sidari krf

Sidari, turističko naselje Sidari je jedno od najboljih mesta na celom ostvru Krf. Nalazi se na 36 kilometara severno od grada Krfa, što je oko 55 minuta kolima, i do njega se dolazi prelepim vijugavim pute koji vodi kroz zelene planine ostrva.

Peščana plaža Sidari je jedna od najboljih plaža na Krfu i na njoj možete naći gotovo sve vodene sportove.

Voda je plitka i savršena za porodice sa malom decom. Glavna atrakcija u Sidariju je svakako kanal ljubavi (kanal d’Amour). Njega okružuju enklave koje se izdižu između peščanih litica kod mora. Prema legendi, svaki par koji pliva u ovom kanalu, ostaje do kraja života zajedno. U jednoj varijaciji legende je bitna senka, jer par koji pliva u senci ostaje večno zaljubljen. Treća verzija priče kaže da će svaki neženja koji prepliva kanal, uskoro sresti svoju drugu polovinu.

ostrvo krf sidariSidari je zaista živopisno mesto. Glavna ulica prolazi kroz plažu, puna je suvenirnica, kafića, barova, noćnih klubova i taverni. Ukoliko želite da se zabavite, Sidari je mesto za vas. A oko ovog živahnog grada, posađeni su hrastovi i platani, tako da možete uživati i u prelepoj prirodi.

krf sidariDuž obale naći ćete puno malih, usamljenih zaliva, te vam preporučujemo da iznajmite bicikli, motor ili auto i istražite celo ostrvo. Na Sidariju možete iznajmiti i konja i jahati ga po zalivu. blizu Sidarija se nalazi najstarije naselje na krfu. U pitanju su ostaci iz pre neolitske ere, od 700-te godine pre Nove ere. Ovi ostaci su sada izloženi na stalno otvorenoj izložbi u Arheološkom muzeju Krfa. Iz Sidarija možete otići na ekskurzije brodom do Rode, Paleokastririsa i Kasiopija, ili na ostrva koja su dalje od obale.

sidariPeskovite plaže Sidarija su izuzetno lepe i kada ih gledate iz daleka, deluje kao da se spajaju sa morem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here