Nea Plagija za letovanje, plaža, utisci i iskustva

Ako znate da je letovalište Nea Plagija udaljeno tek nešto manje od 60 kilometara od glavnog grada grčke oblasti Makedonija, koji je naročito omiljena destinacija za šoping turista iz naše zemlje, biće vam mnogo jasnije zbog čega ovo letovalište iz godine u godinu posećuje sve veći broj srpskih turista.

Nea Plagija Grčka

Iako je do, ne tako davno Nea Plagija bila prvenstveno mesto za letovanje stanovnika obližnjeg Soluna, ne može da se ospori činjenica da su i turisti iz naše zemlje počeli da otkrivaju i ovo letovalište.
Razlog zbog koga su Solunjani odabrali baš ovo mesto za vikend odmore sasvim sigurno je plaža, koja se praktično prostire duž celog letovališta, budući da je duga, prema nekim procenama preko četiri kilometara. A uzevši u obzir da je Nea Plagija Grčka mesto u kome živi svega oko tri hiljade stanovnika, sasvim je jasno zbog čega kažemo da veći deo letovališta i čini upravo plaža.

nea plagia grcka

Nea Plagija plaža

Sasvim jasno, zaštitni znak ovog mesta definitivno je plaža, a i čini se da se čitav život u ovom omanjem i vrlo šarmantnom letovalištu i odvija samo duž šetališta koje se uz nju prostire. Jednostavnije rečeno, u pitanju je zaista manje letovalište, koje i nije naročito razvijeno u turističkom smislu, ali zahvaljujući upravo plaži koja je izuzetno duga i prostrana, definitivno je jedno od omiljenih letovališta lokalnog stanovništva.

Duž cele plaže postoje delovi na kojima su smešteni različiti ugostiteljski objekti, a ponegde se mogu naći i određene zanimacije koje su namenjene mališanima, ali imajte na umu da je ovo moguće videti samo u jeku sezone i to ne svake godine.

nea plagia utisci

Ali, budući da je Nea Plagija poznata upravo po plaži, to će vaši mališani sigurno moći da uživaju u ovom letovalištu, čak i bez brojnih atrakcija.

Nea Plagia za letovanje

Ukoliko vas zanima Nea Plagia za letovanje, a želite da se zaista odmorite u ne tako velikom letovalištu, da uživate u čistom moru i prostranoj plaži, onda ste definitivno napravili pravi izbor, ako ste se odlučili baš za ovo mestašce.

Međutim, ako volite da uživate u noćnom životu, zainteresovani ste da svakodnevno obilazite prodavnice, tada definitivno Nea Plagia nije za vaše letovanje.

Nea Plagia utisci i iskustva

Kao što smo već pomenuli, prilično mali broj turista iz naše zemlje letuje u ovom mestu. Ali ne zato što je u pitanju letovalište lošijeg kvaliteta, već jednostavno zato što vrlo mali broj turističkih agencija ima u ponudi smeštajne objekte u ovom mestu.

Upravo iz tog razloga i ne postoje brojni utisci i iskustva naših turista, ali moramo naglasiti da su komentari onih koji su ipak odabrali ovo mesto za letovanje, uglavnom pozitivni. Naravno, ima i onih koji ni u kom slučaju nisu bili zadovoljni izborom, ali su njihovi komentari najpre usmereni na nezadovoljstvo veličinom ovom mesta, budući da su, očigledno ipak želeli da letoavnje provedu u nekom mestu koje je poznato po noćnom životu.

Nea Plagia vila Amos

U neposrednoj blizini prelepe plaže se nalazi i vila „Amos“, a nedaleko od nje je i jedna od najpoznatijih grčkih taverni u ovom letovalištu.

vila amos nea plagija

Ovaj objekat raspolaže smeštajnim kapacitetima različitih karakteristika, tako da osim apartmana i studija, postoje i dupleksi, pa čak i komforni dupleksi. Sve smeštajne jedinice su opremljene u skladu sa savremenim trendovima u turizmu. Pored televizijskog prijemnika i klima uređaja, u sklopu svake jedinice je i kuhinja, ali i kupatilo sa toaletom, a svi imaju i terase sa kojih se pruža pogled na obližnje more.

No Comments Yet

Leave a Reply

Ostavite komentar, podelite iskustva sa svima

Your email address will not be published.

Objavi klikom na Submit comment