Montekatini Terme se nalazi u srcu Toskane, u blizini Firence, Luke, Pize i Vjađera na obali. U centru ovog prijatnog i mirnog gradića nalazi se veliki park, tri termalna izvora, ekskluzivni velnes centar, mnoštvo butika i prodavnica, kao i barova i restorana.

Takođe, u njemu se nalazi dosta hotela sa pristupačnim cenama i u blizini je jedna od većih železničkih pruga, tako da je Montekatini Terme odličan ne samo kao banja, već i ukoliko želite da obiđete ostatak Toskane.

montekantini terme italija

Kako stići u Montekani Terme
Montekani Terme se nalazi između Luke i Firence i do njega se iz bilo kog od ova dva grada stiže za manje od sat vremena vozom. Postoje dva polaska tokom jednog sata u oba smera (Luka-Firenca) i oba staju u Montekatiniju, a postoji i linija koja ide jednom na sat vremena koja nastavlja ka Vjaređiju na obali. Obe stanice se nalaze u samom gradu.

Najbliži aerodromi su u Firenci i Pizi, a lako se možete snaći i ukoliko idete kolima. Većina parkinga u gradu se plaća na sat.

Gde odsesti u Montekatiniju Terme
Velik hotel La Paće je hotel sa pet zvezdica u modernističkom stilu i definitivno jedan od najelegantnijih hotela u gradu. Lako možete pronaći i spiskove drugih, jeftinijih hotela.

Šta raditi u Montekatiniju?

Terme Tetućo je nadaleko poznat po starom izvoru tople vode. Ovo je raskošna zgrada u modernističkom stilu sa parkom i prelepom okolinom. Skoro svakodnevno u parku ujutru svira orkestar, a popodne pijanista. Spa centar je svakodnevno otvoren od maja do kraja septembra i svakako vredi posetiti ovo zdanje, ne samo zbog izvora lekovite vode, već i zbog fascinantnog enterijera

Spa tretmani – mnoštvo klasičnih spa-tretmana je dostupno u većim velnes centrima koji pružaju i druge usluge, manjim centrima gde se možete samo kupati i većini boljih hotela. Excelsior Spa ima ogroman velnes centar sa širokim izborom tretmana uključujući kozmetičke, blatne, masaže i kupke. Terme Redi ima kupke i mnoštvo moderne opreme. Terme Leopoldine, još jedan poznati spa centar, je nedavno renoviran i ima ogromni bazen sa mineralnom vodom

Vjale Verdi – glavna gradska ulica vodi od trga Popolo do spa centara i sa jedne strane je potpuno oivičena parkom. Vjale Verde je prepuna prodavnica, kafića i restorana. U ovoj ulici se nalaze dva pozorišta, turistička kancelarija gde možete pitati sve što Vas interesuje, kao i stari Gran Kafe Gambrinus, koji je još uvek jedno od najvećih okupljališta u gradu

Muzika i pozorište – u Verdi Teatru, Terme Tetućiju i leti na otvorenom se održava mnoštvo muzičkih izvedbi. Letnji muzički festival, Estate Ređina, traje od kraja maja do početka oktobra.

Opuštanje – banje su nekada bile zamišljene kao mesta za opuštanje i odmor. Sem lekovitih izvora, tu su i parkovi, delovi grada sa mnoštvom butika, kafići i mnoštvo lepih mesta za šetnju ili prosto sedenje i uživanje u prelepom ambijentu

Dnevni izleti – u mnoga zanimljiva mesta u Toskani može se stići za manje od sat vremena iz Montekatinija. Najposećenija su Firenca, Luka i Vjaređo, do kojih se stiže vozom.

Montekatini Alto
Žičara stara više od 100 godina, koja još uvek odlično funkcioniše, vodi od Montekatini Termea do vrha brda na kom se nalazi predivni gradić Montekatini Alto, gde se nalazi mali dvorac, tri crkve i veliki trg sa mnoštvom restorana i kafea na otvorenom, nekoliko prodavnica suvenira i, naravno, fantastičan pogled na okolinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here