Parga za letovanje

Parga je prelepo tradicionalno grčko mesto, koja je izgrađeno kao amfiteatar retke lepote. To je jedna od najpopularnijih destinacija za odmor.

Parga je jasno pod uticajem arhitekture Jonskih ostrva. Kao jedna od najživopisnijih i kosmopolitskih tačaka severozapadne Grčke, lepa Parga vas poziva da se upoznate sa njenom dugom istorijom, prirodnim lepotama i gostoljubivošću njenih stanovnika. Ostrvo Presvete Bogorodice, uske kamenom popločane staze, šarenolike fasade, tradicionalni sokaci, predivna naselja i tradicionalne taverne – daju svoj doprinos veličanstvenom pejzažu Parge.

Parga je popularna destinacija u Grčkoj. Ovaj živopisni gradić i plaže nude opušten odmor.

Prijatne ulice, visoke i uske kuće vezane jedna za drugu i lepi barovi vas čekaju u ovoj popularnoj destinaciji!

za letovanje

Parga plaže su prosto veličanstvene i zadovoljiće svačiji ukus – ili za uzbudljive sportove na vodi ili za romantične šetnje u sumrak, one sigurno nude šanse za pravu zabavu!

Zašto Parga za letovanje?

Parga u Grčkoj je najpopularnija destinacija tokom leta u Epiru. Ovaj mali grad se nalazi u mirnom zalivu Jonskog mora i ima intenzivan ostrvski stil. Živopisne kuće Parge su konstruisani amfiteatri na padinama planine, nudeći lep pogled na more. Zeleno ostrvce sa belom crkvom stoji na ulazu u luku, dok se ruinirani zidovi venecijanskog zamka mogu videti na vrhu brda iznad grada. Najviše od svega, Parga je poznata po neverovatnim plažama sa egzotičnom vodom. Sa pogodnom lokacijom u zapadnoj Grčkoj, Parga ima dobre osnove za dnevne izlete na Sivote, Prevezu, pa čak i Lefkadu.

grcka parga

Šta obavezno morate uraditi ako je vaša destinacija za odmor Parga ?

Na brdu iznad gradske luke, postoji venecijanski zamak, izgrađen u srednjem veku da zaštiti grad. Ovaj zamak je u velikoj meri uništen i danas.

Na brdu iznad sela Antousa postoji mali Otomanski dvorac sa prekrasnim pogledom na region. Ovaj zamak je takođe poznat kao zamak Ali-paše.

Kratkom vožnjom od Parge, postoji region ekstremne prirodne lepote: izvorište reke Aheron. Ovde posetioci mogu da se bave sportom i raftingom.

U leto se često organizuju dnevna krstarenja od grada Krfa do Parge i otoka Paksi. Plivajte u fantastičnim vodama, šetajte se preko srednjovekovnih staza i probajte tradicionalna jela.

U leto takođe postoje izleti brodom iz luke Parga do prekrasnog ostrva Paksi i Antipaksosa u Jonskom moru. Ova dva ostrva su poznata po svojim egzotičnim vodama.

Parga plaže

Brojne plaže, uvale i mala ostrva leže duž duge i lepe obale Parge. Idealne za porodične izlete, plaže imaju kristalno čistu vodu, zeleno okruženje i one su organizovane sa mnogo centara za sportove na vodi. Najpopularnije plaže su Valtos i Lihnos, dve velike uvale organizovane sa mnogim turističkim objektima. Do plaža se može doći automobilom ili brodom iz gradske luke.

Najlepše Parga plaže:

Valtos se nalazi 2 km od Parge i ovo je dugačka peščana plaža, okružena zelenilom. Ova plaža ima veoma dobro razvijen turizam.

valatos

Gradska plaža je u pešačkoj udaljenosti od centra Parge, duga je i peščana. Poseduje mnogo turističkih objekata i mali otok ispred stvara slikovito okruženje za pravo letnje opuštanje.

 

Lihnos se nalazi 3 km istočno od Parge i ovo je lepa plaža koja ima mnoštvo turističkih objekata, takođe je okružena zelenilom.

plaza

Sarakiniko plaža je smeštena 12 km zapadno od Parge i ona je među najlepšim plažama u toj oblasti. Ima peščanu obalu sa mnogo turističkih objekata koji je okružuju.

Piso Krioneri se nalazi 1 km od Parge, a ova plaža je zaštićena iza zelenog brda, i prilično je popularna zbog svoje blizine Pargi.

Agios Joanis se nalazi 10 km istočno od Parge, ovo je divna i opuštajuća plaža u bliskoj udaljenosti od Parge.

Agios Sostis se nalazi 4 km zapadno od Parge, ovo je mala i opuštajuća plaža na putu ka plaži Sarakiniko. Voda je kristalno čista i obala je peščana.

Krioneri se nalazi 2 km od Parge, a ova plaža je u neposrednoj blizini Parge i ima mnogo turističkih objekata okolo. Plaža je peščana i organizovana.

Noćni život

Kako je Parga jedno od većine turističkih mesta na zapadnoj strani grčkog kopna, postoji mnogo mesta gde možete jesti i piti. Najprometniji restorani u Pargi se nalaze duž šetališta luke i sastoje se uglavnom od ribljih restorana i restorana sa roštiljem. Takve lepe taverne se takođe mogu naći duž dve popularne plaže u regionu, Valtos i Lihnos. Parga ima lepa mesta za izlazak na piće u luci i na uskim ulicama. Ustvari, živ noćni život Parge je velika karakteristika ovog prelepog grada, zbog čega privlači dosta mladih ljudi.

parga nocni zivot

Barovi imaju kosmopolitsku atmosferu i ovde ćete uglavnom uživati u sofisticiranoj muzici. Mnogi barovi su kafići, koji se pretvaraju u barove u večernjim satima i ostaju ‘’budni’’ do 2 sata ujutru. Poznata mesta za nešto opušteniji noćni život i vrhunske koktele su Atrium Bar, Blue Bar, Sugar Bar, Del Mar i Prestige Cocktail bar, između ostalih.

Parga iskustva i utisci sa letovanja

Iako postoje veliki hoteli u Pargi, smeštaj se uglavnom sastoji od studija, apartmana i tradicionalnih soba za iznajmljivanje. Veliki hoteli Parge u Grčkoj nude luksuzne objekte, uključujući bazene i spa terapije. U blizini plaže Lihnos i Valtos takođe se nudi neki dobar smeštaj da ostanete tokom odmora u Pargi, uglavnom mali hoteli i apartmani za porodice, tik uz plažu.

Parga – iskustva i utisci sa letovanja su zaista odlični! ‘’Romantična i brdovita’’, ‘’Sugurno ću se vratiti opet u ovo prelepo mesto’’, ‘’Čaroban gradić’’ itd. – samo su neki od komentara posetilaca Parge.

Parga je destinacija u Grčkoj koju definitivno morate obići, bilo sa porodicom, partnerom ili prijateljima. Jedino što može predstavljati ‘’mali’’ problem, jesu cene – jer kao što uvek bude, kvalitet i cena idu zajedno, a kako je ovo prelep gradić sa zanimljivim sadržajima – cene su možda malo više.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here