glifada

Glifada Krf nije među najpopularnijim letovalištima kad su u pitanju naši turisti ali to ne znači da nije dobar izbor za letovanje.Ako tražite letovalište sa peščanom plažom na ostrvu Krf Glifada bi svakako trebalo da se uzme u obzir.

Letovanje na Glifadi znači opuštanje na izuzetnoj peščanoj plaži sa sitnim peskom, uživanje u domaćoj hrani i duge šetnje izvan utabanih staza.

Ostrvo Krf u tišini

Lepa peščana plaža i nekoliko pravih grčkih taverni – to je zapravo Glifada i to je čini savršenim mestom za bekstvo od buke, gradske vreve i opuštanje. Ovo maleno selo je skriveno na zapadnoj obali Krfa s fantastičnim stazama za šetnju i gradom Krf u blizini – za razgledanje, kupovinu i živahniji noćni život.


Predivna plaža

Glifada ima jednu od najboljih plaža na Krfu. Za početak treba reći da ima ima Plavu zastavu za čistoću vode. I duga, prednost… uokvirena je zanimljivim stenama i borovom šumom.Plaža je dobro uređena ima dovoljno ležaljki ali i mesta za postavljanje sopstvenog suncobrana.U blizini su barovi i kafići ako vam zatreba osveženje ili užina dok ste na plaži.


Ako volite duge šetnje

Glifada se nalazi na pešačkoj stazi Krf, koja vijuga na 220 kilometara preko ostrva. Šetnja ovom dobro označenom stazom vodi vas popločanim deonicama do sela u unutrašnjosti, ruševina starih samostana, plaža… i pruža vam uvek promjenjiv krajolik maslinjaka, kamenjara i četinarskih šuma.Najzahtevniji deo nalazi se na brdovitom severu.


Provedite barem jedan dan u gradu Krfu

grad krf uliceGrad Krf, glavni grad ostrva, udaljen je manje od pola sata. Njegov istorijski centar je pod zaštitom UNESCO-a, sa svojom mešavinom francuske i italijanske arhitekture, tvrđave iz 16. veka i palata Svetog Mihajla i Svetog Đorđa, bivše rezidencije britanskih visokih komesara. I naravno, Grci imaju svoje spomenike – najpoznatija je crkva Svetog Spiridona koja je i poslednje počivalište za sveca zaštitnika Krfa.

Više>>> Grad Krf 10 atrakcija koje obavezno morate videti


Iskustva i Utisci

Vaše lično iskustvo će zavisiti od toga šta tačno očekujete od letovanja.Ako tražite pravi odmor u tišini ona je Glifada odličan izbor.Ona može biti i odlično mesto za aktivan odmor ako krenete svojim automobilom.Grad krf je blizu tako da ga možete posetiti više puta tokom letovanja.Takođe ovo može biti odlična baza za obilazak celog ostrva čiji će vam pejzaži zauvek ostati u sećanju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here