gde se nalazi lukovska banja

Iako se ne pominje baš toliko često kao druga banjska lečilišta naše zemlje, Lukovska banja se smatra odličnim izborom destinacije za oporavak, ali i za odmor.

Lukovska banja gde se nalazi ?

Od glavnog grada Republike Srbije je Lukovska banja udaljena tek nešto više od 300 kilometara, a njen geografski položaj se može smatrati gotovo idealnim, jer je smeštena na padinama čuvene planine Kopaonik, na jugu zemlje.

gde se nalazi lukovska banjaLukovska banja šta leči

Budući da postoji skoro 40 izvora lekovite vode, jasno je da postoje i brojna oboljenja, na koja ona ima naročito pozitivan uticaj.

Temperatura ovih izvora se kreće u rasponu od 28 stepeni Celzijusove skale, pa do čak 69, a zahvaljujući svom sastavu, dokazano pomaže kod različitih vidova reumatizma, te ima pozitivan efekat i kod određenih vrsta sportskih povreda.

Takođe se boravak u ovoj banji preporučuje i nakon preloma kostiju, ali i svim onim osobama koje pate od osteoporoze, te bi svakako valjalo da Lukovsku banju posetite i nakon operacije kostiju.

Lukovska banja bazeni

Kako se u ovoj banji nalazi nekoliko bazena u okviru različitih smeštajnih objekata, to je uglavnom njihovo korišćenje uračunato u cenu odabranog paketa.

Tako, na primer u okviru hotela „Jelak“ se nalazi zatvoreni đakuzi bazen, a tu je i spoljašnji, čije su dimenzije 12 x 6 metara, a u kome je voda temperature oko 35 stepeni Celzijusovih.
Isto tako, Lukovska Banja ima i jedan unutrašnji bazen u okviru hotela „Kopaonik“, ali i jedan spoljašnji.

Lukovska banja smeštaj

Uz hotele „Jelak“ i „Kopaonik“, Lukovska banja zainteresovanima može da ponudi i privatni smeštaj.

Hotel Jelak
Hotel Jelak

Naglašavamo da je izbor zaista veliki, pa uz mogućnost da iznajme sobu, posetiocima je na raspolaganju i apartmanski tip smeštaja.

Hotel Kopaonik Lukovska banja Lukovo

Svakako se mora pomenuti i hotel „Kopaonik“, Lukovska Banja, Lukovo, u okviru koga funkcioniše ne samo wellness centar, već i restoran, a dostupna je i sala, koja je specijalno namenjen za održavanje seminara.

hotel kopaonikU ovom hotelu se nalaze i bazeni sa termalnom vodom, a koji su i otvoreni i zatvoreni. Svakako ovaj smeštajni objekat odličnog kvaliteta, raspolaže i sa čak 67 smeštajnih jedinica, a koje čine kako sobe sa jednim, tako i sa dva, odnosno tri kreveta, kao i apartmani.

Lukovska banja cenovnik

Sasvim je logično da se cene smeštaja razlikuju u zavisnosti od toga da li nekoga interesuje hotelski ili privatni smeštaj, pa zato i navodimo da kada je u pitanju Lukovska Banja, cenovnik jednostavno ne može celokupan da bude naveden.

Ukoliko se neko odluči da boravi u prethodno pomenuto u hotelu ili u hotelu „Jelak“, treba da zna da postoje mnogobrojni paketi, tako da se i cene razlikuju.

U principu se za jedan bolnički dan mora izdvojiti od oko 3 500 do skoro 4 000 RSD dnevno, a što sve primarno zavisi od perioda boravka. A ako nekoga interesuje kompletan bolnički dan u navedenim smeštajnim jedinicama, cene su nešto više i kreću se od oko 4 700 RSD do oko 5 000.

Isto tako postoji mogućnost korišćenja wellness pansiona ili, pak kompletnog wellness bolničkog dana, a cene se u tom slučaju kreću u rasponu od oko 4 300 do oko 5 700 RSD.
Svakako je preporuka, a kada je u pitanju Lukovska banja, cenovnik pogledati na zvaničnom sajtu, jer su ponuđene i mnoge druge opcije, koje vam možda više odgovaraju.

Lukovska banja cene privatnog smeštaja

Još jednom moramo naglasiti da kada je u pitanju Lukovska banja, cene privatnog smeštaja značajno variraju, a svakako u odnosu na zahteve posetilaca.

Budući da su dostupni i apartmani i sobe, jasno je i da postoji izražena razlika u ceni, Tako, na primer ukoliko neko želi da iznajmi sobu, cena ležaja se kreće u rasponu od oko 600 do oko 800 RSD po osobi, ali je naravno moguće platiti i nešto više i nešto niže od navedene sume, jer su dostupni privatni smeštajni kapaciteti različite kategorizacije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here