Banja Badanja stacionar

Zanimljivo je na samom početku navesti informaciju o otkriću ove banje, o čemu postoje usmeni tragovi. Naime, banja Badanja je otkrivena od strane pastira, koji su shvatili da se njihove životinje vrlo brzo oporavljaju nakon valjanja u blatu, a za koje je te kasnije otkriveno da je lekovito.

Badanja banjaGde se nalazi ?

Na svega tridesetak kilometara od Loznice, a pedesetak od grada Valjeva je smeštena banja Badanja.

Zapravo bi pravilan odgovor na pitanje gde se nalazi bio da je smeštena u neposrednoj blizini srpske planine Cer, a najbliže mesto je Krupanj je udaljeno tek nešto više od 20 kilometara od tog lečilišta.

banja badanjaŠta leči ova banja ?

Najčešće se preporučuje da osobe koje pate od reumatskih oboljenja borave u ovom lečilištu, budući da lekovite vode i blato imaju izuzetno blagotvoran uticaj kod reumatskih oboljenja zglobova i mišića, ali i kod artritisa i spondiloze.

Takođe bi valjalo da osobe koje pate od određenih ginekoloških oboljenja ili, pak imaju problem sa nervima borave u ovoj banji, A poznato je da banja Badanja pomaže i obolelima od anemije i uopšteno, osobama čiji organizam se nalazi u stanju iscrpljenosti, te pokazuje blagotvoran uticaj i kod rekonvalescenata.

banja badanja smestajBanja Badanja cene smeštaja

U zavisnosti od toga da li će gost izabrati stari ili novi deo rehabilitacionog centra, svakako će zavisiti i cena smeštaja. Ipak, moramo naglasiti da kada je u pitanju banja Badanja, cene smeštaja u rehabilitacionom centru uključuju i lekarski pregled, zatim boravak i pun pansion, osiguranje i boravišnu taksu, kao i terapiju ili u bazenu ili u sumpornoj kadi.

Isto tako cena smeštaja zavisi i od meseca boravka, pa i od dužine.

Tako se u starom delu za period boravka kraći od 15 dana cena kreće od oko 1.500 do 2.000 RSD. Nešto je niža cena ukoliko je boravak duži od 15 dana, a viša ako je kraći od 8 dana.

Sve to isto važi i za smeštaj u novom delu, gde se cena u zavisnosti od dužine boravka i perioda godine kreće od oko 1.600 RSD do oko 2.300 RSD.

Za pacijente koji se odluče da borave u jednokrevetnim sobama, cena varira od oko 2.000 RSD do blizu 3.000, a u apartmanima se cene smeštaja kreću od oko 1.700 RSD do oko 2.300 RSD.

Smeštaj

Ako se izuzme Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Boro Škorić”, smeštaj koji može da ponudi banja Badanja nije naročito obiman.

Uglavnom manji broj meštana izdaje sobe, ali se ostali smeštajni kapaciteti nalaze mahom u okolini ovog lečilišta.

Banja Badanja stacionarBanja Badanja stacionar

Kada je u pitanju banja Badanja, stacionar je objekat koji je prošle godine renoviran, a u svakoj sobi se osim televizijskog prijemnika, nalazi i kupatilo sa tuš kabinom.

Takođe, u sklopu ovog objekta se nalazi i restoran, ali i zdravstveni centar u kome pacijenti imaju terapije različite vrste.

Treba reći da banja Badanja stacionar nudi i usluge spa centra, koje su dostupne isključivo tokom letnjeg perioda, a u okviru njega se pored parnog kupatila i biserne, kade nalazi i sauna, kao i bazen, te mnogi drugi sadržaji koji su dostupni posetiocima.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju ,, “Boro Škorić””

Iako je primarno Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Boro Škorić” namenjena oporavku pacijenata i njihovom lečenju, činjenica je da postoje programi koji se primenjuju, a vezani su za prevenciju različitih oboljenja.

U principu, primenjuje se i fizikalna terapija, ali i mnoge druge koje su specijalno osmišljene, kako bi se pomoglo obolelima od različitih reumatskih oboljenja, zatim od oboljenja mišića, te onima koji pate od degenerativnih promena kičme i zglobova.

Uz to, Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Boro Škorić” primenjuje i posebne medicinske tretmane za lečenje određenih oboljenja kože, odnosno ginekoloških oboljenja, a primećeno je da pomaže i kod lečenja steriliteta, te diskus hernije i oporavka nakon toga.

A kada su u pitanju terapije, izuzev mogućnosti kupanja u lekovitoj vodi, omogućene su i terapije lekovitim blatom.

U okviru ove banje se primenjuje i kinezi terapija, zatim terapija laserom i elektroterapija, te različite vrste masaža i to kako ručnih, tako i podvodnih i hidromasaža.

Banja Badanja kontat telefon

Kada se pomene banja Badanja, kontakt telefon obično se vezuje za Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju “Boro Škorić”.

Pored fiksnih telefona 015 863 190, 058 63 189 i 086 3193, na sajtu ove medicinske ustanove je i broj mobilnog telefona 069 828 3003. A ukoliko nekome tako više odgovara, može ostvariti kontakt i preko mejl adrese pomenute zdravstvene institucije hkboroskoric@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here