selters banja

Jedno od banjskih lečilišta, koje je najbliže glavnom gradu Republike Srbije je svakako i Selters banja.

Gde se nalazi Selters banja

Odgovor na pitanje gde se nalazi Selters banja bi trebalo svaki stanovnik naše zemlje da zna, jer se radi o jednom od najpoznatijih banjskih lečilišta.

Zapravo je ova banja udaljena tek oko 50 kilometara od Beograda, a nalazi se u Mladenovcu.

selters banjaŠta leči banja Selters ?

Obično se preporučuje da u ovom lečilištu borave osobe koje imaju problem sa određenim oboljenjima koštano – zglobnog sistema, ali i one koji pate od pojedinih oboljenja krvnih sudova.

A uz to treba dodati da se na spisak toga šta leči Selters banja, svakako moraju dodati i različita neurološka oboljenja, dok se boravak u tom banjskom lečilištu preporučuje i svima onima koji su prethodno povredili zglobove, kosti ili meka tkiva.

selters banja iskustvaSelters banja Mladenovac

Kada je u pitanju istorijski razvitak ovog lečilišta, mora se naglasiti da se Selters banja Mladenovac zvanično pominje prvi put krajem 19 – og veka. Zapravo je u tom periodu, na njenom području i otkrivena lekovita voda, a naziv je banja dobila upravo zahvaljujući tome što je otkrivena voda bila vrlo slična po kvalitetu onoj, koja je dostupna u istoimenoj banji na teritoriji Nemačke.

Brzo posle toga je Selters banja Mladenovac postala poznata i van granica naše zemlje, zato što je voda dobila odlikovanja i počela da se flašira, te prodaje mahom na teritorijama evropskih država.

A kada je u pitanju istorija lečenja, smatra se da je doktor Naum Atanasijević njen pionir, koji je i podigao prvi smeštajni objekat u ovom lečilištu. Ipak, sedamdesetih godina prošloga veka, odnosno tačnije 1975. godine, Selters banja Mladenovac zaista postaje izuzetno poznata, zato što je Zavod za medicinu rada i rehabilitaciju upravo tada kupio celokupni banjski kompleks i kompletno ga renovirao.

Institut za rehabilitaciju Selters

rehabilitacija banja seltersIako se boravak u ovom lečilištu preporučuje svima koji žele da se odmore i oporave, činjenica je da je upravo Institut za rehabilitaciju Selters osnovni razlog zbog čega ovu banju posećuju osobe sa različitim zdravstvenim poteškoćama iz cele Srbije.

Selters banja spa centar

Zahvaljujući činjenici da se banjski kompleks razvija, postoji i Selters banja spa centar, u okviru koga se osim saune i đakuzija, nalazi i slana soba, ali su dostupne i različite vrste masaža.

selters bazeniTakođe, posetioci mogu da koriste i bazen koji poseduje wellness i spa centar u ovoj banji, ali i da osete blagodati primene lekovitog blata, odnosno takozvanog peloida.

Selters banja smeštaj

Podrazumeva se da svaki pacijent, odnosno posetilac ima mogućnost izbora, budući da Selters banja smeštaj podrazumeva i stari deo hotelskog kompleksa i novi.
Osim restorana, gostima je na raspolaganju i bar, kao i prodavnica, odnosno pošta i ostali sadržaji.

Selters banja hotel

Kada je u pitanju Selters banja, hotel koji se u njoj nalazi je namenjen primarno za boravak pacijenata sa nekim od navedenih oboljenja.A izuzev starog, ovaj smeštajni objekat poseduje i novoizgrađeni deo.

Selters banja cenovnik

Na zvaničnom sajtu ovog lečilišta su dostupne i cene smeštaja i cene terapija, ali svi zainteresovani moraju znati, da cene svakako variraju u zavisnosti i od izbora smeštaja, ali i od dodatnih usluga, odnosno terapija koje bi trebalo pacijent da ima.

Iskustva

Osobe koje su imale određenih zdravstvenih problema, te boravile u u ovoj banji, imaju izuzetno pozitivna iskustva. Ali, ista takva iskustva imaju i svi oni ljudi koji su Selters banju posetili kako bi se odmorili i okrepili.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here