Bilo da planirate duže ili kraće putovanje, bilo da posećujete rođake ili prijatelje ili pak tragate za hotelskim smeštajem i turističkim ponudama, bilo da želite aktivniji ili pasivniji predah od svakodnevnih obaveza – šta god da je vaša potreba i/ili razlog, Beč će biti odgovor.

Austrijska prestonica poseduje mnoge evropski i svetski i svetski značajne kulturne znamenitosti, a mi vam navodimo samo neke od njih – one koje morate posetiti prvi, ali i svaki naredni put kada se nađete u Beču, jer ćete se, izvesno je, u ovaj grad već posle prvog puta sigurno vraćati.

Najstariji ZOO vrt

Pored mnogih parkova koje Beč poseduje i u kojima je moguće provesti ceo dan uživajući u prirodi, ne bi trebalo da izbegnete posetu najstarijem Zoološkom vrtu na svetu i jednom od najvećih u Evropi, koji se nalazi u sklopu dvorca Šenbrun.

Poseban i po tome što se u njemu mogu videti i pande i koale, bečki Zoo vrt je takođe broj 1 turistička atrakcija kako u ovom, tako i u ostalim evropskim gradovima.

U okviru Zoološkog vrta nalaze se i posebna mesta kao što su kuće za ptice, akvarijum, terarijum i čuvena Tropska kuća čiji enterijer imitira prašumu.

Dvorci Šenbrun i Belvedere

Ako se nađete u Zoo vrtu, ne treba propustiti ni obilazak ostatka zdanja Šenbrun, u okviru kog se nalazi velelpni dvorac u rokoko stilu i mnogi parkovi i vrtovi, ali i divno uređena Botanička bašta. Kao posebna atrakcija izdvaja se i Muzej kočija u okviru kog ćete se sigurno vratiti u istorijski carski period ove zemlje, ali i Kuća palmi, lavirint i Pustinjska kuća.

Belvedere, čiji naziv zapravo znači „divan pogled“, poznat je po svojim baroknim zdanjima koji oduzimaju dah svakom turisti. Podeljen na Gornji i Donji Belvedere, sa vrha najviše palate pruža se divan pogled na ceo grad, dok se između zdanja nalaze vrtovi sa baroknim skulpturama i fontanama.

Katedrala Svetog Stefana

Bilo da odete u Beč u sopstvenoj režiji ili pak u pratnji turističkog vodiča, nećete moći da zaobiđete Trg Svetog Stefana koji se nalazi u samom srcu grada, na kom je, opet, smeštena i Katedrala posvećena istom svecu.

Ovo je najvažniji religijski objekat u zemlji jer se u njemu nalazi i sedište bečkog nadbiskupa, ali i zdanje rađeno u gotskom stilu koje privlači turiste iz celog sveta. Sa nje se takođe pruža divan pogled na carski grad.

Muzej Albertina

Muzej Albertina poznat je širom sveta po svojim jedinstvenim umetničkim zbirkama, unikatnim u člitavom svetu.

Kako iste zbirke sadrže imena čuvenih umetnika poput Direra, Goje, Rubensa, Rembranta i Pikasa, jasno je zbog čega predstavlja jednu od najvažnijih umetničkih znamenitosti u čitavoj svetskoj istoriji kulture.

Sem toga, ovaj muzej će vas očarati i svojim kolekcijama fotografija i arhitektonskih skica, među kojima se takođe nalaze dela najpoznatijih stvaraoca iz ovih oblasti umetnosti.

Najjeftiniji i najudobniji put do Beča

Ako tragate za udobnim, a opet putovanjem do ovog grada koji će vas manje koštati, predlažemo da umesto avionskog birate prevoz kombijem do Beča, te planirate svoje naredno putovanje upravo u ovaj carski grad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here