kriopigi grcka

Na poluostrvu Halkidiki, tek na nešto manje od 100 kilometara udaljenosti od Soluna je smešteno poznato grčko letovalište Kriopigi. Posebno je interesantan centar ovog mesta, u kome se nalaze izukrštane omanje ulice.

Kriopigi za letovanje

Samo mesto ne obiluje naročito živim noćnim provodom, tako da se Kriopigi za letovanje uglavnom preporučuje onim turistima koji zaista žele da uživaju u odmoru. A u tome će im pomoći i okolina samog letovališta, koja je bogata zelenilom, dok se blizina grada Soluna navodi kao jedna od prednosti.

kriopigi grckaSamo mesto je smešteno nedaleko od dve plaže, a u njegovoj neposrednoj blizini se nalazi i magistralni put.

Za one koje, ipak interesuje nešto bogatiji noćni život, svakako je dostupna obližnja Kalitea, koja je udaljena tek par kilometara od ovog letovališta. Svakako, ko god se odluči da izabere Kriopigi za letovanje, imaće dostupne sve sadržaje, budući da u mestu osim supermarketa, postoje i brojne prodavnice, ali i apoteka, mesara i svi ostali potrebni sadržaji.

grcka kriopigiNa svega desetak kilometara udaljenosti od ovog letovališta se nalazi i supermarket iz lanca Lidl, koji je smešten u neposrednoj blizini mesta Afitos.

Kriopigi Grčka

Za brojne turiste iz Srbije, svakako je Kriopigi Grčka jedno od letovališta Halkidikija u kome se često odlučuju da letuju, a smešteno je na poluostrvu Kasandra i teritorijalno pripada rejonu Halkidikija.

Velika prednost boravka u njemu svakako je priroda, a plaže su naročito lepo urđene. Preporuka je da u ovom letovalištu borave osobe koje žele da uživaju u ne naročito aktivnom odmoru, iako su u njemu prisutne i brojne grčke taverne, te kafići, barovi i restorani.

Postoji i nekoliko specijalizovanih barova, u kojima se može uživati u muzici, a dostupni su i različiti vodeni sportovi, kao i mnoge druge zanimljive aktivnosti.

Takođe, Kriopigi Grčka nudi i mnogobrojne izlete, kao na primer do pećine Petralona ili do obližnjeg Soluna. A ukoliko na letovanje idete sopstvenim automobilom, možete obići i ceo region Halkidikija, koji je poznat po izuzetno lepim plažama i zanimljivim mestima .

Kriopigi plaža

U samom mestu se nalaze, praktično dve plaže, koje su lepo uređene i nagrađene za izuzetno čisto more Plavom zastavicom Evropske Unije.

kriopigi plazaKriopigi plaža poseduje sve što je potrebno za kvalitetan odmor, a na njoj ima i brojnih kafića i taverni.

Zanimljivo je naglasiti i to da ima nekoliko uvala duž plaže, na kojima obično uživaju osobe koje vole ronjenje.

Kriopigi plaže u okolini

Iako je plaža u ovom mestu sasvim dovoljna za kvalitetan odmor, interesantne su i Kriopigi plaže u okolini.

kriopigi plazePrva takva je udaljena tek oko 1 000 metara kada se krene ka obližnjoj Kalitei, a posebno treba pomenuti i onu koja se proteže na potezu od vile “Pefki”, pa sve do hotela „Alexander the Great“. Pored mogućnosti za korišćenje ležaljki i suncobrana, na toj plaži je dostupna i prirodna hladovina, a ulaz u vodu je postepen.

Sve plaže u okolini ovog mesta su ovenčane već pomenutom Plavom zastavicom, koja se dodeljuje na nivou Evropske Unije, a na njima je moguće koristiti ležaljke i suncobrane kao i u mnogim drugim letovalištima širom Halkidikija.

Sa većine plaža se može videti i obližnja Sitonija, a na pojedinima su dostupne i brojne sportske i zabavne aktivnosti.

Na te oko pet kilometara udaljenosti od glavne gradske plaže se nalazi i ona u mestu Kalitea, koja je nalik na karipske. Kako je poluostrvo Kasandra svakako poznato po izuzetno lepo uređenim plažama, podrazumeva se da gde god da krenete od Kriopigija sigurno ćete uživati.

Cene smeštaja

Poznato je da mnoga letovališta u oblasti Halkidikija karakterišu prilično visoke cene smeštaja, međutim to se ne može baš reći i za Kriopigi.

Najpovoljnije vam je, gotovo sigurno da na letovanje idete sopstvenim automobilom, te da na licu mesta nađete adekvatan smeštaj, a ne samo da ćete biti oduševljeni samim apartmanom, već i cenom iznajmljivanja.

kriopigi utisciUtisci i iskustva

Uglavnom su komentari turista koji su letovali u Kriopigiju pozitivni, a kao najvažnija prednost se ističe mogućnost pravog odmora.

Naime, iako u mestu ima i nekih barova, u kojima se do kasnih sati može čuti muzika, to svakako nije uticalo na kvalitet odmora turista, tako da su i njihovi utisci i iskustva o boravku u ovom letovalištu maksimalno pozitivni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here