Kala Nera Volos

Nedaleko od grčkog grada Volosa se nalazi omanje letovalište, Kala Nera ili u slobodnom prevodu Dobre vode, a koje sve više posećuju i turisti iz Srbije.

Kala Nera Pilion Grčka

Ono po čemu je ovo grčko letovalište čuveno je svakako lokacija, ali i činjenica da se nalazi na svega dvadesetak kilometara udaljenosti od jednog od većih gradova u ovoj zemlji, Volosa.

Kala Nera VolosSmeštena na poluostrvu Pilion, Kala Nera postaje sve više atraktivna za turiste iz naše zemlje, ali i za one koji žive upravo u Volosu i njegovoj okolini. Takođe je interesantna i okolina ovog letovališta, a uz to je idealna za bazu koja će poslužiti turistima za upoznavanje celog poluostrva.

Trebalo bi da naglasimo da se ovo letovalište nalazi u zalivu Pagasitikos i da teritorijalno pripada opštini Milies. Zanimljivo je napomenuti i to da je prevod naziva ovog mesta Dobre Vode, a upravo je more ono po čemu je Kala Nera Pilion Grčka takođe poznata.

Šetalište na kome se nalaze brojne taverne i barovi se proteže celom dužinom ovog mesta, a na obali mora se nalaze i brojni platani, tako da ćete sasvim sigurno uživati. Inače je ovo letovalište poznato po velikom broju tradicionalnih festivala, pa ako budete bili naročito srećni prisustvovaćete nekome od njih.

Volos i Kala Nera

Gotovo da su Volos i Kala Nera neraskidivo povezani, jer svaki turista koji se odluči da letuje ovde neizostavno obiđe i Volos.

A tome treba dodati i čuveni planinski masiv Pilion, koji nosi naziv kao i istoimeno poluostrvo na kome se ovo letovalište nalazi. Upravo se sa Piliona pruža divan pogled na celu okolinu, a u sezoni obično tim delom saobraća i turistički vozi,ć tako da ćete imati mogućnost da upoznate ovu planinu na najbolji način.

Nastavak>>>  Volos Pilion

Kala Nera za letovanje

Iako ima turista iz Srbije u ovom letovalištu, činjenica je da je primarno Kala Nera za letovanje poznata kod lokalnog stanovništva.

Plaža u mestu je dugačka i lepo uređena, a svakako bi trebalo napomenuti i to da je ovenčana Plavom zastavicom Evropske Unije, tako da se sa sigurnošću tvrdi da je voda izuzetno čista. U mestu postoje supermarketi i apoteka, ali i različite prodavnice robe široke potrošnje, te nezaobilazne suvenirnice.

Trebalo bi svakako imati na umu da je u pitanju ne tako veliko mesto, tako da se Kala Nera za letovanje svakako ne preporučuje onim turistima koji isključivo na letnji odmor odlaze da bi do duboko u noć obilazili diskoteke i kafe barove. A to, naravno ne znači da u ovom letovalištu nema mesta za izlazak, ali je dobro naglasiti da nije na to stavljen akcenat.

Plaža

kala nera plazaKao što jer prethodno pomenuto, plaža u ovom letovalištu poseduje Plavu zastavu Evropske Unije, a upravo to je i validan dokaz da je voda na njoj naročito čista.
U pojedinim delovima su zastupljeni kafići i barovi, a svakako postoje i delovi plaže na kojima turisti mogu da koriste sopstvene rekvizite.

Plaže u okolini

Iako postoje brojne manje plaže u okolini ovog letovališta, tu je i jedna od najpoznatijih, ali i najvećih u celom zalivu.

A ona se nalazi nadomak glavne plaže ovog letovališta i nosi naziv Noufa, te je smeštena u okviru seoceta Koropi.

Saznajte više>>>  Pilion Grčka plaže i turističke atrakcije

Smeštaj

Grci u ovom kraju, kao i mahom u celoj zemlji nastoje da privuku što veći broj turista, tako da se sve više meštana odlučuje za izdavanje smeštaja apartmanskog tipa.
Svakako, u Kala Neri postoje i hoteli, a cene smeštaja su slične onima koje su prisutne u oblasti Halkidikija.

kala nera smestajUtisci i iskustva

Kažu da ko jednom letuje u Kala Neri to poželi da učini i svake naredne godine, a primarno je, bar kako pokazuju utisci i iskustva, letovanje ovde namenjeno mlađim ljudima, odnosno porodicama koje imaju mlađu decu.

Svakako su utisci uglavnom pozitivni, ali treba imati na umu da ovo letovalište iz godine u godinu posećuje sve veći broj turista iz naše zemlje, pa je sasvim jasno da je i sve više pozitivnih iskustava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here