Plaže u Puketu

0
1592

Krećete na putovanje u Puket i niste sigurni koje plaže su najbolje? Ili razmišljate kako ne smete propustiti odlazak na Patong? Otkrićemo Vam tajnu – postoji mnogo boljih plaža od Patonga…

Doduše, ovo jeste najizreklamiranija plaža jer na njoj imate sve – možete unajmiti skuter, imate sve moguće pogodnosti (ležaljke, suncobrane), stotine restorana, kafića i prodavnica, kao i noćnih klubova. To, naravno, znači i da je sve na njoj preskupo. Međutim, ako tražite nešto drugačije, evo nekoliko predloga.

Plaža Lajan

puket plaza
Ova plaža je usamljena i udaljena i relativno malo ljudi zna za nju, a zapravo je pravi raj na zemlji. Veoma je mirna i tiha, čak i u sred sezone, a deluje predivno. Nema glisera, nema mnogo turista, voda je kristalno čista, pesak mek i beo i neprestano pirka prijatan vetar.

Ova plaža se nalazi severno od plaže Bang Tao. Naravno, na plaži ima i mirnih restorana i barova gde možete sesti u hladovinu, što je čini savršenom – možete ručati (i hrana je odlična), naručiti pivo ili kokos, možete iznajmiti ležaljke i suncobrane i na kraju dana se istuširati. Ako Vam druge plaže u Puketu nisu ostavile sjajan utisak, ovo će sigurno popraviti stvari.

Plaža Karon

plaze u puketu
Ako ostajete u Karonu, plaža Karon je logičan izbor. Predivna je u svakom pogledu. Voda i pesak su lepi, a plaža dovoljno dugačka i odlična za šetnje. Iako se turizam u ovom delu Puketa tek razvija, na samoj plaži ima dosta restorana i kafića, mada, naravno, ne toliko koliko u Patongu. Sama plaža je mirna i možete odmarati i uživati uz piće; odlična je za porodice sa decom, parove ili turiste koji su došli sami. U blizini se nalazi i plaža Kata, a ako Vam zafali „ludila“ i zabave sa Patonga, ne brinite – dovoljno je blizu da možete odšetati do tamo.

Plaža Kata

puket plaze
Plaža Kata se nalazi nešto južnije od plaže Karon i nešto je živopisnija i lepša, jer se nalazi u maloj uvali. Iako je na njoj nešto veća gužva nego na Karonu, uopšte nemate utisak da ste među gomilom turista. Atmosfera je mirna i, kao i na Karonu, odlična za porodice sa decom.
Nakon dana provedenog na ovoj plaži, sedite u kafić pod nazivom After beach bar koji se nalazi na uzvišenju, i odatle, uz hladno piće, posmatrajte zalazak sunca.

Puket Plaža Surin

plaže u puketu
Možda Vam isprva ova plaža neće delovati kao nešto posebno, ali na drugi pogled će Vam se verovatno dopasti. Ovo je najmanja od ove četiri plaže i načičkana je suncobranima i ležaljkama. Veoma je lepa i „šarena“ kada se uzme u obzir da je sve toliko sabijeno.

Na ovoj plaži za samo 400 bahta možete dobiti odličnu tajlandsku masažu, kao i odličan ručak po vrlo niskoj ceni koji možete kupiti od „šetajućih“ prodavaca. Na samoj plaži takođe postoji vrlo lep restoran sa kvalitetnom hranom i razumnim cenama. Tu možete uz ranu večeru posmatrati predivan zalazak sunca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here