Gerakini Sitonija

Slobodno možemo reći da se Gerakini nalazi na idealnoj lokaciji, jer je praktično rečeno ovo letovalište smešteno na potezu između poluostrva Sitonija i Kasandra.

Gerakini Grčka

Gerakini SitonijaU pitanju je omanje letovalište, koje je specifično po klimi. Naime, činjenica je da se Gerakini nalazi u podnožju planine, tako da ga karakterišu znatno niže temperature, čak i u toku leta, nego što su to u drugim letovalištima u oblasti Halkidikija.

A do glavnog grada grčke oblasti Makedonija, Soluna je potrebno preći svega 70 – ak kilometara.

Gerakini Sitonija za letovanje

Gerakini Sitonija letovanjeMesto je odlično povezano sa ostalim letovalištima u rejonu Halkidikija, a na svega oko 20 kilometara je udaljeno od Nea Mudanje.

Svakako se Gerakini Sitonija za letovanje preporučuje svima koji koriste sopstveni automobil, jer se smatra idealnom polaznom tačkom za obilazak ostalih letovališta i na Kasandri i na Sitoniji.

Treba imati na umu da je u pitanju manje i samim tim mirnije letovalište, te da u njemu postoje svi sadržaji koji su neophodni za nesmetani boravak, ali zato i treba da ga posećuju oni turisti, kojima je potrebno mirnije letovanje, bez nekih naročitih dodatnih aktivnosti.

Gerakini plaža

Gerakini plazaKada pominjemo letovalište Gerakini, plaža je sasvim sigurno jedno od njegovih obeležja.

Pored izuzetno čiste vode, karakteriše je i dobra organizovanost, ali i fini beličasti, sitni pesak, kojim je prekrivena.

U neposrednoj blizini plaže ima drveća, tako da se na njenim pojedinim delovima može uživati iu prirodnoj hladovini.

Postoje brojni sadržaji u toku sezone, a ima delova na kojima je moguće koristiti i sopstvene rekvizite. Naravno, ima i ugostiteljskih objekata, a u većini njih je princip iznajmljivanja ležaljki i suncobrana gotovo istovetan kao i u celoj Grčkoj. A to znači da je potrebno naručiti jedno ili dva pića, da bi turista mogao da koristi jedan suncobran i dve ležaljke potpuno besplatno.

Naročito je dobro da na ovoj plaži borave mališani i one osobe, koje su neplivači, jer na njoj talasa gotovo nikada nema, a ulaz u vodu je postepen.

Gerakini smeštaj

gerakiniPored čuvenog Sonia Village hotel Gerakini, smeštaj uključuje i brojne privatne kuće, a u kojima se mogu iznajmiti apartmani za različit broj osoba.

Mada je u pitanju relativno malo letovalište, smeštajnih kapaciteta ni u kom slučaju ne manjka, tako da će pronaći svako ono što mu je potrebno.

Sonia Village Hotel Gerakini

Hotel Sonia VillageIako je Sonia Village hotel Gerakini ovenčan sa samo tri zvezdice, u pitanju je izuzetno kvalitetan smeštajni objekat.

Usluga je polupansionska, te uključuje kontinentalni doručak i večeru, koja je na bazi švedskog stola.

Svaka smeštajna jedinica poseduje televizijski aparat, klima uređaj i telefon, kao i terasu, a sam Sonia Village hotel Gerakini je od dugačke peščane plaže udaljen tek nekoliko stotina metara.

Osim recepcije, u hotelu postoji i restoran, ali i bar, kao i otvoreni bazeni, a tu su i tereni za različite sportske aktivnosti. Dostupan je i parking u okviru kompleksa, čije je korišćenje besplatno za goste hotela.

Gerakini utisci i iskustva

Gerakini komentariČinjenica je da mnogi turisti iz Srbije nisu naročito često posećivali ovo letovalište, ali oni koji su se odlučili da borave u Gerakiniju su saglasni da je idealno upravo za one ljude, koji nisu željni noćnog provoda i koji od letovanja očekuju primarno da uživaju u odmoru i u miru.

Svakako su utisci i iskustva gotovo svih onih, koji su u njemu boravili pozitivni, a posebno se izdvaja činjenica da je drumski odlično povezano sa ostalim delovima Halkidikija, tako da se i mnoga druga letovališta u tom delu Grčke mogu obići.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here