Dubai arhitektura

Ako ste zaljubljenik u putovanja, zasigurno ste do sada već dobili ideju da posetite fenomenalni Dubai. Ka ovoj grandioznoj metropoli uglavnom nas privlače nestvarno plavo more, moderna zdanja, široki izbor aktivnosti za sve posetioce, kao i neponovljivi doček Nove godine koji baš svakoga ostavi bez teksta.

Magične slike sa Instagrama i Facebooka prosto nas mame ka ovoj destinaciji i čine da poželimo istog trenutka da rezervišemo kartu za putovanje. Ako ste se prepoznali u našem tekstu, onda je pravo vreme da se upoznate sa najvažnijim informacijama vezano za Dubai.

Dubai arhitektura

Vize za Dubai

Iako se već duži vremenski period priča o dogovoru koji je postignut između naše zemlje i Ujedinjenih Arapskih Emirata, po kom državljanima Srbije neće biti potrebne vize za putovanje u ovu zemlju, ova odluka još uvek nije sprovedena u potpunosti. Stoga, pre nego što se odlučite da otputujete u Dubai dobro se raspitajte o viznom režimu u nekoj od nadležnih institucija.

Očaravajuće plaže Dubaija

plaža u Dubaiju

Nestvarno plavo i kristalno čisto more, duge peščane plaže sa sitnim belim peskom i sunčani tropski dani dovoljna su inspiracija da odmah počnete da pakujete svoje kofere. Na plažama Dubaija očekuju vas i brojni kafići i restorani u kojima možete potražiti osveženje od vreline, ali ne očekujte da ćete ovde popiti pivo ili neko drugo alkoholno piće. U ovoj arapskoj zemlji važe stroga pravila što se tiče posluživanja alkohola, ali i u pogledu još nekih stvari. Tako imajte u vidu da se na plaži ne možete sunčati u toplesu, ali ni dodirivati sa svojim partnerom, bez obzira na prirodu vašeg odnosa.

Grandiozna zdanja Dubaija

Osim po prelepim plažama, Dubai je naširoko poznat i po modernoj arhitekturi na kojoj mogu da joj pozavide i najrazvijenije zemlje sveta. Visoki neboderi koji paraju nebo, atraktivni tržni centri i veliki broj luksuznih hotela očekuju vas na svakom koraku, te budite spremni da upijete sve lepote ovog mesta. Verovatno vam je već poznata činjenica da se upravo u Dubaiju nalazi najviša zgrada na svetu, Burdž Kalifa, koja broji ukupno 160 spratova. Tržni centri posebno su razvijeni i u njima možete naći različite aktivnosti u kojima možete uživati, a među njima su čak i klizanje ili skijanje na stazama od veštačkog snega. Skupoceni hoteli Dubaija očaraće vas svojim glamuroznim izgledom i maštovitim dizajnom, te tako ovde možete videti hotele, koji se nalaze na veštačkom ostrvu, za koje se kaže da poseduju čak sedam zvezdica.

Nova godina u Dubaiju

Fešta kojom se obeležava Nova godina u Dubaiju poznata je po tome što obara sve granice. Ovaj spektakl poznat je širom sveta po brojnim laserima, LED svetlima i vatrometom koji se ne mogu uporediti sa bilo kojom drugom manifestacijom na planeti. Šou koji se odigrava na zgradi Burdž Kalifa sa oduševljenjem prate brojni turisti i posetioci, a kažu da je upravo ovaj prizor jedan od impresivnijih koji su ikada doživeli. Sa same zgrade ispaljuje se i vatromet koji je toliko fascinantan, da se taj momenat prenosi uživo preko mnogih TV stanica širom planete.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here