josanicka banja

Smeštena na padinama čuvene srpske planine Kopaonik, Jošanička banja se nalazi u dolini istoimene reke i zbog klime koja je karakteriše važi i za, takozvanu vazdušnu banju.

Gde se nalazi ?

Nadaleko čuvena Banja Jošanica je smeštena u Raškom okrugu, a od Beograda je udaljena tek nešto manje od 250 kilometara.

Odgovor na pitanje gde se nalazi Jošanička banja je vrlo jednostavan, jer se do nje stiže autoputem Beograd – Niš, a od grada Kraljeva je udaljena oko 70 kilometara.

josanicka banjaLečilište Jošanička banja

Dobro je poznat podatak da je lečilište Jošanička Banja čuveno među osobama, koje boluju od reume i različitih reumatskih oboljenja.

A svakako bi odgovor na pitanje šta leči Banja Jošanica mogao da se odnosi i na različita oboljenja zglobova i na gastritis, ali se smatra da lekovita voda pomaže i u lečenju psorijaze, te ekcema i ostalih kožnih oboljenja.

Takođe je dobro posetiti Jošanicu nakon povreda ili različitih operativnih zahvata, a svakako boravak u njoj pogoduje i osobama koje su željne odmora.

Jošanička banja cenovnik

Kada je u pitanju Jošanička banja, cenovnik usluga se može dobiti isključivo na upit, jer sve zavisi isključivo od vrste terapije koja je određenom pacijentu potrebna.

Jošanička banja bazen

josanicka banja bazenIzuzev bazena koji se nalazi u čuvenom akva parku, postoje i dva kupatila u kojima je omogućeno lečenje kako ekcema i psorijaze, tako i brojnih ginekoloških oboljenja.
Još uvek se može koristiti takozvano staro kupatilo, za koje se smatra da je izgrađeno pre više od šest vekova, a uglavnom kada se kaže Jošanička banja bazen, misli se na novo kupatilo, koje je smešteno u strogom centru banje i u kome se nalazi bazen sa 4 kade.

Akva park Draguljica Jošanička banja

akva park draguljica josanicka banjaJedna od najčuvenijih atrakcija u ovom delu Srbije, svakako je i Akva park Draguljica Josanička banja, koji je smešten nadomak puta za Kopaonik.
Bazeni su napunjeni termomineralnom banjskom vodom, a u samom akva parku se nalaze i dve đakuzi kade.

Otvoren je svakoga dana od 9 do 18 časova tokom leta, a pored pomenutih sadržaja postoje i tuševi i toaleti, kao i kabine za presvlačenje, te su tu i kafić i restoran.

Što se cena tiče, u toku prethodne sezone je za celodnevnu ulaznicu bilo potrebno izdvojiti 150 RSD, dok mališani uzrasta do 10 godina nisu morali platiti ulaz.
Trebalo bi reći i to da Akva park Draguljica Jošanička banja nudi i smeštaj, jer poseduje ukupno četiri sobe, a usluga je po želji gostiju, budući da mogu odabrati i da koriste samo prenoćište, kao i prenoćište sa doručkom, te polupansion ili pun pansion.

Jošanička banja smeštaj

Najzastupljeniji smeštajni kapaciteti su apartmani i sobe, ali se mora naglasiti da je primarno sve usmereno na privatni smeštaj.

Trebalo bi pomenuti apartmane Trifunović, kao i Bekčić i Radoičić, a tu je i vila Gagi, kao i hotel Oaza.

Kada su u pitanju cene smeštaja, one svakako variraju, pa tako recimo jedna osoba treba da plati oko 500 dinara za smeštaj u sobi vile Gagi, dok je cena smeštaja u apartmanima Radojčić oko 25 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

A cene smeštaja u hotelu Oaza su na bazi noćenja sa doručkom i iznose oko 1200 RSD po osobi.

Sve navedene informacije treba uzeti sa rezervom, jer se se one menjaju od sezone do sezone.

Vila Gagi Jošanička banja

U samom centru ovog lečilišta, nadomak već pomenutog starog i novog kupatila se nalazi vila Gagi Jošanička Banja.

Sve sobe koje su namenjene smeštaju gostiju su lepo uređene i poseduju televizijski prijemnik.

Apartmani Velež

apartmani josanicka banjaU neposrednoj blizini centra se nalaze apartmani Velež, a u pitanju je ukupno 3 apartmana, od kojih je jedan namenjen za smeštaj dve osobe, a dva su predviđena za smeštaj tri osobe. Nadomak ovog objekta se nalazi i restoran i akva park.

Jošanička banja hoteli

Važno je naglasiti da je predviđena izgradnja hotela u ovom lečilištu, a za sada su isključivo smeštajne jedinice vezane za privatno vlasništvo, tako da odrednica Jošanička Banja hoteli još uvek ne postoji.

Hotel Oaza Jošanička banja

hotel oaza josanicka banjaNa samom ulazu u ovo lečilište je smešten hotel Oaza Jošanička banja, koji raspolaže kapacitetom od oko 20 smeštajnih jedinica raspoređenih u jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe.

U ovom smeštajnom objektu se nalazi i restoran, kao i aperitiv bar, a u blizini je i dobro opremljena prodavnica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here