Ne bez razloga se smatra kraljicom svih banja. Naime, najveće banjsko lečilište u celoj zemlji je upravo Vrnjačka banja, a na teritoriji te opštine danas živi nešto manje od 30 000 ljudi, s tim što ih u užem gradskom jezgru ima dosta manje.

Za šta je sve dobra Vrnjačka banja?

S obzirom na to da ima čak sedam izvora lekovite mineralne vode, boravak u ovoj banji se preporučuje najpre osobama sa problemima u radu digestivnog trakta.

A osim onih koji imaju oboljenje žuči, odnosno žučne kese, ali i žučnih puteva, preporuka je da u ovoj banji borave i osobe koje imaju problema sa čirom i to kako na dvanaestopalačnom crevu, tako isto i na želucu.

Takođe je Vrnjačka banja pogodna i za obolele od dijabetesa, zatim za osobe koje su preležale žuticu, te koje imaju oboljenje mokraćnog sistema ili zapaljenje želuca, odnosno creva.

Zbog lekovitog banjskog vazduha, preporuka je da ovo lečilište posete i rekonvalescenti, kao i svi kojima je uopšteno potreban oporavak posle stresnih situacija ili preležane bolesti.

Gde se tačno nalazi Vrnjačka banja?

U Raškom okrugu, koji je smešten u centralnom delu Srbije se nalazi Vrnjačka banja. U njenoj neposrednoj blizini se nalazi dobro poznata planina Goč, a deli je tek nešto manje od 10 kilometara od grada Trstenika.

Najbliži veliki grad je Kraljevo, udaljen oko 25 kilometara, dok je udaljenost između Vrnjačke banje i Beograda nešto veća od 200 kilometara.

Vrnjačka banja privatni smeštaj

Zahvaljujući tome što se radi o izuzetnom dobro posećenom i atraktivnom lečilištu, Vrnjačka banja je odlično posećena u toku cele godine.

Iako postoje i hoteli, činjenica je da se mnogo više posetilaca opredeljuje za privatni smeštaj, najpre zato što su cene povoljnije, a zatim i zbog lakše dostupnosti.

Vrnjačka banja cene u privatnom smeštaju

Kada je u pitanju Vrnjačka banja, cene u privatnom smeštaju variraju najpre u zavisnosti od toga da li se radi o sobi ili o apartmanu, a zatim i u skladu sa time u kom periodu godine klijent želi smeštaj da rezerviše.

Cene apartmana se kreću od 17 evra u dinarskoj protivvrednosti za jednu provedenu noć, pa do pedesetak evra. Naravno da se tom prilikom uzima u obzir ne samo to da li su u pitanju sobe ili apartmani, već i udaljenost konkretne kuće od samog centra grada, a u okviru nekih apartmana je dostupna i usluga noćenja sa doručkom.

Cene u hotelima

Verovatno je najčuveniji hotel u Vrnjačkoj banji “Solaris Resort”, pa su sasvim očekivano i cene smeštaja u tom hotelu najviše. Za jedno noćenje sa doručkom je potrebno izdvojiti od 4 300 do 10 800 dinara, dok je cena viša ukoliko je u pitanju polupansionska usluga, pa se kreće od 4 800 do 11 300 RSD. Sve to se odnosi na određeni period boravka, a u nju je uračunato i korišćenje igraonice za decu, zatim otvorenih bazena i usluga wellness centra.

U čuvenom banjskom hotelu “Merkur” je oko 3 300 cena noćenja, dok je ona za oko 600 dinara viša u hotelu “Aleksandar”.

Oko 5 800 RSD je potrebno izdvojiti za noćenje u Garni hotelu “Kralj”, a par stotina dinara manje košta noćenje u hotelu “Slatina” u Vrnjačkoj banji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here