toroni iskustva

Na otprilike pola puta između čuvenog letovališta Sitonije, Neos Marmarasa i Porto Kufoa smešten je Toroni. Od glavnog grada Grčke oblasti Makedonija, Soluna je ovo letovalište udaljeno tek oko 2 sata vožnje.

Toroni Sitonija

Ovo letovalište je smešteno na zapadnom delu grčkog poluostrva Sitonija, a naročito je zanimljivo istaći da je jedna od njegovih osobenosti i naročito duga i prostrana plaža, koja je prekrivena finim, sitnim peskom.

toroni sitonijaPosebno se ističe činjenica da se radi o mirnijem letovalištu, te bi iz tog razloga i bilo dobro da ga posećuju porodice sa mlađom decom, odnosno oni turisti koji imaju želju da uživaju u miru, po kome je Toroni Sitonija svakako poznat.

toroni grckaToroni za letovanje

Ukoliko vas zanima da li je Toroni za letovanje najbolji izbor u vašem slučaju, rećićemo samo to da je ovo letovalište nadaleko poznato po jednoj od najdužih plaža na celom poluostrvu, te da se gotovo uvek preporučuje da ga posećuju osobe koje žele na najbolji mogući način da uživaju u svom odmoru.

A pod tim mislimo da je Toroni za letovanje idealan za porodice sa malom decom, tako da apsolutno svaki turista koji na godišnji odmor odlazi u želji da bi posećivao noćne barove i diskoteke, svakako treba da razmisli o nekom drugom letovalištu.

Inače, u mestu postoji nekoliko supermarketa, tako da je snabdevenost odlična, a ono što je specifično za Toroni jeste da ne postoji još uvek klasična pekara u kojoj se može kupovati hleb i pecivo, tako da se i ta vrsta kupovine može obaviti u okviru supermarketa.
Prisutni su, tokom sezone i različiti sadržaji za decu, tako da će najmlađim turistima ovde biti sasvim ugodno, a zanimljivo je napomenuti da uz samo more postoji i lepo uređena, omanja staza kojom se možete prošetati.

Toroni plaža

toroni plazaObično je prva asocijacija na Toroni plaža, budući da se dužinom celog mesta ona proteže, te je svakako važno istači da je i ona ovenčana plavom zastavicom, a koja se na nivou Evropske Unije dodeljuje za naročito čisto more. Cela plaža je nešto duža od dva kilometra, a na njoj postoje različiti lokali u kojima turisti mogu da koriste ležaljke i suncobrane, ukoliko ispoštuju pravilo koje je vezano za naručivanje pića u određenoj vrednosti.

U pojedinim delovima ove plaže se nalazi i prirodna hladovina, a ona je prekrivena finim sitnim peskom, te je ulazak u more postepen.

Turisti koji letuju u ovom gradiću su oduševljeni činjenicom da je Toroni plaža zaštićena, tako da se na njoj obično ne javljaju veliki talasi, a nema ni vetra.

Plaže u okolini

Mada je sasvim dovoljna ona koja se nalazi u centru mesta, zanimljive su i plaže u okolini Toronija, a do kojih se može stići i pešice i automobilom.

Prva plaža na koju se nalazi ukoliko se krene peške od glavne gradske, jeste Destenika, a zatim sledi plaža koje je poznata kao Tristinika.

Na potezu prema Neos Marmarasu je poznata plaža koja pripada hotelu „Poseidon beach“, a kada se od Toronija pođe prema jugu, nailazi se na jednu od najlepših plaža čitave Sitonije, koja je poznata kao Kalamitsi.

Takođe treba pomenuti i to da je čuveno grčko letovalište Neos Marmaras udaljeno oko 20 kilometara od Toronija, a Sarti oko 30. Turkolimnionas je još jedna plaža u okolini, koja je poznata, a svakako treba pomenuti i plažu Sikia, zatim Linaraki i Limanaki, kao i plažu Volti i druge.

Toroni smeštaj

toroni smestajBudući da se radi o relativno malom letovalištu, to su i gotovo sve smeštajne jedinice u Toroniju relativno blizu plaže, a većina ih je apartmanskog tipa.

Uzevši u obzir da je poznato da su Grci naročito dobri domaćini, to se gotovo sigurno može reći da svaka smeštajna jedinica u potpunosti zadovoljava tačno definisani nivo kvaliteta.

Vila Olga Toroni

Smeštena na samoj plaži, vila Olga Toroni je možda jedna od najlepših u celom mestu. Poseduje dvokrevetne i četvorokrevetne apartmane, kao i jedan sa 5 kreveta, a određene smeštajne jedinice imaju i terase, koje u zavisnosti od izbora gostiju, mogu imati pogled na dvorište ili na more.

vila olga toroniU okviru svakog apartmana se nalazi i kupatilo sa WC – om, kao i omanja kuhinja sa svim potrebnim priborom, zatim televizijski prijemnik i fen, a korišćenje klima uređaja je svakako uračunato u cenu iznajmljivanja.

Toroni utisci i iskustva

toroni iskustvaGotovo da na celoj Sitoniji ne postoji letovalište kojim su turisti toliko zadovoljni, budući da su utisci i iskustva maksimalno pozitivni.

Naravno, ponovo ćemo napomenuti da su isključivo one osobe koje su Toroni posetile zarad pravog odmora, boravkom u njemu i bile zadovoljne, jer je dobro poznato da u ovom letovalištu noćni život zaista nije na visokom nivou.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here