brestovacka banja

Uz Vrnjačku i Sokobanju, Brestovačka takođe važi za jedno od izuzetno starih lečilišta na teritoriji naše zemlje, budući da postoje dokazi da su još Stari Rimljani bili upoznati sa lekovitošću njenih izvora.

U doba vladavine srpskog knjaza Miloša Obrenovića se otvaraju brojni objekti, od kojih su pojedini i danas u funkciji.

brestovacka banjaGde se nalazi Brestovačka Banja ?

Kada se krene iz grada Bora u pravcu jugozapada, na nešto manje od 10 km udaljenosti se nalazi Brestovačka banja.

Nadmorska visina na kojoj je smeštena iznosi 385 m, a u njenoj neposrednoj blizini se nalazi i omanja reka Pujica.

brestovacka banja lecenjeZa šta je dobra Brestovačka banja ?

Vode ove banje su izuzetno bogate brojnim mineralima, pa je i odgovor na pitanje za šta je dobra Brestovačka banja vrlo kompleksan.

Naime, osim što se koristi lekovita voda za živce, podaci pokazuju da je ona odlična i kod hroničnih oboljenja žena, ali i kod reumatskih oboljenja, bez obzira da li su zapaljenska ili ne.

Bazeni sa lekovitom vodom se preporučuju i za lečenje zapaljenskih oboljenja sluznice i kože, a generalno je dobro posetiti ovu banju i zarad oporavka, jer je dokazano da njene lekovite vode pomažu u jačanju organizma.
A odgovor na pitanje šta leči ova banja treba upotpuniti i činjenicom da se lekovitost njenih voda, takođe ispoljava i kod različitih oboljenja zglobova, ali i kičmenog stuba.

Lečenje

Zahvaljujući činjenici da su vode ove banje bogate kako magnezijumom, kalcijumom i kalijumom, tako i sulfatima, ali i natrijumom i ostalim mineralima i hranjivim materijama, lečenje se odvija na više načina.

Izuzev mogućnosti da se koriste bazeni, odnosno fizikalna terapija, neretko se preporučuje i ispiranje ovom vodom, ali i njeno konzumiranje, a što sve zavisi od vrste oboljenja koje se tretira.

Brestovačka banja cene smeštaja

Kada je u pitanju Brestovačka banja, cene smeštaja nisu naročito visoke, ali svakako zavise od toga da li se posetioci odluče za opciju privatnog smeštaja ili za boravak u banjskom lečilištu.

Savetuje se, naravno da se oni na vreme raspitaju i o raspoloživosti, ali i o ceni u konkretnom periodu, jer će jedino tako biti sigurni da su načinili pravi izbor.

Brestovačka banja smeštaj

Pomenuli smo da je smeštaj dostupan u dve opcije, tako da zainteresovani biraju između privatnog smeštaja i samog banjskog kompleksa, a u kome funkcioniše Hotel Srpska kruna i objketi koji se u okviru njega nalaze.

Hotel Srpska kruna

U okviru ovog hotela se nalaze i 3 smeštajna objekta, a u zavisnosti od toga koji bude izabran, svakako će zavisiti i tip smeštaja i cene.

brestovacka banja srpska krunaGeneralno, hotel Srpska kruna osim usluga smeštaja, nudi mogućnost i ishrane, a u okviru njega funkcioniše kako Vila Biljana, tako i Vila Toplica, odnosno Vila Lucija.
U svim pomenutim smeštajnim objektima su dostupne jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe, dok pojedini poseduju i apartmane.

Po trenutnim pravilima, 70 procenata cene smeštaja u dvokrevetnoj sobi će platiti dete uzrasta do 10 godina, a ukoliko bude koristilo zajednički ležaj plaća polovinu navedene sume.

Dete uzrasta do 2 godine neće platiti smeštaj, ali ukoliko budu bile zahtevane određene banjske usluge, njihova cena se obračunava svakako prema aktuelnom cenovniku.
Hotel Srpska kruna u Brestovačkoj banji takođe ima i opciju koje uključuje takozvani dnevni odmor, a podrazumeva period boravka od 6 sati ukupno i između 12 i 18 časova.

Privatni smeštaj – Domaćinstvo Stojčić, Domaćinstvo Gulić

Među brojnim smeštajnim jedinicama u Brestovačkoj banji, svakako se izdvajaju Domaćinstvo Stojčić i Domaćinstvo Gulić.

Domaćinstvo Stojčić tel 063 1040433

Inače, privatni smeštaj na ovoj lokaciji besprekorno funkcioniše, jer se domaćini trude da gostima omoguće vrhunsku uslugu po odličnim uslovima.

Obe pomenute smeštajne jedinice se nalaze u naselju Banjsko polje, a svojim gostima osiguravaju pravi odmor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here