grcka polihrono

Kako se smatra jednom od, možda naposećenijih letovališta u oblasti Halkidikija, nemojte da vas iznenadi ako tokom letovanja u Polihronu češće čujete naš jezik nego grčki. Uz to, imajte na umu da su meštani ovog lepog, omanjeg letovališta svakako predusretljivi, te da su se mnogi od njih potrudili da nauče makar osnovne reči srpskog, tako da ćete se sa njima vrlo lako sporazumeti, pa čak i ako uopšte ne znate grčki jezik.

Polihrono Grčka

Smešten na teritoriji prvog poluostrva u okviru Halkidikija, Polihrono Grčka je od glavnog grada Makedonije udaljen samo stotinak kilometara, a što ga čini idealnom destinacijom za turiste iz Srbije, jer će vam biti potrebno svega desetak sati vožnje da do njega stignete.

grcka polihronoU pitanju je ne tako veliko letovalište, ali ćete u njemu pronaći sve što vam je potrebno. Takođe, Polihrono Grčka nudi i veliki broj smeštajnih jedinica različitog kvaliteta, što znači da će čak i najzahtevniji turista moći vrlo lako da pronađe smeštaj koji mu odgovara, a cene letovanja nisu naročito visoke kada se uzmu u obzir cene po kojim su mnoga druga letovališta u ovoj oblasti poznata.

polihrono mapaPolihrono za letovanje

Najčešće se Polihrono za letovanje preporučuje porodicama sa manjom decom, budući da spada među mirnija letovališta, koja nisu naročito poznata po noćnom provodu. Upravo zato je izuzetno bitno da mladi ljudi koji na letovanje u Grčku odlaze kako bi uživali u brojnim diskotekama i barovima na plaži svakako ovo letovalište izbegavaju, jer Polihrono ne može baš da se pohvali naročito razvijenim noćnim životom.

Ali zato je tu dugo šetalište koje se proteže uz plažu, kao i brojne prodavnice različite robe, te supermarketi, mesare i pekare, a dobro je znati da u ovom letovalištu postoje i ambulanta i apoteke.

polihrono utisciPolihrono plaža

Sasvim sigurno je jedno od osnovnih obeležja ovog lepo uređenog grčkog letovališta i njegova plaža, budući da je duga oko sedam kilometara, te da se proteže celom dužinom mesta.

polihrono plazaUlaz u vodu je postepen, a što je naročito pogodno za mališane i osobe koje se svrstavaju u neplivače.

Budući da je Polihrono plaža vrlo duga, na njoj će se naći prostor za svakoga, tako da možete da se odlučite ili da uživate u bašti nekog od mnogobrojnih kafića ili da jednostavno raširite svoj peškir i opustite se. U zavisnosti od dela na kome odlučite da se smestite, moći ćete da se opredelite za uživanje u sitnom pesku ili šljunku, a na ovoj dugoj i lepo uređenoj plaži ima mesta za sve.

Na pojedinim njenim delovima možete da iznajmite i pedaline, ali i da se odlučite za neku drugu sportsku aktivnost koja je u ponudi. Jedno je sigurno – vaši mališani će uživati, jer je, čini se u ovom letovalištu sve podređeno upravo njima.

polihrono letovanjeUtisci i iskustva

Iako su mnogi turisti iz naše zemlje koji su imali prilike da svoj godišnji odmor provedu u ovom letovalištu, u principu zadovoljni, ponekad se mogu pročitati i utisci i iskustva sa letovanja u Polihronu koji i nisu naročito povoljni. Zapravo se samo jedna zamerka pojavljuje u gotovo svim komentarima te vrste, a ona se odnosi na nedostatak tuševa na, ionako vrlo dugačkoj plaži.

polihrono iskustvaAli, kada se uzme u obzir sva lepota koju Polihrono svojim posetiocima nesebično nudi, ova zamerka bi mogla i da se ne pomene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here