Prolom banja

Smatra se da u južnom delu Republike Srbije postoji jedno od najčuvenijih banjskih lečilišta cele zemlje. Zanimljivo je reći da je Prolom banja svoj naziv dobila po istoimenom selu, koje se nalazi u njenoj neposrednoj blizini.

Gde se nalazi Prolom banja ?

Ako upitate nekog gde se nalazi Prolom banja, dobićete vrlo jednostavan odgovor, jer se do nje stiže iz pravca Beograda vrlo lako i to autoputem do Niša, a zatim dalje prema Prokuplju i Kuršumliji.

Prolom banjaProlom banja je smeštena na oko 300 kilometara udaljenosti od Beograda i na oko 80 kilometara od Niša, a od obližnje Kuršumlije je deli tek nešto više od 20 kilometara.

Šta leči Prolom banja ?

Najčešće se kao odgovor na pitanje šta leči Prolom banja navode bolesti bubrega i mokraćnih puteva, a u koje spadaju kako kamen i pesak u bubregu i mokraćnim putevima, tako isto i hronična oboljenja ovih organa.

Uz to Prolom banja spa pomaže i kod oboljenja prostate, ali i kod bolesti kao što su čir na želucu ili gastritis, zatim upala žuči i kamen u žuči. Takođe se preporučuje da u ovoj banji borave osobe koje pate od oboljenja kože, kao što su psorijaza, ekcemi i slične.
Svakako je dobro poznato da Prolom banja spa može da pomogne i kod brojnih reumatskih oboljenja, ali i u procesu oporavka posle preloma kostiju ili nakon različitih hirurških intervencija na zglobovima i kostima.

sta leci prolom banjaZa šta je dobra Prolom voda

Mora se priznati da svako ko pati od bubrežnih oboljenja sasvim sigurno koristi i ovu vodu za lečenje.

Prolom voda je dobra za oboljenja bubrega i mokraćnih puteva, sa akcentom na kamen ili pesak u njima, s tim što pomaže i kod različitih oboljenja kože, te se preporučuje i za lečenje bolesti organa za varenje, kao i kod reumatizma.

Prolom voda za bubrege

Razlog zbog čega se vrlo često navodi da je dobra Prolom voda za bubrege jeste njena izuzetno visoka alkalnost, pa na taj način pomaže oslobađanju od slobodnih radikala i ostalih produkata metabolizma koji se smatraju štetnim.

Takođe, ova voda ima izuzetno malo minerala, pa samim tim ne opterećuje ni njima, ni solima bubrežne kanale, krvne sudove i žuč.

Prolom voda koliko piti ?

Često se postavlja pitanje kada je u pitanju Prolom voda, koliko piti dnevno i da li je potrebno praviti bilo kakve pauze.

Kako navode stručnjaci, ona se sme koristiti neprekidno, jer je dokazano da ima pozitivan uticaj na zdravlje.

prolom banja ceneProlom banja cenovnik

U zavisnosti od razloga zbog koga neko boravi u ovom lečilištu, svakako se razlikuje i cenovnik, pa tako na primer za podvodnu masažu treba izdvojiti 600 dinara, dok biserna kupka košta 500.

Ako neko želi ručnu masažu, cene se kreću od 600 do 2 700 RSD. Lečenje lekovitim blatom se plaća od 400 do 700 RSD, a laser terapija kao i terapija čuvenom Bioptron lampom i individualna kineziterapija koštaju po 400 dinara.

Svakako, Prolom banja cenovnik uključuje i dijagnostiku, a za specijalizovane preglede je potrebno izdvojiti od 300 do 3000 RSD.

prolom banja bazenProlom banja smeštaj

Kako je u pitanju vrlo dobro razvijeno lečilište, to je i ponuda smeštaja u Prolom banji izuzetno bogata.

Uz hotel, dostupni su i apartmani, kao i sobe, a svakako se cene smeštaja razlikuju i od tipa usluge i od vrste smeštajne jedinice. Zato bi trebalo naglasiti da svako koga interesuje Prolom banja, cene smeštaja može da dobije ili na zvaničnim sajtovima ili kontaktom sa vlasnicima apartmana i soba.

Privatni smeštaj Prolom banja cene

Za privatni smeštaj Prolom banja, cene se razlikuju i to primarno u odnosu na vrstu smeštaja i udaljenost objekta od centra banje.

A obično se za boravak u sobama ili apartmanima zahteva između četiri i pet evra u dinarskoj protivvrednosti po osobi, ali su dostupne i više cene smeštaja.

Vila Renata Prolom banja

prolom banja privatni smestajU neposrednoj blizini hotela Radan, nalazi se vila Renata Prolom Banja.
Radi se o smeštajnom objektu, koji je kategorisan sa 4 zvezdice, a u njemu je dostupno ukupno 12 dvokrevetnih soba.

Garetov konak Prolom banja Srbija

Jedan od najpoznatijih objekata, svakako je Garetov konak, a u njemu postoji 3 apartmana i 34 sobe, kao i restoran i wellness & spa centar.

Garetov konak Prolom banja SrbijaSve smeštajne jedinice su standardno opremljene, a gostima je na raspolaganju i besplatan bežični internet. U spa centru, osim zatvorenog bazena, mogu koristiti i đakuzi, zatim parno kupatilo i finsku saunu, kao i dodatne usluge u vidu kupki i masaža.

Vila Kosovka Prolom banja Srbija

Svakako kada se pominje Prolom Banja privatni smeštaj, vila Kosovka je nešto što se ne može zaobići.

Vila Kosovka Prolom banja SrbijaObjekat se nalazi u samom centru banje, a uz dvokrevetne, dostupne su i trokrevetne sobe sa kupatilom.

Hotel Radan Prolom banja Srbija

hotel radan prolom banjaZa sve koje zanima taj tip smeštaja, hotel Radan Prolom banja Srbija je definitivno najbolja opcija.

Uz standarde, postoje i takozvane komfort sobe, kao i apartmani, a gostima su na raspolaganju i usluge wellness & spa centra, kao i restoran, kafe bar i klub kafe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here