borsko jezero

Svakako se u istočnom delu Srbije po atraktivnosti i lepoti izdvaja Borsko jezero, koje se poslednjih godina ubrzano razvija u turističkom smislu.

Borsko jezero

Od sliva tri manje reke je 1959. godine nastalo ovo veštačko jezero. Kako mu i sam naziv kaže, smešteno je nadomak grada Bora, a nalazi se u podnožju čuvene planine Crni vrh.
Borsko jezero je prvenstveno nastalo zarad potreba Rudarsko – topioničarskog basena Bor, ali postaje sve zanimljivije i za turističke posete.

borsko jezeroNajveća dubina ovog jezera je čak 52 metra, a ukupne je površine oko 30 hektara.

Šta videti u okolini ?

Iako je samo Borsko jezero vrlo zanimljivo, često se njegovi posetioci pitaju šta videti u okolini. A svakako se prvo među atrakcijama pominje obližnji Crni vrh, kao i sam grad Bor u kome se od pre nekoliko godina nalazi i najmlađi zoološki vrt u celoj zemlji, ali i jedini takve vrste u istočnom delu Srbije.

borsko jezero slikeTrebalo bi pomenuti i Brestovačku Banju, ali i vrh Stol, koji je smešten na 1 155 m nadmorske visine i važi za jedan od izuzetno lepih vidikovaca istočnog dela naše zemlje.
U neposrednoj blizini grada Bora je smešteno i selo Zlot, koje je čuveno po brojnim jamama i pećinama, od kojih je Lazareva svakako najpoznatija.

borsko jezero cene smestajaTakođe se u gradu Boru nalazi i jedan izuzetno interesantan kafić, gde se može uživati ne samo u različitim pićima, već i u svojevrsnom ambijentu, budući da je on smešten na čak 400 metara ispod zemlje. Važno je pomenuti da se poseta ovom atraktivnom ugostiteljskom objektu može sprovesti samo tokom radnih dana i to isključivo u vidu grupnih poseta, te uz obaveznu prethodnu najavu.

borsko jezero privatni smestajBorsko jezero smeštaj cene

Kako se smeštajni kapaciteti na Borskom jezeru razlikuju po kategorizaciji i opremljenosti, to je i sasvim jasno da su cene različite.

Tako na primer ležaj u privatnoj kući se naplaćuje između 4 i 5 evra u dinarskoj protivvrednosti, dok je recimo za iznajmljivanje cele sobe, namenjene smeštaju 2 odrasle osobe ili dve odrasle osobe i jednog mlađeg deteta potrebno izdvojiti između 8 i 10 evra.
Cene hotelskog smeštaja su svakako više, a svaki od objekata na svom zvaničnom web sajtu ima cenovnike.

slike borskog jezeraPrivatni smeštaj Borsko jezero

Ukoliko nekoga zanima privatni smeštaj, Borsko jezero i ljubazni domaćini čije kuće se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini, će sasvim sigurno uspeti da zadovolje i najzahtevnije turiste.

U ponudi se nalaze apartmani, koji su kompletno opremljeni, ali i sobe, u kojima može biti smeštena jedna, dve ili više osoba.

Vila Lovac

Gotovo je sigurno da je jedna od najatraktivnijih smeštajnih jedinica na Borskom jezeru čuvena vila „Lovac“, koja je od glavne plaže udaljena tek oko 100 metara.
Sve smeštajne jedinice koje poseduje ova vila su lepo uređene, a u sklopu samog objekta se nalazi i dvorište, u kome gosti mogu parkirati svoje automobile.

vila lovacVila „Lovac“ je otvorena za posete u periodu od 01. jula, pa do 15. septembra.

Kamp

Jedna od zanimljivosti Borskog jezera svakako je i istoimeni kamp, koji nudi mogućnost smeštaja za čak 300 kamping jedinica, te se smatra jednim od najvećih na teritoriji naše zemlje.

kamp borsko jezeroGostima su na raspolaganju sve potrebne usluge, a postoji mogućnost korišćenja i plaža, koje se nalaze u okviru kampa „Borsko jezero”.

Hotel

Čuveni hotel Jezero kategorija 4 zvezdice, A smešten je u neposrednoj blizini Borskog jezera i relativno skoro je kompletno renoviran.

hotel jezeropored toga što se preporučuje posetiti da zarad od mora, odličan je izbor i za različite vrste poslovnih događaja, aliI za pripreme sportista.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here