Na grčkom poluostrvu Halkidiki i to na njegovom prvom prstu, koji nosi naziv Kasandra, na oko 90 kilometara udaljeno od prestonice grčke oblasti Makedonije, grada Soluna nalazi se letovalište Siviri.

Ovo ne tako veliko letovalište je dobro poznato kao idealno za boravak porodica sa mlađom decom, te starijih ljudi, odnosno svih onik turista koji žele da uživaju u mirnom odmoru.

U pitanju je relativno malo letovalište, ali u kome ćete sasvim sigurno naći vrlo lepo uređenu plažu, koja je prekrivena sitnim peskom, a posebno je zanimljivo što važi za idealnu, kako za kupanje mališana, tako i za one turiste koji nisu baš vični plivanju, jer je ne samo postepen ulazak u vodu, već je čitavih stotinak metara od obale voda relativno plitka.

grcka siviri letovanje

U mestu postoji veliki broj prodavnica suvenira, odnosno kafeterija, ali i grčkih taverni, te prodavnica različite robe. A posebno naglašavamo da je tu i veliki supermarket “Masutis”, koji je poznat po vrlo povoljnim cenama.
Što se smeštaja u Siviriju tiče, kao i u ostalim grčkim letovalištima, vrlo lako ćete pronaći brojne apartmane. U mestu postoji dugačko šetalište, ali noćni život u Siviriju nije naročito aktivan, tako da ako želite da idete u kasne noćne izlaske, onda je definitivno ovo loš izbor mesta za letovanje. Ipak, ako želite da okusite čari noćnog života, uvek se možete odlučiti za obilazak obližnjeg letovališta Kalitea, koje je nešto aktivnije u ovom pogledu.

Što se tiče izleta u Siviriju, iako ćete sasvim sigurno uživati u miru ovog mesta, svakako imate mogućnost i da odete do obližnjeg Soluna, koji se nalazi na oko nešto više od sat vremena vožnje. Isto tako, imate mogućnost i da obiđete Kaliteu, ali i čitavo poluostrvo Kasandra, odnosno oblast Halkidikija. Uz to, sigurno ćete uživati u obilasku neposredne okoline ovog letovališta, jer su tu i poznata letovališta, Hanioti i Pefkohori.

Siviri plaža

Što se tiče plaže u Siviriju, osim one glavne, koja je lepo urešena, prostrana i duga, te prekrivena izrazito sitnim, finim peskom, tu je i plaža na obližnjem sprudu.

siviri plaza

Ulaz u vodu na glavnoj plaži u Siviriju je postepen, a kao i sva letovališta na čitavom Halkidikiju, tako i Siviri može da se pohvali izuzetno čistom vodom.

Nadomak mesta se nalazi i plaža u okviru peščanog spruda, a posebno je zanimljivo što na jednoj strani tog spruda može biti razlika i do čak sedam stepeni u temperaturi vode u odnosu na plažu na drugoj strani.
Na glavnoj gradskoj plaži postoje kafići koji funkcionišu isto kao i u većini grčkih letovališta, tako da je u principu dovoljno naručiti jedno ili dva pića, da bi turisti mogli da dobiju na korišćenje dve ležaljke i suncobran. Što se tiče cena pića, one se uglavnom ne razlikuju u odnosu na većinu letovališta u regionu Halkidikija.

Siviri iskustva

Utisci koje imaju naši turisti koji su imali prilike da letuju u Siviriju, mora se priznati i nisu naročito pozitivni, ali to u svakom slučaju treba uzeti sa rezervom.

grcka siviri iskustva

Ipak, ono što mnogi zameraju jesu relativno visoke cene smeštaja, ali i ne tako dobra higijena. Još jednom napominjemo da sve to apsolutno ne treba prihvatati baš zdravo za gotovo, jer je činjenica da mnogi ljudi iz naše zemlje koji kreću put Grčke na letovanje imaju želju da izdvoje vrlo malo novca za letovanje, a da dobiju i vrhunski smeštaj i sve uz to.

Svakako, postoje i oni, izuzetno pozitivni utisci o letovanju u Siviriju, što je još jedan dokaz da letovanje u Grčkoj ne može biti loše. Zapravo, sve u principu zavisi od toga kakva su vaša očekivanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here