sta leci gamzigradska banja

Zahvaljujući mikroklimi, Gamzigradska banja se tretira kao vazdušna, a poznata je i po svojim termo – mineralnim vodama koje su lekovite.

Gde se nalazi ?

Na svega nešto više od 200 km udaljenosti od glavnog grada Srbije je smešteno ovo poznato lečilište.

Gamzigradska banja se nalazi nadomak grada Zaječara, a na teritoriji istočnog dela zemlje.

Gamzigradska banjaŠta leči Gamzigradska banja ?

U koliko vas interesuje šta leči Gamzigradska banja, slobodno možemo reći da pomaže kod mnogih oboljenja, a primarno onih koja su vezana za krvne sudove i arterije.

Takođe, pomaže i u slučaju ginekoloških oboljenja, ali i kod određenih oblika reumatizma, te kod pojedinih neuroloških oboljenja.

Dobro je posetiti ovu banju nakon ortopedskih intervencija, a dokazano je dobra i za lečenje različitih anomalija kod dece, kao i oboljenja vezivnog tkiva.

sta leci gamzigradska banjaGamzigradska banja bazen

U okviru Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“, za sve pacijente mlađeg ili starijeg uzrasta postoje bazeni u kojima je termomineralna voda, a u zavisnosti od oboljenja se primenjuju i različite specijalne terapije.

Rehabilitacioni centar

Sam rehabilitacioni centar funkcioniše, zapravo kao odeljenje za terapijski i rehabilitacioni tretman, a u okviru Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“. U njemu se primenjuju kako kineziterapija, tako i terapija hiperbarične oksigenacije, ali i hidroterapija.
Svakako, u zavisnosti od oboljenja će zavisiti i odabir terapija, a budući da je dostupan i centar za dijagnostiku, to podrazumeva da pacijenti mogu na licu mesta dobiti adekvatnu terapiju, koja će biti primenjena u okviru rehabilitacionog centra.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju GAMZIGRAD

Glavni lečilišni objekat u banji, svakako je Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“, u kojoj se nalaze i dva bazena sa termomineralnom vodom, od kojih je jedan namenjen deci, a drugi odraslima.

specijalna bolnica gamzigradDostupna je i elektroterapija, ali i fototerapija, te hiperbarična komora i brojni tretmani u okviru ove bolnice. Svakako je otvorena mogućnost i za lečenje i za rehabilitaciju kako pokretnih, tako i nepokretnih, ali i ograničeno pokretnih osoba, a isto tako se vrše i specijalistički pregledi, kao i dijagnostika, te se sprovode i različite terapije.

Hotel Kastrum Gamzigradska banja

Među brojnim smeštajnim objektima, svakako treba pomenuti hotel „Kastrum“ Gamzigradska Banja, koji je od samog centra ovog lečilišta udaljen desetak kilometara, a smešten je na obali reke Crni Timok.

hotel kastrumPored jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, hotel „Kastrum“ Gamzigradska banja nudi i apartmane, a tu je i restoran, kao i dva terena za male sportove i teniski teren, ali i teren za fudbal.

Gamzigradska banja privatni smestaj cene

Uz sobe sa različitim brojem kreveta, privatni smeštaj u Gamzigradskoj banji podrazumeva i apartmane. A za sve njih se slobodno može reći da se izdaju po vrlo povoljnim cenama, pa budući da je izbor prilično bogat, svakako treba proučiti sve dostupne ponude i opredeliti se za najpristupačnije.

Svakako, kada je u pitanju Gamzigradska banja, cene privatnog smeštaja variraju od oko 2 do oko 4 000 RSD, a opet zavise od toga da li je u pitanju soba ili apartman.

U principu, jedan bolnički dan u rehabilitacionom centru košta od oko 2 500 RSD do maksimalnih blizu šest hiljada dinara, a što opet zavisi i od medicinskog tretmana i od vrste smeštaja.

Gamzigradska banja vila Kopaonik

Uz već pomenute smeštajne jedinice koje nudi Gamzigradska banja, vila Kopaonik svakako mora biti posebno izdvojena.

vila kopaonik gamzigradska banjaIzuzev četiri apartmana, dostupne su i vrlo lepo uređene i komforne sobe sa dva kreveta, a u vili se nalazi i TV sala, kao i restoran.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here