banja Morahalom smestaj

Čuvena jodova voda, po kojoj je Morahlom banja poznata je na samom kraju prošlog veka, to jest 1999. godine zvanično priznata kao lekovita, a preporučuje se primarno za lečenje reumatskih oboljenja. Upravo po toj vodi je banja i poznata, a u okviru nje se nalazi čak 14 zatvorenih i 9 otvorenih bazena, kao i finska sauna.

Temperatura vode se kreće u rasponu od 35 do 39,5 stepeni Celzijusove skale i pored reume, blagotvorno utiče na različita ginekološka oboljenja, kao i na oboljenja kičme.
Gostima je na raspolaganju i wellness centar, kao i terapija svetlima, poznata kao Caracalla.

Morahalom banjaMorahalom banja smeštaj

Kao jedna od najpoznatijih banja u Mađarskoj, Morahalom naročito posećuju turisti iz Srbije, a primarno zbog blizine. Mnoge turističke agencije nude jednodnevne izlete i to po prilično povoljnim cenama.

banja Morahalom smestajInače banja Eržebet u ponudi ima i privatni i hoteksi smeštaj, a dostupna je i mogućnost iznajmljivanja seoskog domaćinstva, kao i apartmana.

Hotel po kome je banja Eržebet Morahalom poznata, sasvim sigurno je Koloseum, koji nosi 4 zvezdice i nalazi se u okviru banjskog kompleksa, tako da je i Morahalom spa na raspolaganju gostima. U sastavu hotela se nalazi i finska sauna, kao i fitnes sala, a tu je i kozmetički salon, te usluge frizera i masaža, kao i restoran i koktel bar.

hotel koloseum morahalom banja.jpgMorahalom banja privatni smeštaj

Pored već pomenutog hotela, smeštaj u Morahalom banji je baziran i na apartmanima, sobama i pansionima.

Na zvaničnom sajtu ove banje postoje i brojne opcije za privatni smeštaj, tako da potencijalni gosti mogu da dobiju sve potrebne informacije i o tipu smeštaja i o cenama.

Morahalom apartmani

morahalom ceneIako Morahlom apartmani nisu naročito brojni, mora se naglasiti da su svi oni lepo uređeni i namenjeni smeštaju pojedinačnih gostiju i porodica.
Cena im se kreće od 2 000 do čak 10 000 forinti, a što je preračunato u dinarima otprilike od 1 000 do 3 800 dinara.

Morahalom banja cene

Mora se priznati da cene smeštaja, ipak nisu naročito visoke kada se uzme u obzir njihov kvalitet.

Tako je, na primer za boravak u hotelu sa četiri zvezdice potrebno izdvojiti nešto više od 14 000 dinara, to jest 36 000 forinti, a cena je navedena za dvokrevetnu sobu i uslugu polupansiona.

Što se tiče privatnog smeštaja, u zavisnosti od njegove udaljenosti od samog banjskog kompleksa cene se kreću od nešto više od 1 000 RSD do oko 1 500 RSD, a u forintama je to od 2600 do 3 500.

Svakako je na raspolaganju i apartmanski smeštaj, a cene se kreću od 2 500 do 10 000 forinti, što je oko 1 000 do blizu 4 000 dinara.

Napominjemo da su cene informativnog karaktera i da svakako treba pregledati sve smeštajne objekte koji su u ponudi na zvaničnom sajtu Morahalom banje.

Morahalom banja cena ulaznice

Kada je u pitanju banja Eržebet, cenovnik se može naći na zvaničnoj web prezentaciji, a svaka cena ulaznice koja je navedena u nastavku je svakako informativna i okvirno obračunata u dinarima, budući da se kurs mađarske forinte menja, tako da bi neposredno pre nego što odlučite da posetite ovu banju valjalo i da proverite tačne cene.

Odrasli u toku radnog dana plaćaju ulaznicu oko 800 RSD (2 190 forinti), dok je za oko 200 RSD cena ulaznice viša, ukoliko su u pitanju dani vikenda, to jest 2 500 forinti.
Deca do 3 godine ne plaćaju ulaz, a ona uzrasta do 5 godina plaćaju ulaznicu nešto manje od 300 dinara, odnosno 700 forinti.

Porodična ulaznica koja uključuje jednu odraslu osobu i dva deteta košta oko 1 700 RSD (4 500 forinti), a vikendom blizu 2 000 dinara (5 000 forinti).

Treba pomenuti da Morahalom banja nudi mogućnost i varijante ulaznice za 2 odrasle osobe i 2 deteta, pa je cena ulaznice tada nešto viša i iznosi oko 2 100 dinara radnim danima (5 500 forinti), dok je vikendom oko 2 300 RSD (5 900 forinti).

Aqua park Morahalom

Aquapolis morahalomPosebna atrakcija za turiste, sasvim sigurno je Aqua park Morahalom, koji je smešten na svega 15 kilometara udaljenosti od Horgoša i na oko 20 kilometara od Segedina.
U okviru banje Eržebet se nalazi veliki broj bazena, tačnije njih 23 i to 9 otvorenih i 14 zatvorenih, a tokom letnje sezone gosti mogu da koriste čak 21 bazen, dok je tokom zime dostupno njih 16.

Pored mogućnosti korišćenja bazena, dostupni su i tobogani različite vrste, zatim vodopadi i ledeni bunar, kao i saune, te dečije igralište i mnoge druge atrakcije koje Aqua park Morahalom čine posebno interesantnim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here