Akva park Solun

Akva park u Solunu je jedan od najvećih akva parkova u Evropi, sa površinom od 150.000 kvadratnih metara, a jedini akva park u severnom delu Grčke. Waterland se nalazi u predgrađu Soluna, u blizini mesta Neo Risio, a 19 kilometara od Aristotelovog trga u Solunu. Do njega je potrebno samo 15 minuta vožnje od Soluna.

Waterland Solun je prvi aqua park u Grčkoj i jedini veći u ovom delu zemlje.Postoje organizovane ture za turiste koji provode odmor u nekim od mesta u blizini Halkidiki,, Pieria i Asprovalta.Od 1994. godine kada je otvoren posetilo ga je više od 3.000.000 ljudi.Raspolaže parkingom za više od 1000 vozila, tuševima, svlačionicama, barom, fast fud restoranom, giros restoranom itd…

Akva park Solun

Akva park Solun – cene

Ulaznica za odrasle i decu stariju od 14 godina košta 14,5 eura, za decu od 4 do 14 godina 11 eura, a za decu mlađu od 4 godine ulaz je besplatan. Tokom poslednja dva sata ulaznice su jeftinije (9 eura), a mogu se kupiti i karte za celu sezonu po ceni od 30 eura.

Ležaljke u akva parku su besplatne (za razliku od mnogih drugih akva parkova u Evropi). Tu su i kafići i snek-barovi u Waterlandu gde možete kupiti hranu (uglavnom brzu hranu – hot dogove, palačinke, sladoled…). Cene su iste kao i u samom Solunu i nisu mnogo skupe, za razliku od mnogih drugih evropskih akva parkova – na primer, flaša od pola litre vode košta samo pola evra (što je maksimalna zakonska cena u Grčkoj).

U aqua parku Solun možete uživati u mnogim atrakcijama koje su prilagođene svim uzrastima: tu su Piratska ostrva za najmađe, „Luda reka“ i još mnoštvo tobogana i za decu i za odrasle, bazeni, bazen „Zen“ sa vodopadima, kao i zanimljiv tobogan „Tarzan“ za odrasle i stariju decu, gde se do suprotnog kraja bazena dolazi uz pomoć konopaca i plarformi. Iz ovog akva parka se pruža živopisan pogled na okolna brda i planine.

Akva park Waterland Solun je mesto gde će svako naći svoj vid zabave. U parku se nalazi mnoštvo drveća i suncobrana za posetioce koji žele da se malo odmore na nekom senovitom mestu.

aqua park Solun

Radno vreme

Akva park Solun je otvoren od 15. juna do kraja septembra, i radno vreme se menja tokom sezone.

01 JUN – 15 JUN 10:00 – 18:00
16 JUN – 15 JUL 10:00 – 19:00
16 JUL – 15 AUGUST 10:00 – 20:00
16 AUGUST – 31 AUGUST 10:00 – 19:00
SEPTEMBRA 10:00 – 18:00

Informacije o tome kada je otvoren možete naći i na sajtu http://waterland.gr/en

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here