posidi slike

Ako pogledate mapu ili satelitski snimak poluostrva Kasandra, ono podseća na stopalo sa zarozanom čarapom, okrenuto ka jugoistoku. Na zapadu, na peti, nalazi se malo turističko mesto Posidi.

Na samom vrhu pete se nalazi peskovit pojas po imenu rt Posidi. Tu se nalazi veliki svetionik i otprilike tu počinje vegetacija.

posidi kasandraPOSIDI GRCKA

Uzak pojas peska se pruža do vode, a zatim se krivi, nalik na zapetu. Ako dođete ovde, stavite suncobran na sam vrh rta – tako ćete istovremeno biti na dve plaže, odnosno, samo desetak metara peska ih razdvaja. Ovo mesto je zaista fantastično, ali pod uslovom da ponesete hranu, vodu i suncobran.

posidi

Malo dalje, na zapadu, nalazi se dosta hotela, vila i plaža u Skala Furki, na oko pet kilometara od opisane plaže.

Povezano>>> Skala Furka Kasandra za letovanje – plaža, utisci i iskustva

U blizini se nalazi i nekoliko kampova. Jedan vodi Grčka turistička organizacija, a drugi Aristotelov univerzitet u Solunu i ovaj kamp nudi organizovani smeštaj za studente, đaku i mlade umetnike, u zavisnosti od toga kada dođete.

Na južnom delu rta, odnosno na nekoliko kilometara od „pete“ nalazi se turistički gradić Posidi.

posidi letovanje

Na samom ulazu u mesto nalazi se veliki bar na plaži sa ležaljkama, suncoranima i stolovima u hladu borova gde možete sesti da se odmorite, pijuckati piće i diviti se pogledu na plažu i more.

posidi komentari

Posidi ima tek oko 35 stalnih stanovnika. Ovo mesto je namenski sagrađeno kao turistički grad. U gradiću postoji mnogo hotela i vila u kojima možete odsesti, a cene se kreću od veoma niskih do prilično visokih.

grcka posidi

Pored plaže u Posidiju se nalazi veoma lepa promenada oivičena palmama. Tu ćete naći mnoštvo barova, restorana, taverni i kafića. Atmosfera je svuda veoma opuštena. Ovde možete uživati u obroku od sveže ribe i očaravajućim zvucima talasa na plaži.

posidi smestaj

U Posidiju nema bog zna kakvog noćnog provoda, što je odlično ako ste krenuli na odmor da se zaista odmorite i naspavate.

posidi plaze

Ako želite da posetite još neku plažu, jedna se nalazi na nekoliko minuta hoda preko malog poluostrva, ka severozapadu. Ova plaža se zove Egeopelagitika – tu se nalaze i kampovi i nekoliko hotela. Većina posetilaca se slaže da je ova plaža veoma lepa, a se nje se pruža i divan pogled na planinu Olimp preko Termskog zaliva.

plaza posidi

U blizini Posidija se nalazi kompleks ruševina koje su nekada bile sveto mesto u drevnom gradu Mendi, a ruševine samog grada se nalaze oko četiri kilometara istočno od Posidija. Iskopine obuhvataju hram Posejdonu iz 5. veka pre nove ere, kao i građevinu koja se smatra jednim od najstarijih hramova u Grčkoj, iz 10. veka pre nove ere. Tu je i oltar za koji se smatra da datira iz 12. veka pre nove ere.

Posidi utisci i iskustva

posidi slike

Utisci svih koji su posetili ovo malo mesto su fantastični.Mali broj ljudi iz naše zemlje je proveo letovanje u Posidiju a da vaša iskustva ne bi bila negativna trebalo bi da budete svesni da je ovo mesto za opuštanje i odmor bez mnogo sadržaja i mogućnosti za zabavu.Najviše odgovara porodicama sa decom koje žele da stvarno odmore.

Na plaži možete dobiti ležaljke i suncobran ako naručite piće ali je cena nešto viša nego kada je u pitanju severna Grčka, oko 8 evra.Međutim naćićete dovoljno mesta i za postavljanje sopstvenog suncobrana.

posidi iskustva

Najbolje je da na letovanje u Posidi krenete automobilom jer ćete se lako kretati od plaže do plaže.U Posidiju nema mnogo prodavnica pa ćete morati u Lidl u mesto Furka koje je par kilometara udaljeno.Ako dolazite autobusom najbolje je da izaberete all inclusive hotel ili da ponesete dovoljno zaliha za celo letovanje.U Posidiju postoji nekoliko prodavnica, pa čak i mesara ali se radi o malim objektima u kojima verovatno nećete naći sve što vam bude trebalo tokom letovanja.

posidi utisciAko ste letovali u Posidiju kakvi su Vaši utisci i skustva? Podelite ih sa svima koji su zainteresovani za letovanje u ovom mestu putem forme za komentare ispod!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here