Još jedno od zanimljivih letovališta na trećem delu poluostrva Halkidiki, svakako je i Nea Roda Grčka.

Nea Roda Halkidiki Grčka

Smeštena na jugu poluostrva Atos, Nea Roda je od prestonice grčke oblasti Makedonija udaljena tek nešto više od sto kilometara, što je čini gotovo idealnom destinacijom za turiste koji dolaze iz naše zemlje, budući da nije naročito udaljena od granice Republike Grčke i Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije.

Odličan je izbor, takođe za sve one ljude koji žele da iskuse sve čari odmora u pravom smislu te reči, budući da je u pitanju malo, mirno letovalište, bez mnogobrojnih sadržaja koji su namenjeni aktivnom odmoru.

nea roda grcka

Nea Roda za letovanje

Kada je u pitanju Nea Roda za letovanje, neophodno je da naglasimo da ljuitelji aktivnog odmora ne bi trebalo da razmišljaju o ovom letovalištu.

Stvar je u tome da, iako u Nea Rodi ima sve što je potrebno da biste kvalitetno proveli odmor, činjenica je da je reč o omanjem i nadasve letovalištu koje je primarno namenjeno porodicama sa mlađom decom, starijim osobama i, uopšteno ljudima koji su željni odmora.

U mestu postoji nekoliko kafića i restorana, pekara, ali i nekoliko lokalnih supermarketa. Tu je i lekarska ordinacija, te apoteka, kao i suvenirnice i prodavnice mešovite robe.

nea roda utisci

Nea Roda za letovanje je idealna i zbog blizine zanimljivog ostrva Amuljani, ali i zbog mnogobrojnih izleta koji podeazumevaju obilazak Svete Gore brodićem, odnosno posetu obližnjim letovalištima Uranupolis i Jerisos. Takođe, uvek imate mogućnost i da obiđete Solun, koji je udaljen od Nea Rode oko 115 kilometara. A osim kao odlična destinacija za šoping, budući da postoje brojne prodavnice različite robe koju možete da kupite po naročito povoljnim cenama, Solun je za turiste iz naše zemlje naročito važan. To najpre naglašavamo zbog obilaska srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku, gde leži veliki broj srpskih heroja koji su svoje živote dali prilikom proboja Solunskog fronta.

nea roda plaza

Plaža

Kao i letovalište, tako je i plaža u Nea Rodi omanja, ali lepo uređena. Prekrivena je peskom zlatne boje i ima postepen ulaz u vodu, pa je idealna za najmlađe turiste.

Tu su i plaže Alikes i Agios Pavlos, kao i plaža Porto Agio.

nea roda iskustva

Utisci i iskustva

Kako je Nea Roda nedovoljno otkriveno letovalište za turiste iz naše zemlje, to i njihovi utisci i iskustva nisu naročito brojni.

Međutim, svi su saglasni da je Nea Roda idealno letovalište za sve turiste koji žele zaista da se odmore i da uživaju u miru i tišini.

nea roda letovanje

Nea Roda vila Hadalis

Smeštena na samom šetalištu, vila Hadalis se smatra idealnim izborom smeštaja u ovom grčkom letovalištu. Smeštajne jedinice mogu da prime od najmanje dve do najviše šest osoba. Svi smeštajni kapaciteti kojima raspolaže Nea Roda vila Hadalis su apartmani, a u sklopu svakog od njih je omanja čajna kuhinja sa svim pratećim priborom i frižiderom,  a tu je i deo za spavanje, kao i kupatilo sa tuš kabinom i toaletom.

nea roda vila hadalis

Svaki apartman na terasi ima garnituru za sedenje, a gostima je na raspolaganju korišćenje bežičnog interneta i klima uređaja.

U sklopu ove vile je i plaža na kojoj je smešten kafić, a u okviru koga je gostima na raspolaganju korišćenje ležaljki i suncobrana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here