Kao poslednje letovalište pre teritorije monaške zajednice Svete Gore, Uranupolis je posebno zanimljivo letovalište za sve one ljude koji žele da uživaju u miru i odmoru.

Uranupolis (Ouranopolis) Grčka

Smešten na svega nešto više od 100 kilometara udaljenosti od grada Soluna, koji je prestonica grčke oblasti Makedonija, Uranupolis se nalazi nadomak poznatih letovališta Nea Roda i Jerisos na trećem poluostrvu u rejonu Halkidikija. Upravo zbog svoje udaljenosti od Soluna, odnosno od granice sa teritorijom koju zauzima Bivša Jugoslovsnska Republika Makedonija, Uranupolis je naročito atraktivan za letovanje turista iz naše zemlje svih starosnih dobi, a posebno onih koji letuju sa mališanima, koji uz to nisu naročito željni noćnog provoda.

uranopolis letovanje grcka

Uranupolis za letovanje

Ako vas zanima Uranupolis za letovanje, moramo da naglasimo da je u pitanju ne tako veliko letovalište, te da, iako postoje brojni kafići, grčke taverne i restorani, ne može se reći da se odlikuje baš naročito bogatim noćnim životom.

Upravo iz tih razloga se i preporučuje Uranupolis za letovanje najpre porodicama sa malom decom, odnosno svakome ko zaista ima želju da se odmori i ne zanimaju ga preterano noćni izlasci.

ouranopolis grcka

U ovom letovalištu ima i supermarketa, te prodavnica suvenira i ostale robe, ali budući da je u pitanju manje letovalište, cene mogu da budu i ne tako pristupačne. Iz tog razloga je preporuka otići u Solun, ako želite nešto više da kupujete i po povoljnijim cenama. Takođe, imate mogućnost i da odete u kupovinu u obližnje letovalište Nea Roda ili, pak da posetite Jerisos, koji se takođe nalazi u njegovoj blizini.

ouranopolis letovanje

Uranupolis plaže

Glavna plaža u mestu je lepo uređena, ali je velika prednost letovanja u Uranupolisu mnoštvo divljih plaža, koje se nalaze u njegovoj okolini. Baš zato što se brojni turisti odlučuju da posete upravo njih, to čak ni u jeku turističke sezone na glavnoj plaži Uranupolisa nema nekih naročitih gužvi.

uranopolis plaza

Utisci i iskustva

Moramo da naglasimo da su utisci i iskustva turista koji su imali prilike da letuju u Uranupolisu pozitivni samo onda kada su svesni da idu u malo i nadasve mirno letovalište. Nažalost, ne može se izgubiti iz vida činjenica da se mnogi ljudi ne raspitaju dovoljno o mestu u kome žele da provedu svoj letnji odmor, a što vrlo često dovede do toga da njihovi utisci i iskustva i ne budu baš pozitivni.

iskustva

Ovde moramo da navedemo i podatak da se mnogi turisti “žale” da u Uranupolisu ima dosta komaraca i meduza, pa čak i ježeva u vodi. Budući da je more u ovom mestu kristalno čisto, a da je plaža Uranupolisa ponosni nosilac “Plave zastave“ Evropske Unije, možda je bolje ne komentarisati ovakve žalbe.

uranopolis utisci

Uranupolis vila Irini

Na samom ulasku u mesto, tek oko 200 metara udaljena od plaže je smeštena i vila Irini.

Gostima je na raspolaganju korišćenje bežičnog interneta, i to sasvim besplatno. U vili se nalazi i prostrana terasa koja je namenjena svim gostima, uzevši u obzir da se nalazi u sklopu kafića ove vile.

Smeštajne jedinice kojima vila Irini raspolaže su apartmanskog tipa i namenjene su za smeštaj 2 ili 3 odrasle osobe.

ouranopolis vila irini

Svaki od apartmana sadrži deo za spavanje, čajnu kuhinju i kupatilo sa WC – om. Kuhinja je kompletno opremljena, a svi apartmani imaju i TV prijemnik i terasu na kojoj se nalazi garnitura za sedenje.

U sklopu vile je i parking, te dvorište i recepcija, kao i restoran.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here