Još jedno od letovališta koje se nalazi ne tako daleko od prestonice oblasti grčke Makedonije, grada Soluna, a koje naročito posećuju srpski turisti jeste i Nea Vrasna.

Od Soluna je udaljena tek nešto više od sat vremena vožnje, a smeštena je na oko 5 kilometara od čuvenog banjskog lečilišta u ovom delu Grčke, Stavrosa, dok je od Asprovalte, koju takođe posećuju brojni turisti iz naše zemlje, udaljena tek oko pola kilometra.

Nea Vrasna za letovanje

Vrlo često se može čuti da se Nea Vrasna za letovanje preporučuje porodicama koje imaju manju decu ili starijim osobama. A onda se dogodi da turisti saznaju da na glavnoj plaži u ovom mestu zapravo uopšte ne postoji ulazak u vodu koji je prilagođen ovim kategorijama turista, pa se, ne bez razloga postavlja pitanje zbog čega je Nea Vrasna idealna destinacija za mališane i starije.

Naravno, odgovor je vrlo jednostavan. Nije u pitanju samo plaža, već je stvar u tome da je Nea Vrasna jedno od onih, mirnih letovališta u kome nema burnog noćnog života.Čak nema ni mnogo kafića i restorana za večernji izlazak.

Nea vrasna letovanje

Smatra se da je Nea Vrasna za letovanje gotovo idealna ukoliko želite da zaista uživate u odmoru, a to znači da uživate u miru na prvom mestu.

U mestu postoji i sasvim dovoljno prodavnica i taverni, ali i barova duž duge gradske plaže, a postoji i zdravstvena ustanova. Tu je i pekara, ali i brojne suvenirnice, kao i dva supermarketa.

Mesto za letovanje u blizini>>>  Asprovalta

Posebno je važno da turisti koje zanima Nea Vrasna za letovanje znaju i to da se tokom sezone, svakog ponedeljka na prostoru između ovog letovališta i obližnje Asprovalte organizuje pijaca i to na celom šetalištu između ova dva letovališta.

Plaža

Plaža u Nea Vrasni nije naročito prostrana, a duga je oko hiljadu metara. Na njoj se nalazi nekoliko kafića, a na njoj se nalaze i tuševi, kao i kabine za presvlačenje.

Nea Vrasna plaza

Kao i u svim drugim letovalištima šriom Grčke, tako i u Nea Vrasni funkcioniše boravak u kafićima na plaži prema istom principu, a što podrazumeva naručivanje pića koje je obavezno, ukoliko želite da koristite jedan suncobran i dve ležaljke. U zavisnosti od izbora kafića zavisiće i da li ste u obavezi da naručite jedno ili dva pića.

Ima i dovoljno mesta za postavljanje suncobrana a plaža je u nekim delovima šljunkovita.Mnogima smeta kamenje na ulazu u vodu pa se s pravom može reći da plaža u Nea Vrasni nije jedna od boljih u Grčkoj ali jeste jedna od čistijih.

plaza u nea vrasni

U neposrednoj blizini ovog letovališta su i Asprovalta i Stavros, pa ako kojim slučajem ne budete zadovoljni plažom u ovom letovalištu, uvek mogu da se odluče za kupanje na plažama obližnjih letovališta, a svakako treba pomenuti da je u blizini i čuveni Uranupolis.

Zanimljivije mesto u blizini>>> Stavros

Plaža u ovom mestu je nosilac “Plave zastaice” koju dodeljuje Evropska Unija, za one plaže koje spadaju u red najčistijih.

U Nea Vrasni se nalazi i market Lidl ali na periferiji pa ako ne idete na letovanje autom morate biti spremni na pešačenje po vrućini.

Iskustva i utisci

Bez preterivanja, kao i za sva letovališta u Grčkoj, tako su i iskustva i utisci onih turista koji su letovali u ovom mestu potpuno oprečna. Naravno, ima onih koji su oduševljeni letovanjem u njemu, kao što ima i onih koji navode da nikada više ne bi otišli na letovanje u Nea Vrasnu.

nea vrasna iskustva

U ovom mestu ima mnogo lepih vila ali je utisak ipak da se nalazite u nekom nerazvijenom selu a ne u ekskluzivnom letovalištu.

Sada se samo postavlja pitanje kome od njih verovati? Ali, kao i za sve, tako je i ovde odgovor zapravo vrlo jednostavan. Sve zavisi od toga, najpre šta očekujete od svog odmora, odnosno kako želite da ga provedete.

Pa ukoliko vas zanima da ga provedete u mirnom mestu, gde nećete doći u situaciju da se neprekidno sudarate sa ostalim turistima duž šetališta, ali i da na vas navaljuju trgovci, vukući vas za ruku da uđete u njihovu prodavnicu, onda je Nea Vrasna definitivno najbolji izbor za vas.

Sa druge strane, ukoliko ste od onih koji žele da tokom letovanja svako veče izlaze, bilo u taverne, bilo u diskoteke ili klubove, te uživate u gužvi i glasnoj muzici, onda smo sasvim sigurni da Nea Vrasna uopšte nije dobra opcija u vašem slučaju.

Kad se saberu svi utisci i iskustva može se slobodno reći da za iste pare u Grčkoj možete sebi priuštiti mnogo bolje letovanje bez obzira na to da li ste za miran odmor ili provod.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here