banje u madjarskoj

Godišnji odmori su prošli a sa njima i lepo letnje vreme. Ali ne očajavajte, jer region pruža toliko toga. Izdvojite jedan vikend i priuštite sebi relaksirajuće iskustvo u nekoj od banja Mađarske. Uslovi za kratak predah ne mogu biti bolji: blizina granice sa Srbijom, savršena ponuda u vidu termalnih voda, sauna i wellness centara i povoljne cene glavno je što godinama unazad privlači turiste iz Srbije i regiona.

banje u madjarskojKako bismo vam olakšali izbor za vaš sledeći mini odmor, u nastavku vam predstavljamo najpopularnije banje u Mađarskoj. Prve na listi mnogih putnika su Eržebet, Đoparoš, Harkanj, Heviz, Mako, Banja Đula, Segedin i Morahalom banja koje su zbog sjajne ponude i raznovrsnog sadržaja omiljene kod svih turista.

Najbolje banje u Madjarskoj blizu granice sa Srbijom

Kad su u pitanju Madjarske banje najpopularnije su one blizu granice sa Srbijom…

Eržebet banja

banje madjarskeNedaleko od granice sa Srbijom nalazi se Eržebet banja koja zbog svoje široke ponude i jako povoljnih cena je prva na listi svih turista. Ogroman kompleks u okviru kojeg su gostima na raspolaganju finska sauna, parno kupatilo, spoljašnji i unutrašnji bazeni sa termalnom vodom, aqua park, terapijske usluge privlači kako mlade tako one koji ovu banju posećuju radi zdravstvenih tegoba.

Kompleks je organizovan tako da iz banje ne morate po ceo dan da izlazite. Odmah pri dolasku dobićete ključ od ormarića u koji možete da smestite sve vredne stvari a kupaći kostim i papuče je sve što će vam u ostatku dana biti potrebno.

Sve prostorije su povezane toplim hodnicima a jedan od njih vodi i do ekspres restorana gde možete napraviti pauzu za ručak.  Kao i svuda, nešto veću gužvu možete zateći tokom vikenda i praznika dok su dani tokom radne nedelje dosta manje posećeni.

>>> Eržebet ili Morahalom banja – smeštaj cene aqua park

Mako banja

banje u madjarskoj blizu granice sa srbijomKad su u pitanju Majarske bane blizu granice sa Srbijom sve popularnija je i Mako.

Banja Mako, nalazi se u istoimenom mestu na svega 30km od Segedina. Ovaj luskuzni kompleks koji je otvoren u januaru 2012 godine pruža širok zabavni sadržaj kako za odrasle tako i za decu.Širok izbor sauna (aroma, svetlosna, aroma, solna), tobogan za decu, otvoren i zatvoren bazen deo je ponude koja se u ovoj banji pruža. Naročito dobar je sadržaj za decu koji se nudi u okviru rekreativnog dela gde mladi imaju mogućnost da igraju bilijar, stoni fudbal, karte i drugo. Posebna pogodnost dolazi u okviru ekspres restorana u kojem gosti mogu uživati u toplini objekta i pauzi bez napuštanja banje. Pored sveže hrane, ovde imate na raspolaganju i različite vrste pića, od kafa do koktela.

Đoparoš banja

madjarska banjeOva banja se pre svega ističe kao “terapeutska banja” jer je boravak ovde odličan za lečenje mnogih ginekoloških i kožnih tegoba. Sa dugom tradicijom od 100 godina ova poznata banja, koja je udaljena oko 270km od Beograda, je poznata pod nazivom i “biser Nizije”. U okviru ove Madjarske banje, na raspolaganju vam je čak 13 bazena od kojih mnogi raspolažu sa lekovitim termalnim vodama. Ova banja se svrstava u najatraktivnije banje u Mađarskoj i podeljena je u tri celine – lekoviti deo, zeleni i vodeni park. U zavisnosti od toga šta tražite, zabavu ili terapeutsko opuštanje, ova madjarska banja zadovoljava sve želje.

Harkanj banja

harkanj banja u madjarskojJoš jedan terapeutska banja u Madjarskoj sa tradicijom dugom 200 godina je Harkanj banja čije vode pozitivno deluju na reumatske tegobe.  Smeštena na oko 250 km od Beograda, ova banja je okružena predivnim zelenilom što celokupnom utisku daje dodatni ugođaj. Ovde su vam na raspolaganju 13 bazena od kojih su 8 na otvorenom a 5 u zatvorenom. Voda u ovoj banji sadrži sumpor i vodonikov karbonat što je jedan od razloga zašto boravak u ovoj banji pozitivno utiče na različite vrste tegoba. Takođe, još jedan od bitnih sastojaka voda ove banje je karbonit sulfid koji se pokazao da odlično deluje kod pacijenata koji imaju problema sa kožom.

Ali ova banja u Madjarskoj je mnogo više od lekovitih voda – hidromasaže, finska sauna, parno kupatilo, masaže samo su jedan deo bogatog programa koji vam se ovde pruža.

Heviz banja

banje u madjarskoj ponudaNa samo 6 kilometara od jezera Balaton nalazi se Heviz banja koja je najpoznatija po svom termalnom jezeru, zbog čega se može reči da je ovo “banja na otvorenom”. Leti je temperatura jezera oko 30 stepeni dok se tokom cele godine temperatura zadrži do 22 stepena što ujedno stvara uslove za kupanje tokom cele godine. Voda je izuzetno čista a pored jezera u okolini možete uživati u raznim wellnes i spa programima, lekovitom blatu kao i vožnji bicikla po sjajno uređenim stazama. Kombinacija savršene okoline i jezero u kojem je voda topla tokom cele godine, možete li da zamislite idealniji odmor?

Banja Đula

madjarska banje ceneNešto šira ponuda u okviru bazena očekuje vas u banja Đuli, 20 otvorenih i zatvorenih bazena i novi veliki aqua park pružiće vam ugođaj koji ste baš priželjkivali. Smeštena u blizini granice sa Rumunijom ova banja raspolaže i sa nešto širom ponudom sauna koje se slobodno mogu nazvati “sauna parkom”. Iste su smeštene u otvorenom i zatvorenom delu i savršen su način za opuštanje i oslobađanje tela od toksina. Pored uživanja ova banja je odlična i za lečenje raznih tegoba – rehabilitacije, lečenje bolesti želuca i ginekoloških zapaljenja. Pri lečenju se koriste najrazličitiji tretmani poput lekovitog plivanja, pakovanja sa muljem, ugljeno kiselinske kupke i drugo.

Segedin

banja u segedinuKada su u pitanju Madjarske banje treba pomenuti i sam grad Segedin koji je blizu granice sa Srbijom a koji takođe ima lekovite banjske vode.Kada je reč o Segedinu, jedan od najpopularnijih relaksirajučih akavparkova je Aquapolis koji raspolaže sa ukupno 15 bazena od kojih su 11 u zatvorenom delu. Ukoliko tražite akvapark koji je savršen za porodični odmor, Aquapolis je baš to! Toplom vezom je povezan sa smeštajnim kapacitetima što vam ujedno pruža mogućnost da vaš vikend odmor produžite na nekoliko dana. Smešten je u centru Segedina u blizini reke Tise,  što vam ujedno pruža i mogućnost da u pauzama od relaksacija uživate u prirodi pored reke. Do ovog parka se vrlo lako dolazi pogotovu ukoliko se uputite iz pravca Srbije. Od sadržaja ovde vam je na raspolaganju veliki bazen za plivanje, hidromasaže, lekovita banjska voda, razne vrste sauna, aqua park, masaže kao i veliki izbor sadržaja za decu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here