Na drugom poluostrvu u okviru grčke oblasti Halkidiki, nadaleko čuvenoj Sitoniji se nalazi i mirno, omanje letovalište, Metamorfosis. Tek nešto više od 100 kilometara je ovo letovalište udaljeno od prestonice grčke Makedonije, grada Soluna, a u njegovoj neposrednoj blizini se nalaze i Nikiti, odnosno Neos Marmaras, dva nadaleko čuvena letovališta na poluostrvu Sitonija.

Metamorfosis za letovanje

Ako želite da dobijete informaciju o tome da li je Metamorfosis za letovanje dobra opcija ili ne, moramo da napomenemo da je u pitanju mirno i relativno malo letovalište, te da će u njemu, sasvim sigurno najviše uživati mališani, uzevši u obzir da postoje brojne zanimacije koje su upravo njima namenjene.

Tako da svako ko želi da uživa u odmoru i to u pravom smislu te reči, može slobodno da odabere Metamorfosis za letovanje. Sa druge strane, svako ko je zainteresovan za aktivan odmor i noćne izlaske, valjalo bi da odabere neko drugo letovalište, jer to u Metamorfosisu neće pronaći.

metamorfosi grcka leto

Metamorfosis je odlično povezan i sa obližnjim letovalištima Nikiti i Neos Marmaras, kao i sa glavnim gradom grčke Makedonije, budući da do Soluna saobraćaju redovne autobuske linije. Iz ovog letovališta se uglavnom ne organizuju izleti, ali zato možete da odete do pomenutih letovališta koja se nalaze u njegovoj blizini i da se odande uputite, na primer na izlet brodićem oko trećeg poluostrva Halkidikija, Svete Gore.

Što se tiče kupovine u ovom letovalištu, moramo da napomenemo da nećete naći naročito veliki izbor robe, uzevši u obzir da je u pitanju manje letovalište. A ako vas zanimaju supermarketi, pored toga što ih ima i u samom Metamorfosisu, u obližnjem Nikitiju je i supermarket iz nemačkog lanca „Lidl“, kao i grčki „Masutis“, koji je poznat po izuzetno velikom izboru namirnica.

Naravno, u mestu postoje i pekare, ali i ribarnica, nekoliko manjih, privatnih supermarketa, ali i suvenirnica. Ipak, mora se priznati da izbor nije naročito veliki, pa ako vas zanima neka ozbiljnija kupovina, možda je bolje da se odlučite za odlazak u Solun, recimo ili Nikiti i Neos Marmaras.

Metamorfosi plaža

Glavna plaža u Metamorfosisu je duga i prostrana, a ulaz u vodu je postepen. Međutim, na nekim njenim delovima postoji nešto krupnije kamenje, a kako je voda ovde naročita čista i bistra, može se dogoditi da ugledate i kog ježa.

grcka metamorfosi plaza

Plaža je podeljena na dva dela, ali morate imati u vidu je prostrana onoliko koliko to dozvoljava veličina samog mesta. Na jednom delu plaže postoje tuševi, a tu su kafići koji zainteresovanim turistima nude mogućnost da iznajme ležaljke i suncobrane. Kao i u gotovo svim drugim letovalištima šriom Grčke, tako i u Metamorfosisu važi klasičan princip iznajmljivanja ležaljki i suncibrana, koji podrazumeva da uz naručeno jedno ili dva pića dobijate mogućnost da koristite suncobran i dve ležaljke tokom celog dana.

Imajte na umu da je plaža lepo uređena i čista, a da ima delova na kojima možete da uživate bez plaćanja pića, te je preporuka da tom prilikom ponesete i sopstvene suncobrane, ukoliko ne želite da izgorite.
Često ćete čuti od turista koji su imali prilike da letuju u Metamorfosisu da u moru ima meduza, ali to zaista ne možemo komentarisati, niti uzeti kao činjenicu, jer meduza ima u mnogim grčkim, kao i letovalištima u mnogim drugim zemljama.

Iskustva i utisci

Nažalost, kao i za neka druga grčka letovališta, tako su i za Metamorfosis iskustva turista u većini slučajeva negativna. Ali, mora se priznati da to i nije naročito opravdano, te da razlog za negativne utiske sasvim sigurno treba tražiti u činjenici da turisti ne pribave validne informacije o mestu u kome žele da provedu odmor, te tako krenu u Metamorfosis u želji da uživaju u grčkoj ili nekoj drugoj muzici do kasnih noćnih sati ili, pak da bi kupili različite stvari.Ovo je malo mesto koje odgovara osobama koje žele mir i opuštanje.

grcka metamorfosi iskustva

Zato, ako i vi ne želite da imate negativna iskustva sa letovanja u ovom interesantnom grčkom letovalištu, dobro razmislite šta očekujete od svog letovanja, pa u skladu sa tim odaberite odlazak u Metamorfosis ili, pak neko drugo letovalište, jer Grčka zaista ima šta da ponudi u svakom smislu, te ne sumnjamo da ćete biti zadovoljni izborom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here