banja kanjiza

Smeštena u neposrednoj blizini granice Srbije i Mađarske, banja Kanjiža zahvaljujući lekovitim vodama postaje sve atraktivnija destinacija za odmor građana Srbije.

Gde se nalazi Kanjiža banja ?

Na teritoriji Vojvodine, tačnije u severoistočnom delu Bačke je smeštena banja Kanjiža.
Inače je odlično povezana i sa obližnjom Suboticom i sa Mađarskom, pa je odgovor na pitanje gde se nalazi Kanjiža banja jednostavan, budući da do nje vodi međunarodni autoput E – 75.

Od Novog Sada udaljena tek nešto više od 100 jilometara, dok je udaljenost između glavnog grada Republike Srbije i ove banje oko 190 kilometara.

banja kanjizaŠta leči banja Kanjiža ?

Vrlo je kompleksan odgovor na pitanje šta leči banja Kanjiža, jer postoje brojna stanja kod kojih ona dokazano pomaže.

Najpre je boravak u ovom lečilištu preporučljiv za sve osobe koje imaju reumatizam i to kako degenerativni, tako i zapaljenski, s tim što se najbolji efekat ispoljava u mirnoj fazi tog oboljenja. Takođe je dobro posetiti ovu banju ako postoji oboljenje centralnog nervnog sistema ili perifernog, ali i posle povreda i to primarno kolena, kuka ili kičme, to jest kičmenog stuba.

banja kanjiza sta leciIzuzetno je važno za svakoga koga interesuje šta leči banja Kanjiža da zna i to da postoji takozvana reakcija na banju, a što je situacija kada dolazi do značajnog pogoršanja zdravstvenog stanja određenog pacijenta. Kako je navedeno na zvaničnoj web prezentaciji banje, obično do pojave tih simptoma dolazi nakon tri do pet kupanja, s tim što naravno oni mogu da se jave i pre tog perioda, ali i posle. Svakako, ako do toga dođe, potrebno je obratiti se nadležnom stručnjaku, jer on mora da bude siguran da je upravo to slučaj kod konkretnog pacijenta, te će mu i objasniti kako dalje teče postupak lečenja.

banja kanjiza smestajBanja Kanjiža smeštaj

Ovo lečilište nudi smeštaj u stacionarima Aquamarin i Abella, a dostupno je čak 150 postelja.

Sobe su kako jednokrevetne, tako dvokrevetne i trokrevetne.
A kada je u pitanju banja Kanjiža, smeštaj uključuje i apartmane, koji su kompletno opremljeni.

Važno je napomenuti da su članovi medicinskog osoblja neprekidno na raspolaganju pacijentima.

Hotel – rehabilitacioni centar Aquamarin

Ovaj objekat poseduje kako apartmane, tako i dvokrevetne, ali i sobe sa tri kreveta i u okviru svake smeštajne jedinice se nalazi kupatilo, televizijski prijemnik i telefon, kao i klima uređaj i frižider.

Iako se tretira kao hotel, rehabilitacioni centar Aquamarin poseduje i prijemno odeljenje i bazen, ali i saunu, kao i specijalizovane ordinacije, gde je dostupna i usluga dežurnih medicinskih sestara i lekara, s tim što gosti mogu koristiti i usluge kozmetičkog salona i frizerskog, te restorana. Svakako se mora pomenuti da je u celom centru dostupna i usluga besplatnog bežičnog interneta.

Garni hotel Lupus

Sa ukupno tri zvezdice, Garni hotel Lupus se može pohvaliti povezanošću sa stacionarnim kompleksom banje Kanjiža, tako da su gosti pošteđeni izlaska van hotela kako bi došli do bazena.

Ukupno je 40, što soba, što apartmana u ovom hotelu, a u njemu se nalazi više od 120 postelja.

Takođe, Garni hotel lupus je obezbedio svim svojim gostima kablovsku televiziju, odnosno besplatan bežični Internet, a grejanje u smeštajnim jedinicama je podno. Naravno da i sobe i apartmani, izuzev kupatila imaju i klima uređaje, zatim telefone, televizijske aparate i frižidere, a kuhinja u smeštajnim jedinicama apartmanskog tipa je opremljena prema važećim standardima u oblasti ugostiteljstva.

Hotel Aqua Panon Kanjiža

Jedan od najmlađih smeštajnih objekata jeste i hotel Aqua Panon Kanjiža, koji je otvoren 2004. godine i poseduje ukupno 45 soba i apartmana.

Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne, a u sklopu hotela je i restoran, kao i wellness i spa centar, u kome se nalazi kako zatvoreni bazen napunjen termalnom vodom, tako i finska sauna i đakuzi, a tu je i otvoreni bazen, kao i restoran.

Privatni smeštaj

Ukoliko nekoga interesuje privatni smeštaj u banji Kanjiža, može se odlučiti za iznajmljivanje soba ili apartmana.

Obično svaka soba koja je u ponudi poseduje i kupatilo, ali je svakako neophodno sve detalje sa vlasnicima precizirati.

Uz smeštaj Radovan, treba pomenuti i sobe Laslo, zatim sobe Saša i sobe Katalin, kao i sobe Vera, dok su apartmani uglavnom dostupni u već pomenutim hotelima.

Cenovnik

Svaki smeštajni objekat poseduje važeći cenovnik, a za hotele je on naveden na zvaničnom sajtu.

Što se tiče cena iznajmljivanja soba, one zavise isključivo od tipa smeštajnog objekta, to jest od njegove udaljenosti od rehabilitacionog centra, ali i od dužine boravka. Cene se uglavnom kreću od 600 dinara po osobi, pa do 1 000 i više, a uglavnom domaćini u tu cenu ne računaju boravišnu taksu, odnosno osiguranje.

Iskustva

Većinom su iskustva posetilaca ove banje pozitivna, a ono što se navodi kao veliki nedostatak jeste činjenica da većina stanovnika banje Kanjiža ne poznaje dobro srpski jezik, tako da je sporazumevanje sa njima otežano, osim ukoliko ne govorite mađarski.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here