite seosku pijacu. Ispred vrtića, na izlazu iz sela, organizuje se pijaca sa bogatom ponudom voća, povrća, sveže ribe, potrepština za domaćinstvo, odeće i obuće.

Tezge prepune voća, citrusa i grožđa mame vas da kupite proizvode sa autentičnim grčkim ukusom.

nei pori pijacaŠto se maslina tiče, ponuda je izuzetno bogata. Ne nedostaje ni tradicionalnih alkoholnih pića, uključujući i uzo i cipuro koji se proizvode sa različitim aromama koje odlično idu uz grčku kuhinju.

Sa plaže se pruža pogled na tvrđavu Platamon pogledajte kako izgleda izbiliza i saznajte sve o tvrđavi Platamon

Stari Pori

Na oko 6km od Nei Porija (Novog Porija) otkrićete autentično grčko naselje, koje je očuvalo izvornu atmosferu tipičnog sela oblasti Pijerije.

Stari Pori

Stari (Paleo) Pori

Ovo je idealno mesto na koje možete da pobegnete od gradske gužve u potrazi za mirom i živopisnošću, na kome se prirodni i arhitektonski elementi spajaju na prijatan način. Bilo da svratite u neku od taverni da biste obedovali na otvorenom ili prošetate planinskim stazama, bićete oduševljeni lepotom mesta i pogledom na Nei Pori.

nei pori restoraniZa ljubitelje biciklizma ovo je idealno mesto za šetnju planinskim senovitim stazama, kojima ćete lako stići do Starog Pantelejmona, drugog mesta gde je grčka tradicionalna atmosfera ostala netaknuta. Potom možete da se vratite na put za Stari Pori, koji vam je već poznat, i njime stignete u Nei Pori, ali ne pre nego što utolite žeđ na prirodnom izvoru koji se nalazi u centru sela.

stari pori izletStari Pori je tradicionalno naselje koje pripada Opštinskom okrugu Pori Pijerija, čiji se stanovnici bave poljoprivredom (šećerna repa, kukuruz, žitarice, pamuk) i stočarstvom.

Plažom možete stići u susedno letovalište >>> Platamon

Utisci i iskustva

Kada su u pitanju utisci i iskustva turista koji su letovali u ovom mestu, činjenica je da su komentari i pozitivni i negativni.

nei pori iskustva

Dok su jedni izdvojili upravo Nei Pori kao idealno letovalište za ljude željne odmora, dotle se drugi žale na komarce, kojih je navodno upravo u ovom mestu neverovatno mnogo. Ipak, ne bi valjalo dati za pravi ni jednima ni drugima, već se jednostavno rukovoditi činjenicama.

Nei Pori ima mnogo toga da ponudi svojim gostima, ali isključivo onima koji su svesni činjenice da je u pitanju manje letovalište koje se ne svrstava u red skupljih, a komaraca svakako ima, što je i sasvim logično i očekivano, tako da takvi komentari definitivno ne treba da vas spreče da svoj odmor provedete upravo ovde.

Na manje od 3 kilometra se nalazi etno selo Stari Pantelejmon koje takođe možete da posetite Saznajte više  Stari Pantelejmon

Vila Olga Nei Pori – apartmani na plaži

U neposrednoj blizini centra letovališta se nalazi Vila Olga, a poznata je po tome što se nalazi nadomak gradske plaže, tako da se neretko može čuti i odrednica Vila Olga, Nei Pori – apartmani na plaži.

apartmani na plazi

Ovi apartmani sa pogledom na more su namenjeni smeštaju 4, 5 i više osoba, a poseduju i prostrane terase. U ovkiru svake smeštajne jedinice se nalazi dnevni boravak koji je povezan sa kuhinjom, odnosno trpezarijom, te spavaća soba koja poseduje francuski ležaj i iz koje se, takođe može izaći na terasu. Dvosed na rasklapanje i 2 pomoćna ležaja su smeštena u dnevnom boravku, a kuhinja i trpezarija su kompletno opremljene.

apartmani s pogledom na more

Podrazumeva se i da ovi apartmani sa pogledom na more poseduju i TV, kao i kupatilo, a u sklopu samog objekta je dostupan i bežični internet, za čije korišćenje su gosti obavezni da plate tačno definisanu nadoknadu. Svakako je dobro napomenuti i da se u zavisnosti od veličine apartmana razlikuje i broj kreveta koji se u njemu nalaze.

>>>> Nei Pori Vila POPI letovanje 2019 (cena, rezervacije, iskustva)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here