Nidri Lefkada

Nidri je grad i najpoznatiji turistički centar na ostrvu Lefkada, koji se nalazi 17 km jugoistočno od glavnog grada ostrva Lefkada – koji se takođe zove Lefkada ili Lefkas.

Takođe je opština i najpopularnije turističko mesto na ostrvu. Nidri ima populaciju od 800 stanovnika od kojih većina bavi turizmom i ribolovom.

Ovo ljupko naselje koje leži oko prirodnog zaliva ima najbolju turističku infrastrukturu, uključujući mnoštvo modernih sadržaja kao što su taverne, restorani i različiti smeštajni kapaciteti.

Opština Nidri se sastoji od predivnih tradicionalnih obalnih sela kao što su Nidri, Geni, Vliho, Desimi, Perigiali & Mikros Gialos i brdska sela: Paleokatouna, Alatro, Poros, Platistoma, Neohori, Vafkeri, Fterno, Haradiatika, Rahi i Katahor. Ovo područje  privlači veliki broj turista iz zemlje i inostranstva svakog leta, fascinira ih sa kristalno plavom vodom i prekrasnim plažama, i takođe nudi širok dijapazon letnjih aktivnosti i atrakcija za uživanje tokom odmora!

nidri ostrvo lefkada

Nidri se nalazi 21 km od grada Lefkada na severu i 21 km od mesta Vasiliki na jugu i dobro je povezan sa oba mesta, ostatkom ostrva i kopnom sa vrlo dobrim lokalnim autobuskim linijama. Takođe, grad ima svoju trajektnu luku sa trajektima do ostrva Meganisi i Kefalonija.

Nidri plaže

Nidri je najpopularnije letovalište na Lefkadi, koje privlači na hiljade posetilaca svakog leta. Nalazi se na samo nekoliko koraka od glavne plaže naselja. Nidri plaže su poznate po jedinstvenim karakteristikama, belom pesku i kristalno čistoj vodi. Palme ”pokrivaju” plažu stvarajući neodoljivu atmosferu i za odrasle i za decu. Naselje je dobro razvijeno sa brojnim kafićima, barovima i restoranima. Nidri kombinuje toplo i porodično okruženje, živopisni pejzaž, kristalno čistu vodu i udobne objekte. Sa Nidri plaže možete uživati u prelepom pogledu na ostrvca Heloni, Sparti, Scorpidi, Madouri i čuveni Skorpios, ostrvo Aristotela Onazisa.

nidri plaza

Nidri za letovanje

Zašto baš Nidri za letovanje? Okruženo velikom zelenom površinom sa drvećem i bujnom vegetacijom, mesto je odličan izbor za odmor ispunjen zabavom, posebno za porodice. Glavna ulica iza zaliva sadrži puno kafića, barova i turističkih prodavnica. Prelepe peščane plaže koje se prostiru duž obale čine ga neodoljivom destinacijom za vaše letovanje. Možete da uživate u zadivljujućem pogledu na ostrvca Heloni, Sparti, Madouri i Skorpios, čuvenog ostrva Aristotela Onazisa. Nidri ima jednu od najprometnijih luka na Lefkadi sa brodskim vezama sa komšijskim ostrvom Meganisi, Itakom i Kefalonijom. Takođe je ispunjen ribarskim brodovima, privatnim jahtama i jedrilicama.

Svakog leta, niz kulturnih događaja i verskih proslava se održava u Nidriju i većina posetilaca će sigurno uživati u ugodnom boravku.

Nidri je pun toga što se prosto mora videti, kao što su ostaci praistorijskog naselja, poznati vodopadi i Dimosari klisura. U centru grada je mali folklorni muzej.

vodopad

Šta obavezno videti ako je vaša destinacija za odmor Nidri Lefkada:

Nidri vodopadi – od sredine sela postoji put koji će vas odvesti na zadivljujući kanjon oko 2 km udaljen, sa prelepim vodopadima.

vodopad nidri

Lepa mala luka Nidri, puna jedrilica, malih ribarskih brodova i luksuznih jahti.

Muzej u Nidriju sa eksponatima iz doba neolita, nalazima iz Hirospilije.

Arheološko naselje izvan grada sa ostacima iz antičkog doba (1900-1500 p.n.e.) zajedno sa akvaduktom i rimskim i vizantijskim grobnicama sa impresivnom unutrašnjosti.

Uske ulice i mnogo malih belo okrečenih kuća i plave kupolaste crkve, koje su postale zaštitini znak grčkog ostrva.

Nidri noćni život

Postoji veliki broj restorana, kafića, tradicionalnih grčkih taverni i barova koji se nalaze u mestu i okolini. Restorani u rasponu od tradicionalnih do italijanskih mogu zadovoljiti svačiji ukus. Ako ste u potrazi za uzbudljivim noćnim životom, možete da birate između širokog spektra kafića, barova i noćnih klubova otvorenih do ranih jutarnjih sati u toku letnjeg perioda.

Ako posmatramo ostrvo Lefkada, klubovi i diskoteke su pretežno koncentrisani u kosmopolitskom mestu Nidri.

Utisci i iskustva

Iako je Nidri oblast prilično turistički razvijena, nije izgubila svoju prirodnu lepotu. Bujna vegetacija sa maslinama, borovima i čempresima, kao i bistro plavo more i prelepe peščane plaže privlače sve više i više turista svake godine.

luka u nidriju

Postoji širok spektar smeštajnih rešenja u Nidriju, od povoljnih studija i apartmana do luksuznih hotela i odmaralištima. Cene smeštaja za odmor u Nidriju variraju u zavisnosti od doba godine i dostižu najvišu tačku tokom letnjih meseci, logično.

Utisci posetilaca ovog prelepog mesta su različiti, neki tvrde da je Nidri veoma zanimljiv za odmor, dok drugi tvrde da i nema nešto razvijen noćni život, kako se to potencira.

U svakom slučaju, ono što nikoga ne ostavlja ravnodušnim jeste prelepa priroda, Nidri plaža i odlična klima.

Vodopad na reci Dimisoari je nešto što svi preporučuju da se obiđe.

Komentari i iskustva posetilaca su ispod povezanih postova ispod.Kliknite na COMMENT da vidite kometare ili podelite vaša iskustva.

1 COMMENT

  1. Nidri bez kola uzas,sa kolima zivci ,
    torbetine sa vodom i hranom on,suncobran obavezan kao i papuce ravne udobne. Sve plaze sa neta što vidite su bez kafica i lezaljki i nisu u Nidriju. Krivine ludilo,parking isto. Jesu plaze super ali ja sam za kafic hlad hranu internet….
    Mladim ljudima sa puno energije preporucujem. Da I brodovi su divni ceo dan na guzvi od broda…kupas se pa opet 5 sati na brodu. Da I dodjite dobro crni da ne pregorite ili aaaaa
    VOLIM GRCKU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here