Sama činjenica da jedno od, možda i najlepših letovališta poluostrva Sitonija ne posećuje naročito veliki broj turista iz naše zemlje, je sasvim dovoljna da već sledeće godine odlučite da svoj letnji odmor provedete u mestu koje nosi naziv Vurvuru.

Vurvuru (Vourvourou) Grčka

Smešteno između, sada već čuvenih letovališta za srpske turiste Sartija, odnosno Neos Marmarasa, Vurvuru je naročito zanimljiv za one turiste koji su spremni da izdvoje nešto više novca da bi u njemu uživali.

Zapravo, Vurvuru je grčko letovalište koje je naročito poznato po ekskluzivnijem smeštaju i savršenim plažama. Od glavnog grada grčke oblasti Makedonija, ovo letovališta je udaljeno tek koji kilometar više od 100, tako da možete u svakom slučaju osetiti sve čari šopinga u Solunu ukoliko se odlučite da letujete u Vurvuruu.

vurvuru letovanje

Vurvuru za letovanje

Ako pitate nekoga ko je imao prilike da boravi u ovom letovalištu da li je Vurvuru za letovanje dobar ako imate mališane, vrlo je verovatno da ćete dobiti potvrdan odgovor. Ali, nemojte da vas iznenadi ako dobijete potvrdan odgovor i u slučaju da vas zanima Vurvuru za letovanje za pripadnike mlađe populacije.

O čemu se zapravo radi? Odgovor je, u suštini vrlo jednosatav, Vurvuru je idealan za letovanje pripadnika svih generacija. Osim što možete da uživate u nekom od čuvenih barova i restorana koji se nalaze uz plažu, sasvim sigurno će vaši mališani uživati na plaži, koja je poznata kao raj za njih, odnosno za sve one ljude koji nisu naročiti plivači.

Zanimljivo je pomenuti i to da se brojni turisti koji su ljubitelji ronjenja vrlo često odlučuju upravo za letovanje u ovom mestu, jer se u ovom delu mora nalazi i impresivan koralni greben, koji oni malo iskusniji ronioci svakako mogu da istražuju.

U obližnjem Ajos Nikolaosu, kome i teritorijalno pripada letovalište Vurvuru, se nalazi sve što je potrebno turistima, poput marketa, prodavnica različite robe, mesara, banaka, apoteka, a tu je i bolnica.

vurvuru plaza

Vurvuru plaže

Ono po čemu je ovo letovalište prepoznatljivo, u svakom slučaju su plaže. Radi se zapravo o tome da se glavna gradska plaža, praktično gledano proteže duž celog letovališta. Podrazumeva se da je lepo uređena, a prekrivena je izuzetno sitnim, finim peskom. Takođe, ulaz u vodu je postepen, tako da ćete morati malo da odpešačite ukoliko želite da zaista i zaplivate, jer dubina na početku plaže ne prelazi, otprilike 150 centimetara.

vurvuru plaze

Sa druge strane, u okolini ovog letovališta je prisutan veliku broj izuzetno zanimljivih plaža, u kojima ćete uživati, ako imate i malo avanturističkog duha.

vurvuru iskustva

Vurvuru utisci i iskustva

Kada je u pitanju Vurvuru i letovanje u njemu, utisci i iskustva naših turista su, moglo bi se reći u potpunosti pozitivna, što se za retko koje grčko letovalište može reći, jer je dobro poznato koliko su naši turisti zahtevni. Ipak, čini se da je za mnoge od njih upravo Vurvuru idelano letovalište na teritoriji ove zemlje.

vurvuru utisci

Ipak, postoje određene zamerke, koje se odnose prvenstveno na cene i to kako najma apartmana, tako i uopšteno. Radi se o tome da vrlo mali broj turističkih agencija ima ponudu za letovanje u Vurvuruu, a svako ko je imao prilike da na licu mesta rezerviše smeštaj nije baš prošao onako kako je očekivao, jer cene nisu tako pristupačne, kao u ostalim letovalištima ovog poluostrva, budući da je reč o ekskluzivnijem smeštaju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here