Volga protiče kroz Rusiju i najbolje je obići je kruzerom. Ova reka protiče kroz neke od najpoznatijih ruskih gradova, kao i manjih mesta koja imaju istorijski značaj. Nije zanemarljiva ni predivna priroda kroz koju prolazite i u kojoj ćete uživati. Dajemo nekoliko saveta o tome šta možete očekivati ako krenete na krstarenje Volgom.

Predivni gradovi i sela

Tokom krstarenja Volgom zaustavljaćete se na mnogo mesta u gradovima i manjim selima duž obale. Neki veći gradovi koje ćete sigurno posetiti su Moskva i Sankt Peterburg. Oba grada su poznata po tome da imaju tradicionalnu arhitekturu i mnoštvo istorijskih znamenitosti, ali i urbane delove grada savremenijeg stila. Neka od najpoznatijih mesta koja ćete videti tokom krstarenja Volgom je Crveni trg u Moskvi, a u Sankt Peterburgu Petropavlovsku tvrđavu i Ermitaž. Ostali manji gradovi i sela koja ćete verovatno posetiti tokom krstarenja Volgom uključuju Jaroslavlj, Ugljič i Goricu. Svaki od njih je bogat istorijom i predivnim arhitektonskim zdanjima.

krstarenja volgom

 

Pejzaži

Tokom krstarenja Volgom, putnici nisu u prilici da vide samo gradove i sela pored kojih prolaze, već mogu da uživaju u očaravajućim ruskim pejzažima. U Rusiji se nalaze neke od najlepših planina, šuma i poljana na celom svetu. Takođe, tamo postoji mnogo vrsta životinja i vodenih biljaka i životinja karakterističnih samo za to određeno područje.

Sam kruzer

krstarenje volgom

 

Šta možete očekivati od broda zavisi najviše od ture i samog broda koji ste odabrali za krstarenje Volgom. Neki brodovi nude manje pogodnosti, ali su i dosta jeftiniji, tako da ih može priuštiti gotovo svako. Drugi su mnogo udobniji i imaju bolji smeštaj. Neki brodovi imaju predivne restorane na palubi i nude odlične menije sa raznovrsnom hranom. Drugi imaju veoma udobne sobe koje bi se svakom dopale. Brodovi obično organizuju ekskurzije po obali. Određeni brodovi za vreme krstarenja pristaju u unapred određene luke, iako ćete sigurno posetiti veće gradove poput Sankt Peterburga i Moskve, ali kada su u pitanju ostali gradovi, rute mogu da variraju od broda do broda.

volga krstarenje

 

Trajanje krstarenja Volgom

Trajanje krstarenja Volgom nije fiksno i zavisi od broda, ali većina traje najmanje 10 dana, jer je Volga najduža evropska reka i potrebno je mnogo vremena za plovidbu i obilazak luka u koje brod pristaje. Većina brodova će sigurno ići i u Moskvu i u Sankt Peterburg (zavisi iz kog pravca ste krenuli na krstarenje Volgom), a razdaljina između njih je veoma velika i potrebno je dosta vremena da se pređe, čak i ako se ne budete predugo zadržavali u manjim lukama. Takođe, većina brodova se zadrži po nekoliko dana u Moskvi i Sankt Peterburgu, jer su oba grada toliko velika da je potrebno nekoliko dana da se obiđu makar najpoznatije znamenitosti. I u većini ostalih luka će Vam trebati bar jedan dan da obićete ceo grad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here