Smeštena na nešto manje od 300 metara nadmorske visine, Ovčar banja spada u red idealnih lečilišta. Lekovite termomineralne vode ove banje su naročito poznate za lečenje sportskih povreda, ali i spondiloze, reuzmatizma i artritisa.

ovcar banja klisura

Gde se nalazi Ovčar Banja

Na teritoriji opštine Čačak, koja je centar Moravičkog okruga se nalazi Ovčar banja. Smeštena je u samo srcu čuvene Ovčarsko – kablarske klisure.

Ovčar banja je od obližnjeg Čačka udaljena tek nešto manje od 20 kilometara, a od Beograda oko 160 kilometara.

Za šta je dobra Ovčar Banja

Budući da su termomineralne vode ove banje poznate po izuzetnim lekovitim materijama, one se preporučuju najpre za jačanje organizma, ali i za lečenje povreda mišića. Preporučljivo je i boraviti u Ovčar banji nakon preloma kostiju, jer ove vode dokazano pomažu bržem oporavku u takvim situacijama. Uz sve navedeno, lekovite vode Ovčar banje su odlične i kao pomoćno sredstvo kod određenih kožnih oboljenja.

Ovčar Banja smeštaj

Uz mogućnost da boravite u jednom od najlepših hitela u ovoj banji, Wellness centru „Kablar“, imate mogućnost i da se odlučite za privatni smeštaj, koji može da bude na bazi noćenja u sobama ili apartmanima, odnosno studijima.

Budući da ova banja nije naročito prostrana, to su i gotovvo sve smeštajne jedinice relativno blizu njenog centra.

ovcar banja smestaj cene

Privatni smeštaj cene

Kako u Ovčar banji nema tako mnogo smeštajnih kapaciteta u privatnom sektoru, cene su manje – više slične.

Tako, na primer u gostionici „Blef“, koja je smeštena u samom centru Ovčar banje cena noćenja za jednu osobu iznosi 1.500 dinara u jednokrevetnoj sobi. Noćenje za dve osobe u dvokrevetnoj sobi je 2.400 dinara, dok je cena za dnevni boravak po osobi 1.500 dinara. U navedene cene nisu uračunate takse, to jest boravišna i ekološka.

Wellness centar Kablar Ovčar Banja

U okviru hotela „Kablar“ postoji i wellness centar „Kablar“, Ovčar banja, gde se lekovitost termomineralne vode ove banje koristi ne samo za lečenje različitih oboljenja, već i za prevenciju i poboljšanje stanja čitavog organizma.

Osim što se masaže i tretmani koje nudi Wellness centar „Kablar“, Ovčar banja preporučuju za lečenje različitih povreda kostiju, ali i mišića, dobro je koristiti ih i za jačanje celokupnog organizma. Pored različitih vrsta masaža koje su u ponudi, gosti mogu da borave i u sauni, ali i da koriste bazen.

spa centar ovcar banja

Cene u spa centru

Cene u spa centru su šarolike, pa svakako treba direktno kontaktirati ovaj wellness centar u Ovčar banja kako biste proverili da li su one i dalje aktuelne.

U principu, cena elektroterapije je 400 dinara, dok se boravak u sauni plaća 600 dinara.

Kada su u pitanju cene masaža, one naravno zavise od vašeg izbora, a obično se kreću od 700 dinara za pola sata masaže, pa do 1500 dinara za sat vremena masaže.

Ovčar Banja bazen

U okviru wellness centra „Kablar“ u Ovčar banji je i bazen koji je zatvoren i napunjen lekovitom termomineralnom vodom.

Inače, voda u ovoj banji spada u red toplih, a njena temepratura je konstantno 38 stepeni Celzijusove skale.

ovcar banja bazen

Hotel Kablar cenovnik

Ako vas zanima hotel „Kablar“, cenovnik se odnosi uglavnom samo na smeštaj, ali se u svakom slučaju preporučuje da izvršite direktan kontakt sa osobljem ovog hotela kako biste proverili aktuelnost navedenih cena.

Smeštaj je na bazi polupansiona i u jednokrevetnoj sobi košta 3.820 dinara dnevno, a u dvokrevetnoj 3.580 dinara. U cenu je uračunato noćenje na bazi polupansiona i korišćenje bazena hotela. U cenu nisu uračunate usluge spa centra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here