Na svega oko 30 kilometara udaljenosti od grčkog grada Preveza i u neposrednoj blizini čuvene Lefkade nalazi se Vrahos beach Grčka, idealno mesto za odmor svakome ko želi da u odmoru zaista i uživa. Još uvek ne tako otkriveno letovalište se zapravo nalazi uz plažu Luca, koja se proteže duž severnog dela. Iznad mesta Vrahos beach Grčka se nalazi istoimeno brdo, te morate imati na umu ovo kada se budete spuštali do njega, ali ne zaboravite tom prilikom da uživate i u prelepom mirisu borova.

grcka vrahos beach

Vrahos beach Grčka za letovanje

Ako pitate nekoga ko je imao prilike da poseti plažu Luca, odnosno Vrahos beach u Grčkoj, da li želi da se odluči da ponovo ode tamo, odgovor će sigurno biti pozitivan.

Međutim ovo mesto ima i nekih „negativnih strana“, a što se odnosi na one situacije kada na letovanje idete sa mališanima. Naime, dobro je poznato da se na plaži u ovom mestašćecu često javljau ne tako mali talasi.
Zanimljivo je što je u pitanju zaista vrlo malo mesto, tako da je idealno za odmor u pravom smislu te reči. Ipak, većina naših turističkih agencija zapravo i nema neku naročitu ponudu za Vrahos beach , odnosno ona je vrlo skromna, a samo zato što je u pitanju izuzetno malo mesto koje ima i malo smeštajnih kapaciteta.

Sastoji se praktično od jedne ulice, a koja se nalazi u neposrednoj blizini plaže i tu je nekoliko kafića, taverni i jedan market.

Plaža

Ono što daje čar letovanju u ovom mestašcetu sasvim sigurno je plaža, na kojoj ćete uživati u skupljanju školjki po kojoj je Vrahos beach dobro poznat. Ali morate imati na umu da iako je u pitanju prostrana plaža, koja je prekrivena sitnim peskom, na njoj nema nekih naročitih sadržaja, zato i jeste idealno mesto za one koji žele da se osame. Postoji nekoliko omanjih ugostiteljskih objekata na njoj, a u jeku sezone se može čuti i glasnija muzika iz njih.

grcka vrahos plaza

Ako ste željni aktivnosti tokom odmora, možete se odvesti do obližnje Lefkade ili grada Preveza. Kao što smo već, pomenuli na ovoj plaži su vrlo česti talasi koji mogu da budu i prilično visoki, pa se iz tog razloga ne preporučuje otići na letovanje u ovo mesto ukoliko imate mališane. Ulaz u vodu je postepen, tako da to uopšte ne predstavlja problem, a talasi predstavljaju posebno uživanje za one koje taj vid zabave zanima.

Iskustva i utisci

U principu, kao i za mnoga letovališta u ovoj zemlji, tako ćete i za Vrahos beach čuti mnoge ne tako pozitivne komentare, a koji uvek dolaze od onih turista koji se ne raspitaju na vreme o mestu u kome žele da letuju.
Zato, ako vas zanima Vrahos beach Grčka za letovanje, morate imati na umu da su talasi na plaži u ovom mestu vrlo česti i visoki, te da nije dobro da letujete ovde ako vodite i mališane ili hronične bolesnike, jer u mestu ne postoji ambulanta. Isto tako, morate da znate da je Vrahos beach jedno od onih letovališta koje još uvek nije razvilo svoje turističke kapacitete, tako da i kvalitet smeštajnih jedinica nije na naročito visokom nivou, ali da ćete ovde zaista uživati u mirnom ormoru. Ne zaboravite i da u Vrahos beach možete otići samo sopstvenim autom, te da je pristup mestu malo nezgodan, jer su krivine prilično oštre. Naravno, uvek možete i da pokušate da pronađete neku turističku agenciju koja organizuje put i letovanje u ovom mestu, ali imajte na umu da je ponuda vrlo skromna.

grcka vrahos iskustva

Vila Korali Vrahos

Vila Korali vrahos je jedna od vila koje su vrlo zastupljene u ovom mestu ponudi naših turističkih agencija i nalazi se svega 200 do 300 metara od samog centra mesta. Smeštaj u ovoj vili je apartmanskog tipa, a svaki od njih ima malu kuhinju, satelitsku televiziju i naravno televizijski prijemnik, kao i terasu. Smeštaj u ovim apartmanima je moguć za 2 do 5 osoba, a većina smeštajnih jedinica se sastoji od dnevnog boravka i spavaće sobe u kojoj se nalazi francuski ležaj ili dva standardna ležaja, dok je u dnevnom boravku sofa. Ove dve prostorije nisu odvojene vratima, usluga u Vili Korali je na bazi noćenja sa doručkom. Napominjemo da internet postoji u objektu, ali da je signal dostupan samo u javnim delovima smeštaja i njegovo korišćenje je besplatno.

vila korali vrahos

Vila Philoxenia Vrahos

Vila Philoxenia Vrahos je od plaže udaljena manje od 100 metara, a smeštaj je u apartmanima, odnosno studijima od kojih većina poseduje terasu.

Vila Philoxenia Vrahos

U apartmanima se nalaze i klima uređaji, stim što se njihovo korišćenje doplaćuje i to po ceni, koja trenutno iznosi 5 evra na dnevnoj bazi. U svakom apartmanu se nalazi i mala čajna kuhinja, koja je kompletno opremljena, kao i kupatilo i televizijski prijemnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here