Letovalište koje je poznato po izuzetno velikom broju zelenih površina, ali i zelenila uopšte, Nea Flogita je posebno zanimljiva za stanovnike Soluna, uzevši u obzir da je prestonica grčke oblasti Makedonija od njega udaljena tek malo više od 50 kilometara, kao i da između Soluna i ovog zanimljivog letovališta saobraćaju redovno i autobusi.

Nea Flogita je turističko mesto sa razvijenom infrastrukturom. Ima oko 1.500 stalnih stanovnika, ali tokom leta, uzimajući u obzir broj turista i grka koji ovde imaju kuće i apartmane, broj stanovnika se procjenjuje na 20.000 ljudi!

Nea Flogita Grčka

nea flogitaNa području se nalazi veliki broj taverni, kafića, barova, noćnih klubova, prodavnica i suvenirnica.Tu je i širok izbor domaćih proizvoda – voće, povrće, maslinovo ulje, med i još mnogo toga.

Iako je Nea Flogita Grčka praktično gledano među prvim letovalištima na koje se nailazi kada se od granice sa teritorijom koju zauzima Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija krene u pravcu Halkidikija, te da je od grada Soluna udaljena tek koji kilometar više od 50, ne može se objasniti zbog čega još uvek manji broj turista iz Srbije odlučuje da svoj odmor provede baš u ovom mestu.

Zapravo, Nea Flogita je pre poznata kao letovalište za stanovnike Soluna i okolinih mesta, pa nemojte da budete iznenađeni ako ne sretnete nijednog turistu iz naše zemlje dok ste na odmoru u ovom mestu.

Deci u Flogiti takođe neće biti dosadno! U ovom mestu se nalazi veliko igralište sa trambolinom na naduvavanje i druge aktivnosti posebno namenjene deci.

nea flogita plaza
Široka plaža i čisto more oduševiće i najzahtjevnije posetioce. Kad je vreme vedro, planina Olimp je vidljiva i na drugoj strani Thermaikos zaliva. Posetioci plaže mogu da biraju organizovanu plažu sa ležaljkama i suncobranima (kupljene kafom ili pićem) ili otvoreni deo za sve goste sa svojim suncobranima.

Nea Flogita za letovanje

Razlog zbog čega se Nea Flogita za letovanje naročito preporučuje porodicama sa malom decom, jeste što za mališane postoji izuzetno veliki broj sadržaja kada počne turistička sezona. Čini se da je ovde gotovo sve podređeno upravo najmlađim turistima.

Naravno, u Nea Flogiti postoje i kafići, grčke taverne, restorani i ostali ugostiteljski objekti, tako da ne manjka ni noćnog života, ali je sve u granicama dobrog ukusa, što znači da nećete biti u prilici da slušate glasnu muziku do kasno u noć ukoliko vaš izbor bude upravo Nea Flogita za letovanje.

 

nea flogita letovanje

U mestu postoji i apoteka, kao i mnogobrojne prodavnice različite robe, ali je zanimljivo da ne postoji toliko veliki broj suvenirnica kao u drugim letovalištima u oblasti Halkidikija.

Nea Flogita se nalazi nadomak letovališta Nea Plaja i Dionisos, od kojih je udaljena tek oko 15 minuta hoda, tako da možete lagano da prošetate i do njih.

Što se supermarketa tiče, čuveni „Lidl“ je smešten u obližnjoj Nea Mudanji, a u Nea Plaji se nalazi veći grčki supermarket. Inače, u mestu postoje i poslastičarnice i pekare, te naravno imate mogućnost i da uživate u savršenom ukusu grčkog girosa, ako želite ili da odaberete da jedete u jednom od zanimljivih restorana ili taverni.

nea flogita iskustva

Nea Flogita plaža

Kada je u pitanju Nea Flogita, plaža je nešto po čemu je ovo grčko letovalište prepoznatljivo. Zapravo se radi o tome da je ona izuzetno prostrana, uzevši u obzir da je duga blizu kilometar i po, a široka nešto manje od 100 metara. To znači da možete da budete potpuno opušteni što se tiče gužve, pa čak i u jeku turističke sezove, budući da Nea Flogita plaža nudi mesto svakom turisti.

nea flogita utisci

Lepo je opremljena, pa osim tuševa, na njoj se nalaze i kabine za presvlačenje, ali i brojni kafići i grčke taverne. U kafićima možete da iznajmite ležaljke i suncobrane, a prema pravilima koja se primenjuju i u drugim letovalištima na teritoriji Grčke. Ovo podrazumeva da je neophodno da poručite jedno ili dva pića, kako bi vam bilo omogućeno da koristite jedan suncobran i dve ležaljke.

Utisci i iskustva

Sama činjenica da Nea Flogita spada ređe u izbor naših turista za letovanje podrazumeva i da još uvek nema tako mnogo srpskih turista koji su imali prilike da svoj odmor provedu u ovom mestu, pa tako ni utisci i iskustva nisu naročito brojni, što je i potpuno razumljivo. Ipak, čak i među tako malobrojnim utiscima se mogu pročitati komentari kojima možda i ne bi trebalo pridavati značaj, a koji se primarno odnose na komarce, odnosno na travu u moru. Možda zvuči smešno, ali utisci i iskustva turista iz naše zemlje koji su odabrali da letuju u ovom mestu se, nažalost mahom svode na komentare o većem broju komaraca i većoj količine trave u moru, koja im je „izuzetno omela letovanje“. Verovatno i vi mislite kao i mi da nema potrebe ovakve izjave ni komentarisati, ako se uzme u obzir sve ono lepo što može da vam ponudi Nea Flogita.

nea flogita komentari

Vila Zorbas Nea Flogita

Smeštajni objekat, vila Zorbas Nea Flogita se nalazi izuzetno blizu plaže, a smeštajne jedinice se sastoje od studija i apartmana i namenjene su za najmanje dve, a najviše za šest osoba. U njima se nalazi deo za spavanje, kuhinja i kupatilo, a tu je i dupleks apartman koji je nešto veći i bolje opremljen u odnosu na ostale smeštajne jedinice koje nudi vila Zorbas Nea Flogita. Studiji i apartmani poseduju kompletno opremljenu kuhinju, što pored sudova podrazumeva da se u njima nalazi i mini šporet sa rernom, ali i frižider. Svaka smeštajna jedinica poseduje i TV prijemnik, a neke od njih imaju i terasu.

vila zorbas nea flogita

Vlasnici ovoj objekta naglašavaju da su pojedine smeštajne jedinice manje kvadrature od uobičajenih, te da neke od njih takođe poseduju kupatila čija kvadratura je manja od standardne.
U vili je dostupan i bežični internet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here