Mesto koje tek u poslednjih nekoliko godina postaje naročito popularno među turistima iz Srbije je već dugi niz godina jedno od omiljenih letovališta za turiste iz zemalja Evrope, ali i idealno mesto za odmor stanovnika prestonice grčke Makedonije, grada Soluna od koga je udaljeno tek oko 100 kilometara.

Nea Skioni nije naročito veliko mesto i smatra se idealnim izborom za sve one turiste koji žele da se zaista odmore, jer nije naročito poznato po aktivnom noćnom životu. Reč je o mirnom mestu koje se nalazi nadomak Haniotija, na poluostrvu Kasandra, u oblasti Halkidikija. Od Haniotija je Nea Skioni udaljen oko 10 kilometara, a u ovom letovalištu ćete naći sve što vam je potrebno, poput supermarketa, poslastičarnica, pekara, mesara i suvenirnica, ali i brojnih restorana i kafića. Posebno napominjemo da u mestu postoji apoteka, što je vrlo važno onim turistima koji na odmor odlaze sa mališanima.

nea skioni grcka

Takođe, da biste stekli utisak o veličini ovog letovališta, reći ćemo da u njemu ima tek oko 1 000 stanovnika, a da je ovo mestašce praktično podeljeno na dva dela, tako da je jedan njegov deo bliži moru, a drugi je u neposrednoj blizini magistrale.

nea skioni kasandra

Nea Skioni plaža

Što se plaže u ovom mestu tiče, lako se može dogoditi da ne budete njome oduševljeni, ali sve zavisi od toga šta očekujete od letovanja. Naime, plaža u ovom mestu je lepo uređena, voda je kristalno čista, pa se neretko događa, upravo iz tog razloga i da se u njoj nalaze ježevi.

Takođe, ono što smeta turistima koji letuju u ovom mestu, jeste što u određenim delovima godine u vodi ima i dosta morske trave.

Većina vila u kojima turisti iznajmljuju apartmane ima sopstvene plaže, koje su uglavnom lepo uređene, a glavna gradska plaža je prostrana i sačinjena je od nekoliko celina. U blizini doka za čamce se nalazi deo na kome ima u vodi dosta krupnog kamenja, pa se često ne preporučuje za kupanje. Postoji i deo plaže koji se nalazi u neposrednoj blizini hotela “Imperijal”, a gde se nalazi lepo uređena plaža, koja je odlična za mališane, jer je poznato da je odličan ulazak u vodu. Mada, samim tim što je voda u letovalištu Nea Skioni vrlo čista, morate voditi računa o prisustvu ježeva u njoj.

nea skioni plaza

Cela gradska plaža, ali i većina onih u okviru vla je lepo uređena, pa podrazumeva da tu postoje i tuševi, ali i kafići. Princip njihovog funkcionisanja je kao i u mnogim drugim grčkim letovalištima, što podrazumeva da turisti treba da naruče jedno, odnosno dva pića, a u zavisnosti od pravila kafića, kako bi dobili na korišćenje suncobran i dve ležaljke.

plaza

Naravno, na ovoj plaži ima i onih delova na kojima se ne nalaze restorani i kafići, pa turisti mogu da koriste sopstvene rekvizite na plaži. Postoje i brojne zanimacije za decu, a prirodna hladovina je prisutna samo na jednom njenom delu.

nea skioni iskustva

Nea Skioni iskustva

Kada govorimo o iskustvima turista koji su imali prilike da posete Nea Skioni, svakako morate imati na umu da ne govorimo o brojnim turistima, jer ovo grčko letovalište još uvek nije otkriveno za srpske turiste.
U principu, svakako je preporuka da ga posetite kao i svako letovalište u Grčkoj, jer ćete se i u njemu u sasvim sigurno osećati vrlo prijatno, uzevši u obzir da su meštani, kao i gotovo svi Grci vrlo naklonjeni turistima iz naše zemlje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here