Na obali Jonskog mora, otprilike na pola puta između ušuškane Parge i Igumenice, koja je među turistima iz naše zemlje naročito poznata budući da upravo iz nje kreće trajekt do obližnjeg ostrva Krf, smešteno je letovalište Sivota.

Sivota

sivota grcka

Iako ovaj grad baš i ne posećuje tako mnogo turista iz naše zemlje, doduše iz ne nekog poznatog razloga, činjenica je da je Sivota Grčka zapravo idealna turistička destinacija za naše turiste, uzevši u obzir da je udaljena samo oko nepuna tri sata vožnje od granice sa Bivšom Jugoslovenskom Republikom Makedonijom.
Sivota Grčka je, zapravo smeštena u neposrednoj blizini čuvenog ostrva Krf, a u pitanju je nekadašnje tipično ribarsko seoce. Danas je, međutim ovo letovalište, iako relativno malo, zaista dobro razvijeno za potrebe turista.

sivota plaze

Sivota za letovanje

Ako vas zanima Sivota za letovanje, a zainteresovani ste za letovanje u klasičnom smislu reči, odnosno bez nekog ludog noćnog provoda, onda je to odlična destinacija. Mada ipak ne može da se ospori da u ovom letovališti postoji dobro organizovan noćni život, ali je više stvari podređeno upravo odmoru.
Uz to je odličan izbor i za one turiste koji su zadržali avanturistički duh, jer se upravo prekoputa ovog letovališta nalazi nekoliko manjih ostrva, koja su poznata po odličnim plažama. A do njih možete da stignete jednostavno ako iznajmite čamac u luci, mada imate mogućnost i da se dogovorite sa domaćinima i obiđete ova zanimljiva ostrvca. Ne treba zaboraviti ni izlete do ostrva Krf, odnosno Paksi i Antipaksi.
Takođe, Sivota za letovanje je idealan izbor ako želite da istražujete plaže, kojih u okolini ovog mesta ima sasvim dovoljno da vam, sasvim sigurno neće biti dosadno.

sivota letovanje

Sivota plaže

Čini se da su, kada je u pitanju Sivota, plaže njen zaštitni znak. Zahvaljujući biserno čistoj vodi, sitnom pesku koji prekriva mnoge od njih, te brojnim uvalama na kojima se nalaze divlje, omanje plaže, Sivota je proglašena grčkim Karibima i to, sasvim sigurno ne bez razloga.

Plaža Galikos Molos je je udaljena nešto više od hiljadu metara od centra mesta, a kada se krene prema Perdiki. Prekrivena je sitnim šljunkom i na njoj se nalazi lepo uređen bar, u okviru koga možete da iznajmite ležaljke i suncobrane, a prema ustaljenom principu.

Odmah nakon plaže Galikos Molos, kada se krene prema malom mestu, Perdika nalazi se plaža Zavia Sivota. Međutim, iako mnogi turisti često odlučuju da je posete, važi za plažu sa najhladnijim morem, ali svakako vredi videti je.

sivota plaza

Iskustva i utisci

Ako postoji letovalište o kome su iskustva i utisci gotovo svih turista koji su ga posetili pozitivni, onda je to Sivota Grčka.

sivota iskustva

Impresije turista su najpre usmerene na prirodu i plaže po kojima je ovo letovalište poznato, a odmah zatim se mogu pročitati i čuti reči hvale i meštani koji su, naročito ljubazni, što i nije čudno ako znate koliko je grčki narod naklonjen našem i obrnuto.

Vila Margarita Sivota

sivota vila margarita iskustva i utisci

Na podjednakoj udaljenosti od svega nekoliko minuta hoda i od plaže i od luke nalazi se Vila Margarita Sivota. U sklopu ove vile se nalazi veliko dvorište u kome je moguće da turisti parkiraju svoja vozila. Smeštaj je u apartmanima koji su kompletno opremljeni, a u njima se nalazi manja kuhinja, spavaći deo, kupatilo i terasa. Smeštajni kapaciteti su namenjeni za dve do tri osobe i nalaze se na drugom spratu ove vile, a gostima je na raspolaganju korišćenje klima uređaja što se dodatno naplaćuje, a u vili postoji i bežični internet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here